Hangpróba #256

2014. február 22.

Őszintén meglepődtem. Fasza magyar stoner zene!!! Óriási lendülete van a Hellhound és a Why? című daloknak. Vagy a mexico-snak is. Végre! Az interjúban megnevezett példaképeik szintjét simán hozzák, vagy túl is léptek rajtuk... Nem ismerek magamra. Már megint ezt hallgatom.
Nem rossz, de a végére már egy kicsit belefásultam... Megkapod a széjtánt Nergal, ne aggódj, csak bírd kivárni! Csak aztán ne sírjál nekem!
Egy próbálkozás. Még én is fogok vele...
Hát szerintem meg nem "majdnem már giccses", hanem erősen giccses. :-D A Berklee-ben végzett a srác, ahol a DT tagok is. Kábé annyit is ér nekem ez a zene... A kreativitást és ösztönt erősen mellőző "szakmazene" ez, ahol a hangulatfestés készségének a hiánya technikával van pótolva. Folyamatosan, másodpercenként hallom a tanárai által belevert zenei legó-elemeket a játékában. Nekik szól ez a lemez, nem nekem.
"Ez az album nem számítógép előtt ülve készült" - nyilatkozta Zotya. Hát persze, helyette az AFM megvett nektek Tue Madsentől egy méregdrága tucathangzást... Ha te ennek örülsz Zotya... Aztán igazából úgy érzem, hogy az Ektomorf művészi szintre fejleszti lassan a mások tollaival való ékeskedést. Sőt! Még feldolgozás nótának is olyant választanak, amit már más is feldolgozott. Ennek ellenére nem idegesített különösebben... Max az idegesít egy kicsit, hogy a világ az Ektomorffal ismerheti meg a magyar (?) metálzenét.
Mivan??? Erős a kamu hatás. Azért zenélni nem tilos. Másodszor belefülelve befészkeli magát a fülembe a rohadék...
...ugyammá - volt az elején, aztán egy KICSIT ráhangolódtam. Mondjuk... latin puna északi bandában, láttunk már ilyent... Ez is tucat.
Black metal lemezhez méltatlan az első hely. Ha nem gond, a helyére tenném az egyensúlyt. :-D
Igazi nihil kripta hangulat Zeba kolléga laboratóriumából.
Hát... Ez is eléggé tucat. Tényleg hasonlít a Mardukra, de attól gyengébb...
Olyan mintha a Kyusst keresztezték volna egy adag Motörheaddel. Energikus, fogós, határozottan jó kis album.
Nem mennék bele abba, hogy mi ez műfajilag, de szerintem teljesen rendben van, a hangulat is jó.
A Portallal ellentétben nekem ennek átjött a sötét hangulata. Persze itt is több a zaj, mint zene, de ezek hatásos zajok, legalábbis számomra.
Becsülöm, de nem szeretem.
Ha egy számot ismersz az Ektomorftól, akkor ismered mindet. :-) Totál egysíkú darálás, semmi egyedi, semmi jellegzetes nincs benne.
Hát ezt tényleg elég erős túlzás zenének nevezni... szerintem bizony volt ott betonkeverő is. :-D A horror hangulatot nálam nem az ilyesmik tudják megidézni.
Nem egy nagy katarzis, de helyenként egész jól elszórakoztatott.
A hangzás nyers és polírozatlan, de ennek ellenére mindent jól hallani, nem egy egybefolyó szutykos massza az egész. A koncepció, tematika érdekes, a zene pedig kitűnően szolgálja annak kifejtését. Szép munka. :-)
Megfelelő időpontban hallgatva roppant hatásos hangulatzene.
Azon kívül, hogy a dalok többnyire túl hosszúak, aminek nem látom értelmét az ilyen zenében (ez nem progresszív zene vagy doom, ami szinte megköveteli a hosszú számokat), valamint hogy erősen késői Marduk a dolog, nincs nagy gond vele, csak annyi, hogy akkor inkább a késői Marduk. :-)
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2014. február 22.
Nagaarum Pistike66 ∑:
1. Nagaarum
Remete
Egy
9 8 8.5
2. 9000Sanyi
Burning Full Throttle
No Man's Land
9 7.5 8.3
3. Pewoon
Behemoth
The Satanist
8 8 8
4. Linci
Valkyrja
The Antagonist's Fire
7.5 7 7.3
5. mike666
Welter In Thy Blood
Todestrieb
6 8 7
6. Avatar
Sirenia
Perils of the Deep Blue
5.5 7 6.3
7. BlackZone
Portal
Vexovoid
7.5 4 5.8
8. Avatar
Ektomorf
Retribution
5 5 5
9. Pistike66
Nagaarum
Eventum Fatali
0.5 9 4.8
10. nascence
David Maxim Micic
Bilo 3​.​0
3 6 4.5
∑:
6.1 7 6.5

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,