Hangpróba #208

2012. április 21.

Kiváló album! Nem hallgattam meg újra az összes eddigi lemezüket, de biztosan a legjobban sikerültek között van. Ha másért nem is, a fantasztikus vokális teljesítményekért mindenképpen meg kellene adnom a 10 pontot.
Üdvözlet a HP-n, keresztfaterék! Azért jó, hogy időben elkereszteltek, mert Terasz nem szeretnék lenni. Anno mikor megvettem CD-n a Vittra-t hatalmas élmény volt hallgatni. Biztosan kora egyik legjobb black metal albuma volt. Az új album tényleg jól sikerült, a gyors részeknél Dark Funeral, régebbi Marduk stb. ugrott be, de Naglfarék izgalmasabban játszák ezt a zenét, nem csépelik végig az egész albumot.
Nem rossz, de nálam csak egy gyönyörűséges női énekkel működne igazán.
Sok okosságot nem lehet mondani az ilyen stílusú lemezekre, hiszen nagyjából ugyanolyan mindegyik. Megint felmerül a kérdés, hogy mi a fenének hallgassa ezt az ember, ha a régi nagyok lemezei sokkal jobbak.
Hát erre már szavakat sem találok. :-\
Hú ez az ének nagyon irritál. Pantera fan sem voltam soha, szóval felejtős.
Odatették magukat az ukrán srácok, és egy nagyon jó albumot hoztak össze. Nem minden albumukat szeretem, de jó ez, hogy visszatértek a gyökerekhez.
Nem rossz ez, de vannak a stílusban jobb bandák, jobb lemezekkel.
Az előző album sokkal jobb volt szerintem, és zavar a férfi ének is. Ettől kevesebbet azért nem adok rá, mert a női ének jó, és mert ajándékba kaptuk. :)
Én sem tudom élvezni ezt a székrekedéssel küzdő énekest sajnos. (Egyébként nagyon minőségi lemez lehet ez a stílus kedvelőinek, nem is jó szívvel írtam be a 4 pontot.)
Ezt talán nagyon magyarázni sem kell... Nagy újdonságot nem kapunk, de itt nincs is nagy szükség rá. És hát van itt egy Vintersorg... és valóban, egy Vortex is. :-D
Sokkal több mint korrekt black metal lemez. :-D Kiváló muzsika, tőlük persze nem is vártam mást.
Szép, de nem hiszem, hogy túl gyakori vendég lesz, mivel az ilyen elszállós post-rock, és csak nyomokban metál zenékhez nem túl gyakran van hangulatom (azért egy új Slumber lemeznek jobban örültem volna... :-)).
Nem egy világmegváltó anyag, de azért egész kellemes dolgok is történnek benne.
Nem sok közöm van ehhez a zenéhez, igaz nem is idegesít. Háttérzenének elmegy.
A kismilliomodik Pantera utánérzés. Nem játsszák rosszul, de a Pantera mindent elsöprő erejét valahogy mégsem tudják teljesen visszaadni. Ha egy Vulgar vagy egy Far Beyond Driven megszólalt, akkor ott kő kövön nem maradt, itt meg valahogy én sem érzem annyira azt a brutális erőt, amit azokban a lemezekben. De az is lehet, hogy én változtam, fene tudja.
Ez is kiváló, egyszerűségében hatásos, roppant hangulatos zene.
Egyhangú tekerés, különösebben emlékezetes momentumok nélkül.
Én sem érzem hogy követhetetlen lenne, szerintem jól össze van rakva és a csajszi hangját is szeretem.
A jó zenei alap megérdemelne egy olyan éneket, ami nem megy rövid úton az idegeimre. Emiatt már régóta nem tudom élvezni a Meshuggah lemezeket.
Kár a szavakért...
Ez a album nagyon összejött a fiúknak. Nem hittem volna, hogy a zseniális Vittra és Diabolical után még örömöm lelem egy Naglfar lemezben.
A jelen hp meglepetése. Valami hihetetlen, éteri aura öleli körül az anyagot. Ebben a műfajban (milyen is? - atmoszférikus metál?) idén ez a legjobb amit hallottam. Nem mintha annyi lemez jönne ki hasonló stílusban.
Ha azt mondom, old school death, akkor nagyon finoman fogalmaztam. (Aki nem rendelkezik kellő immunitással, annak belefájdulhat a feje.) Óriási anyag!
Köszönöm, nem kérem. Inkább még egy tányér sóskát...
Legalább ilyenünk is van...és az eredeti sem kapna sokkal több pontot.
Egységesen magas színvonal és egyedi hangulat jellemzi az ukránokat. A vokális teljesítmény miatt egy fél pontot viszont levonok. Egyszerűen nem az esetem.
A változatosság nem tartozik a legfőbb erényei közé, ezért nem gyönyörködtet.. (de tulajdonképpen csak ez az egyetlen komoly hibája a lemeznek)
Eklektikus zene - zaj - halmaz. Nem a szokványos dal felépítésben gondolkodnak, de nekem a jó dalok nagyon hiányoznak innen.
Nálam is most rúgták le a húst a nokedliről. Elég belőlük.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2012. április 21.
Avatar Pistike66 viribusunitis ∑:
1. Avatar
Borknagar
Urd
10 10 10 10
2. Pistike66
Naglfar
Téras
9 9 9 9
3. Perszepeta
Drudkh
Eternal Turn Of The Wheel
9 9 8 8.7
4. Linci
Atoma
Skylight
6 7 9.5 7.5
5. viribusunitis
Funeral Whore
Step into Damnation
5 7 9.5 7.2
6. baathory
Ram-Zet
Freaks In Wonderland
7 8 5 6.7
7. lostmind17
Hour of Penance
Sedition
7 5 7.5 6.5
8. jpeter
Stonedirt
Inherited Fever
3 6 6.5 5.2
9. Avatar
Meshuggah
Koloss
4 4 5 4.3
10. oldboy
Shinedown
Amaryllis
1 5 4 3.3
∑:
6.1 7 7.4 6.8

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,