Hangpróba #246

2013. október 5.

Emlékeztet a The Great Old Ones-ra, de annyira nem varázsol.
Nekem is a Volcano a kedvencem a Satyricon új anyagaiból (illetve nekem mindenképpen), ez egy kicsit meglepett...
Milyen hibák??? Technikailag patent az egész lemez... Egy-két apró hiba van a szólókban, de ha az nem lenne, már azért lenne rossz. Nem svájci órát gyártanak, hanem thrasht... A dobos meg kimondottan ötletesen nyomja. A gitáron kívül más hangszerre sem árt a metalban néha odafigyelni kollégák! Az ének néhol mókás, de legalább nem a megszokott. És állati változatos (mellesleg basszusozik is a csávó). A hatások valóban átjönnek, de ez esetben nem zavart, mert összekavarják őket rendesen. Tele vannak a dalok váratlan fordulatokkal. A hangnemek időnként nagyon nem megszokottak. Aki ezt nem hallja, az nem tudom mit hall... A Disease valami eszement jól össze van rakva pl.
Gonosz és mocskos. Ugyanakkor sejtelmes is és rejtelmes is.
Kicsit langyos az összkép. A gitárok viszont nagyon jól szólnak. A dobos meg fantáziátlan.
Ha vannak jó harmóniák és dallamok, nem őrjít meg a zszszszszszszszszszszs... És az ambient részek nagyon ügyesek. Egyben tényleg képtelenség, részletekben vérpesdítő. Néha a Wolves In The Throne Room jutott róla az eszembe.
Majdnem tökéletes. Ráadásul hazai.
Kifinomult és művészi. Tom és Hen is zenélnek benne a To-Meraból. Nem hittem volna, hogy képesek alázattal is zenélni. Szép munka!
Ha nincsenek jó harmóniák és dallamok, megőrít a zszszszszszszszszszszs... Mellesleg a hörgés is halál unalmas. Ez így egészben iszonyú fárasztó. Reverbből annyit sikerült rápakolni a felvételre, ami élvezhetetlenül - értelmezhetetlenül - értelmetlenül összemossa az összes témát. A gitárokból kiherélték a középfrekvenciát, mert nyilván azt hitték, hogy ettől szólnak jó keményen... Nem, ettől csak az történik, hogy nem válik el a basszustól, így az azt pengető zenész legfeljebb dísz a bandában.
Egyre többször kapom meg, hogy nem vagyok vérmetál arc, amit lassan már vállalok is. Ez a lemez pl. hallom, hogy nagyszerű, mégsem bírom pihenő nélkül végighallgatni. Iszonyú tömény, 100% fém, a gitár egész egyszerűen túl sok nekem rajta. Tehát objektív irányba húztam el egy kicsit a pontszámomat. Jó lemez, de nem fogom hallgatni. Egyébként meg, ha Carcass, nálam a kettes és hármas lemez (de inkább a kettes) a csúcs. A 316 L... gitártémáitól viszont szétfostam magam, annyira jók.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2013. október 5.
Nagaarum ∑:
1. Nagaarum
Velm
Földek
9.5 9.5
2. Pewoon
Trallery
Catalepsy
9.5 9.5
3. boymester
Carpe Noctem
In Terra Profugus
9 9
4. mike666
Battle Dagorath
Cursed Storm of Ages
9 9
5. Redrum
Wędrujący Wiatr
Tam, gdzie Miesiąc opłakuje Świt
8.5 8.5
6. Belial
Satyricon
Satyricon
8.5 8.5
7. bandeeraz
Haken
The Mountain
8.5 8.5
8. cheerleader
Carcass
Surgical Steel
8 8
9. baathory
Movimento D’Avanguardia Ermetico
Lacrime Degli Dei
6 6
10. godfucked
Grave Miasma
Odori Sepulcrorum
3.5 3.5
∑:
8 8

Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,