Hangpróba #257

2014. március 8.

Igazi faszányos sludge. :) - Azt hiszem én még úszom egyet a mocsárban... Rámfér. :) - A borító pedig szuper! - Adok is rá még egy fél pontot. :)
Az első hangok hallatán vártam a nagy csodát, de aztán valahogy az egészből nem lett semmi. - Hangulata mondjuk van, s egész jól lehet rá gyereket etetni, s altatni. :)
Jót tett a polákoknak, hogy van egy Piotr "Peter" Wiwczarek-ük és egy Adam "Nergal" Darski-jük. - A minőség és teljesítmény "szinte" ezek után, akár borítékolható akár még egy ilyen "kezdő" csapat esetében is. - Már csak egy kérdés: - Hol vannak a JÓ dobosok kishazánkban? Mert amit itt művel a dobos, az akár iskolapélda is lehetne.
Nem rossz, de még mindig nem éri el az "I" szintjét. - Persze, ez nem is lehetett cél. - Ráadásul Nocturno Culto hangja - valljuk be - nem elég változatos ahhoz, hogy minden feltétel nélkül bármikor az ember csak úgy teletömködje a lejátszót ezzel a Sarke albummal. A mesternek jót tenne már egy énektanár. :P
Hozzák a stílushoz közeli átlagot. - Se több, se kevesebb. - Azért a végére már rendesen zúgott a fejem... De legalább nem a kávédaráló szólt végig.
Hmmm... Na ezt most death metalként, vagy HC-ként értékeljem?! :O - Kár, hogy nem egységes az összkép... :S
A maga stílusában már már majdnem tökéletes, de azért még mindig nincs olyan nyomasztó, mint a Dave Hunt mester által felvezetett Anaal Nathrakh. - Minden esetre mindenkinek ajánlom aki a stílus elkötelezett híve, vagy csak most ismerkedik a stílussal. Edzőterembe, szomszédok bosszantásához, kutya/macska dobáláshoz, favágáshoz, biciklizéshez, filézéshez de még szalonzeneként is kiváló a franciák legújabb albuma.
Helyenként egész szórakoztató. - Pár apróbb hibától eltekintve akár még egy erős 9-est is kaphatna. - Igaz akkor kicsit jobban kellett volna figyelni az arányokra. - Egyik másik téma, akár egy komolyabb stoner albumra is felkerülhetne. :)
Ideális zene. Egy letűnt korszak képződménye, amely már sohasem tér vissza. - Sajnos. - Pedig még hallgatnám...
Jól megszerkesztett unalom, amit 5-6 perces tételek esetén még élvezni is lehetne, így viszont fájdalom végig hallgatni. - Pedig egészen jó kis témák is felbukkannak... - Ej, de kár érte. - Érdemes megjegyezni, hogy a dalok hosszúságán kívül még a hangzás is maga alá temet. S az a hang... - Még mindig lúdbőrzik a hátam.
Először, félfüllel hallgatva arra gondoltam, a hangzástól fáj a fejem; de aztán rájöttem, hogy valóban a dobossal van a gond. Nem kell lecserélni, csak a cintányérját tamokra kéne cserélni. A zene alapjában véve egész élvezhető.
Nem rossz, nem rossz, de valamivel feldobhatták volna.
Pont az, amit elvár az ember. Egyedül a dalok hosszával nem értek egyet, a kevesebb néha több, néha talán okosabb lett volna rövidebbre vágni a dalokat, de ez már igazán részletkérdés.
Ebben a műfajban nehéz az én szájízemnek megfelelő korongot összehozni. Vannak ötletek, amik tetszenek, vannak dalok, amik magukkal ragadnak, de nálam ez most "csak" ennyi.
Igen, hozzák a stílushoz közeli átlagot. Csakhogy nálam ennyi egy átlagos pogány black metál lemez...
A tiszta énekkel felvett részek néhol nem sikerültek a legjobban. Mindazonáltal szerintem kellemes kis hallgatnivaló.
Bár a grindcore-ral alapjában véve semmi bajom (nem undorodom tőle, mint a metalcore-tól, vagy a deathcore-tól), sőt egy kis Napalm Death bármikor jöhet, vagy a Carcass korai lemezei, de most egysíkúnak, laposnak találom ezt a kiadványt. Lehet velem van a baj, de nálam ez ettől többet nem valószínű, hogy kapni fog.
Egész jó nóták sorakoznak itt. Amit egyedül kifogásolok, az az énekes hangja. Valamivel valóban lehetne több keményebb, durvább pillanat és egy-két érdekesebb megoldás se ártana, de összességében élvezhető.
A borító szerintem se passzol ide...de a zene magában egész jó. Bár tényleg jogosan merülhet fel az emberben a kérdés, hogy ez mit keres itt, de nyitottabb gondolkodással megérthető. Be kell azonban vallanom, hogy egy idő után kiborítottak a popos részek, ez abszolút nem az én világom, de egynek nem rossz. De ahogy egyre többet hallgatom, egyre jobban tetszik...
Talán az, hogy húsz másodperc után csak annyit morogtam: "ne már, nem akarok megint funeral doomot kell hallgatni!...", híven tükrözi véleményemet az egész stílusirányzat és a Coronachs Of... felé egyaránt.
Ebben a körben nálam ez nyerte el az Egyszer Sem Bírtam Végighallgatni díjat. Bocs, ez most nekem nem.
Na ez hangulatos.
Nem rossz, de nem valami hangulatos. UPDATE: attól félek, túl szigorú voltam, egyre jobban tetszik
Nem tudnám megmondani, hogy mitől működik ez ilyen jól. Egyszerűen olyan hangulattal rendelkezik az egész cucc, hogy hallgatnom kell. A booklet artworkje meg 100 pontos.
Erős nyolcas.
Az acsargás kiváló, a HC-s megmondós üvöltős részeket még gyakorolni kell, de összességében kellemes meglepetés. Elkapott egyfajta nosztalgikus hangulat a hallgatása közben, olyan régi demókazettás érzés. Kétségtelen, hogy ott a lehetőség a zenekarban.
Jó ez, de ha már így szóba került, az AA valahogy jobban tetszik. Mondjuk azért ez messze másik liga, mint a mezei bugyborékolós grind-ok.
A borító alapján igazán meglepett ez a zene és hát nem mondom, hogy tudok vele mit kezdeni, ilyenformán azt sem tudom, hogy jó-e.
Azt gondoltam, nem fogom szeretni, de hallgattatja magát a cucc. Kifejezetten kellemes, mondjuk számomra nem otthoni hallgatni való, inkább valamilyen tevékenység közben volt hatásos.
Mi van veletek, ez teljesen jó :)
Én szerencsére nem rendelkezem túl jó hallással, így a dobok nem zavarnak...Ennél fostosabb borítót keveset lehet találni...asszem ez beragadt a lejátszóba...
Ezt pedig én is tartogattam, hogy beajánlom majd a jövőben...nyers és szép egyszerre...a Smohalla legutobbi albumának a hangulatát idézi...
Jó kis iparosmunka, legalább nem az IKEA-ból való...megtették, amit a haza megkövetelt...
Első hallásra jobban tetszett ez a penészvirág...azóta kevésbé füstösnek érzem...,ennek ellenére kellemes dohos zene ez..
Hűűű, de rég nem hallgattam tőlük...még mindig jók...egyre gyakoribb látogató ez az album...
A harcore-os elemeket rühellem...ha ezek nem lennének, egész jó hallgatni való lenne...valamiért a réges-régi Story zenekarra emlékeztet a hangulata...
Itt van a tél...itt van újra...disznóvágáshoz szól a Benighted nóta... hurka, kolbász, disznóbél...ilyen disznóságból nem mindeki kér... hmm...ez most ízlett...és volt pofájuk néhol kilépni saját kereteik közül (mint az album címét adó dalban)...kifejezetten jó, hogy a hörgés nem csupán a szódabikarbóna eredménye...jó kis hentes metal...kösz az ajánlónak!
Háttérzaj...érdekes borító...vajon mit akar a lopótökkel a kezében ez a busójárásról elszabadult szatír....
Valóba ritka egy képződmény...nagyon emlékeztet a Klimt1918 dolgaira...néhol Depech Mode...néhol The Cure. Tetszik, hogy abszolút nem bántó a zene és nem fordul a hangulata túl borongósra...jó kis délutáni mélázás szürke időben...még érlelem kicsit, lehet megy feljebb is...
Vannak benne jó dolgok....de ez akkor sem menti meg..."lószar és esti fény..."
Sajátos hangzása van,de ez nem jelenti azt,hogy jó.
Ha az ének nem lenne enyire egysíkú teljesen rendben lenne.
Korrekt módon tálalt egy album,bár nemhiszem hogy pár hónap múlva pont ezt venném elő,hogyha lengyel metal után szomjaznék.
Hallgathaó,de egyáltalán nem nyűgözött le.
Nagyon jól sikerült,élvezhető album lett.
Az ének néhol nagyon rosszul sikerült.
Iszonyúan jól szól. Hozza azt amit elvár tőlük az ember.
Az ének szinte értékelhetetlen,pedig hangszerek terén egész jó.
Elég unalmas volt,az ének meg elképesztően idegesített.
Hihetetlenül unalmas és vonatott volt.
Az ilyeneket még mindig jobban komálom,mint a helyenként felbukkanó,black metalnak bélyegzett,szinte gitármentes elektro fjúcsör szájbörg cuccokat!
A hét nótából 3 tetszett,3 nem annyira,az utolsó nem tetszett!
Hatalmas a lengyel death metal szféra,mégis csak néha érkezik egy egy jobb csapat.Arra felé minden leejtett 1 Zlotys alatt van egy blastbeat dobos az szent!A hangzás nagyon penge, a borító az gatya!
Ilyen egyszerű zenével már régen találkoztam,amit pozitívan tudok értékelni!
Ezen a hp-n nálam ez a győztes!
Át tudom érezni a magyar zenekarok helyzetét,főleg ha underground! Nem tudom hogy igazam lehet-e,de ez olyan kis pénz kis foci jellegű!
Ha pusztító zenéhez van kedvem nem ezt választom!Régimódi vagyok jobban csípem az ortodox grindot!
Hard rock zene sötét mondanivalóval,ez lehet csak nekem újdonság! Több gonosz doomtémával átitatva hitelesebb lett volna!
Az énekes orgánuma kiborító volt! A zenészekkel semmi bajom!
Rossz utitársat választottam magamnak az útra!Fáradt,megkeseredett emberként szálltam le a buszról!
A pontokat elnézve nem ennyi lerágott csontot vártam, de azért el lehet rágcsálni egy darabig.
Ennyi, csak mert az élvonalban mozog stílusában. Egyébként nekem sem kenyerem az ilyen valagból előrántott muzsika.
A bemutatkozó lemez valamivel jobban tetszett, ezek a hosszú tételek nem elég emlékezetesek ahhoz, hogy megmaradjanak. a ...boreas viszont egy igazi doom csemege, nálam napi szinten lemegy.
Mocskos, bunkó, primitív, húzós, ötletes, izgalmas.
Bár itt nincs akkora kedvenc, mint az előző albumon a Let The Blood Spill... ez viszont egységesen erős, mondhatni rutinból. Még kiemelném az énekest, aki több stílusban hoz kiváló szintet ismét. Még mindig ők a műfaj legjobbjai a szememben.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2014. március 8.
Avatar Avatar mike666 nascence Pewoon rudolftor boymester Perszepeta Redrum ∑:
1. viribusunitis
Benighted
Carnivore Sublime
9 5 8.5 9.5 9.5 6 6   8 7.9
2. Avatar
Northern Plague
Manifesto
8.5 7.5 8.5 7.5 7.5 7.5       7.8
3. Pistike66
Kampfar
Djevelmakt
8 5 8 9 9 8       7.8
4. Pewoon
Woods of Desolation
As the Stars
6 6 9 8 8 6.5       7.3
5. Avatar
Sarke
Aruagint
6.5 6 9 8.5 6 7 7 9.5   7.2
6. Nagaarum
La Sfera
Where Man Breaks
8 7 7.5 8.5 5 7       7.2
7. Avatar
The Exit Wound
Lonely Path
5 8 8 6.5 6 7       6.8
8. nascence
Big Business
Battlefields Forever
9.5 6 4 9 4 7.5       6.7
9. boymester
Dang
Tartarus: The Darkest Realms
8 7 5 6.5 6 6       6.4
10. mike666
Wijlen Wij
Coronachs Of The Ω
5 4 9 4 4 5 8     5.2
∑:
7.4 6.2 7.7 7.7 6.5 6.8 7 9.5 8 7

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

június 04.,
június 23.,
június 25.,
június 28.,
június 30.,