Hangpróba #262

2014. május 17.

Jó, s azt hiszem ennyi. :)
Pont olyan, mint amilyennek vártam. S mivel jelentősen befolyásolta kicsiny örömzenélésünk "elkorcsosulását" ezért (is) a pontszám nem kérdéses. - Hívőknek kötelező, a többieknek meg erősen ajánlott.
No, ez az album elég feketére sikerült. - Még most is lúdbőrzik a hátam... ÁÁÁáááááá, meg kell hallgatnom még egyszer. :) - Aztán este lefekvés előtt senki se felejtse el megnézni, hogy az ágya alatt nem-e lopózik valami szörny. :P - Tökéletes.
Jó sok munka lehetett az albummal, s végre, figyeltek az arányokra. - Minden kétkedőnek ajánlom meghallgatásra az EGÉSZ albumot. - Persze, nem black meg death, de azért élőben képvisel olyan erőt ez a produkció, hogy aki nem metalon edzett, annak haza kelljen mennie a koncert után kimosni a szart a gatyából.
A gitár megvalósítása miatt ez a produkció csak ennyi. Ráadásul a vége fele jólesett egy kis csend.
Jó a paprikás krumpli, meg szeretem is,és még újramelegítve is jó. - De azért hosszú távon unalmas tud lenni. - Ja, hogy ez nem gasztróblog, hanem az új Autopsy? A hasonlóság szinte ordít. :)
Mika Luttinen kis csapa még mindig kompromisszummentes zenét játszik, semmit nem adott fel az elvekből. (Már, ha voltak egyáltalán.) - Elslágeresedésnek pedig semmi nyoma. :) - A zenei megoldások ugyan nem eget rengetőek, sőt, leginkább fapadosak, de ez semmit sem von le a zene élvezeti értékéből. - Hívőknek, a stílus szerelmeseinek ajánlott, s azoknak akiknek nem szegi a kedvét az egyszerűnek ható zene.
Jóféle iparosmunka, de semmi több és nem is annyira nagy durranás, hogy maradandó nyomot hagyjon az emberben. - Bár tény, kiérlelt alkotás.
Jó kis zene ez, akár még a rock rádiókban is fel lehetne vezetni pár tételt. - Az már más kérdés, hogy milyen sokáig lenne porondon. - Fesztiválokra tökéletes választás.
Nem egyszerű úgy nyilatkoznom erről az anyagról, hogy nem ismerem a zenekar előző albumait, de megpróbálom. - Hátha a villamosmérnökség nem kizáró ok. - Iszonyatosan jól van hangszerelve a lemez, bár kicsit furcsálom, hogy mégis mit keres itt. Viszont nagyon jó, hogy a nóták ékes anyanyelvünkön íródtak. :) - Nem egy vidám album, de mégis vannak benne édes pillanatok. - Egyébként annyira ez nem is rádióbarát zene, sőt...
Egészen befogadható volt, meg is lepődtem, olyan magától értetődő természetességű durváskodás, hogy néha egészen bele sikerült feledkezni; de közös jövőnk akkor se nagyon lesz.
Eggyel több BLS lemez van, juhéj. Nagyon rossz esélyekkel indul nálam egy zenekar, amiben egy kivételével mindenkit csak alibinek van, ráadásul ennyire feltűnően egy "máshol már jól beváltra" hajazóan, mint itt az ének. Nagyongitárosoktól meg szintén a legritkábban hatódom meg, szóval ez ennyi volt.
Kis éji zene.
Nagy összehasonlítási alapom nincs, mert elég keveset hallgatok a fajtájából minden tudatos diszkrimináció nélkül. Szép, igényes, semmi problémám nem volt vele, csak első hallgatásra az utolsó 2-3 számnál már csodálkozva néztem, hogy ez még mindig ugyanaz; többedjére pedig meglepődés nélkül konstatáltam, hogy túl hosszúra nyújtották.
Az ének többnyire nem tetszett, viszont ez instrumentálisban szerintem nem működne. Mindenesetre izgalmas anyag, depiblacktől post dolgokig minden van itt, megtartom.
Én is azt kaptam, amit vártam, vagyis nem vártam, de kaptam. A borító meg jaj.
Valószínűnek tartom, hogy ezzel a lemezzel sem mozdultak el nagyon a korábbiaktól, rám is nagyjából ugyanazzal a hatással volt, mint az előző, csak a borítóért jár egy kis plusz, mert ez igen.
Nem egyhamar kezdett működni, annak ellenére, hogy technikailag nagyon rendben van (én biztos nem tudnám eldobolni, szóval a respect megvan :P). Viszont az idő, mármint ez a csodaszép májusi idő neki dolgozik, és a hangulata is meggyőzött.
Szórakoztató zene, jókedvemben talán többet is kapna, így viszont számonkérem rajta, miért nem érint meg, pedig gondolom célja sem volt.
Sokat öregedtem a Fénystopposok HP-s szereplése óta, az is többet kapna már, a Darabok meg kiforrottabbnak tűnik, főleg zenei megoldások terén. A szövegek néha kissé kizökkentettek, nehéz engem magyarul meggyőzni, úgyhogy maxpont ebből nem lesz, de ami egy bölcsésztől jár, az jár.
Egyszer azt írtam, hogy nem kedvelem az old school death metalt, erre most itt van két ilyen banda is és nagyon tetszik. az Autopsy azért egy kicsit jobban. A borító miatt sajnos kénytelen voltam egy pontot levonni.
Végig olyan érzésem volt mintha ugyanazt a számot hallgatnám, csak az a néhány "lassú" akusztikus szám jelentett némi változatosságot, de azok meg néha átcsúsztak a giccs kategóriába. nem az én zeném.
Másodszorra kicsit könnyebben végig tudtam hallgatni, tetszett is sokminden, de ez inkább egy kortárs komolyzene mint metál.
Első hallásra két dolog jutott az eszeme: 1 Sokkal jobb mint az előző lemez, 2 monumentális. Jók a kórusok, de kellenek is mert Simone szerintem olykor túlvállalta magát. Az új Mayan lemez után nem vártam semmi jót, a promo dal is az egyik legsz@rabb a lemezről, de mindent összevetve kellemes csalódás.
Nem rossz de inkább az instrumentális részek jöttek be a vokál nem tetszett. Úgy gondolom vannak ennél jobbak is ebben a műfajban.
Nem kell lemezborítót mutogatni, számcímeket (jó)előre bejelenteni, hanem egy jó albummal meg kell jelenni. Amilyen csöndben jött akkorát ütött (nálam). Nem kérdés az év egyik lemeze! 10!
Volt egy- két jó pillanat de a legjobb amikor vége lett és jött a csend.
Végig azon gondolkoztam vajon miféle keverék ez. Arra jutottam, hogy melodic black doom death lehet. Néhányszor elkapott, de úgy érzem feleslegesen hosszúra nyújtották. A vokállal sem voltam kibékülve.
Vannak jóízű összetevők de valahogy mégsem kívántam meg.
Ha ezt a lemezt angolul csinálták volna meg megállná a helyét a nemzetközi mezőnyben is. Végig egyenletesen jó színvonalú a hangzás is O.K. csak néha a számok végére mintha elfogyott volna a mondanivaló. Egyszer még az After crying is beugrott egy pillanatra.
Szeretem az ilyet , fogom még hallgatni, az Autopsynál kicst kevesebbet.
Unknowsoilder teljesen jól összefoglalta a BLS lényegét.
Hát srácok, én szeretem az elvont és elborult dolgokat, de ez nekem nagyon erőltetett volt, és semmit mondó.
Köszönöm nem kérem.
Voltak benne zavaró részek, számomra is furcsán hangzik de nem tudok rá jobb szót.
Teljesen biztonságos kiegyensúlyozott death, szeretem az ilyet.Mivel nincs benne semmi kiemelkedő ezért nem kap maxx pontot.
Ez pont olyan mint amire számítottam.
Nekem semmi gondom nem volt se hosszával se egyéb dolgokkal, talán annyi hogy amellett hogy nagyon szívesen hallgattam mégse tudok semmit felidézni belőle ami miatt igazán úgy érzem ezt a lemezt ajánlani fogom bárkinek is.
Fesztiválra való headbangelős sörözős.
Nem hallgatok rádió barát zenéket, mert BASSZAÉSHASOGASSA A FÜLEMET.Csak a HP miatt fordulhatott elő hogy én ilyet szándékosan hallgassak, "köszszépen" az ajánlonak.
Egységes színvonalat képviselnek a kezdetek óta. Számomra az egyetlen hasonló stílusú zenekar, amit tudok értékelni és mindig ennyire...
No itt aztán vannak végletek! Nekem nem új a zenéjük és azt kell mondjam, egyre jobbak. A saját műfajában ez egy 10 pontos lemez attól függetlenül, hogy az évente max. egyszer elkapó alternatív zenei vágyam csak rövid időre tud ilyeneket a lejátszóban tartani. Meg különben is, szóljál már muternak dobjon le szotyira pénzt....
Még az Autopsynál is öregebb fém dinoszaurusz.
Engem a szólók nem zavarnak, de az, hogy ennyire Ozzys az ének, szerintem béna. Ozzy szólóalbumait szeretem, mert jó zenék vannak rajtuk, de ez baromi unalmas volt.
Biztos bennem van a hiba, de nekem ez nem okoz élvezetet. Pár hangulatos rész miatt adok erre is négyest, magamtól nem hallgatnám meg mégegyszer. A borító viszont állat.
Ha már szóba került a Therion, azért a legújabb lemezüket nézve ez köröket ver rá.
Azért szerintem elég erősen jelen vannak a blackes elemek, hogy nyugodtan hozzátehessük azt a jelzőt. Nem mondom, hogy nem hallottam jobbat már a műfajban, de egy tisztes nyolcast megér, hangulatos alkotás.
Hamar megbarátkoztunk, mint mindig.
Legutoljára a Latex Cultot hallgattam sokszor. Olyan ez a cucc, mintha az a tizennyolc év meg sem történt volna :)
Nagyon profi cucc, de a végeredmény nekem kissé sok és hosszú távon fárasztó.
Sörháttér, de annak jó.
Amikor régen először láttam a zenekar nevét valahol, azt gondoltam, ennél gagyibb nevet nezhéz kitalálni, bármit is jelentsen. Következő találkozásunkkor egy igencsak jól sikerült Zorán számot gyúrtak át rádióbarát picsogásra, szóval elég rossz előélettel kezdett nálam most a banda.Nem lettem most se rajongó, meghagyom a bölcsészhallgatóknak az élvezetet. Biztos jó ez, meg mély, meg minden, de inkább visszarakom az Autopsyt.
Nem vagyok elvarázsolva tőlük...pedig általában szeretem az oldschool death metalt...
A Mafia album óta (amit nagyon tetszett) nem hallgattam semmit Zakk Wyldetól, másodjára eléggé csöpögősnek hatott...hm...nem érdemli meg mégsem a 8 pontot...
Senmuth bácsi után újra fájhat a feje a hangpróbázóknak :D. Így kell bizony játszani az elktronikával és zajokkal művészien...
Ez továbbra is csak faszpörgettyű..., jónősmetál..az meg milyen műfaj?
Ezt gyorsan megcsáklyázom 9 ponttal..., ami valószínűleg még nőni fog...
Úgy tűnik...ebben a körben az ócckúúl dolgok nem tudnak meghatni. A gitrászóló-szerűségek erőltettnek hatnak...a borító pedig ocsmány...nem érzem, hogy ettől faszább és keményebb lenne az album, csak gagyibb...
Legutoljára 9 éve hallgattam tőlük valami "borzalmat" :D Ezt eltalálták...jófajta black metal punkos beütéssel...pont, ahogy szeretem...nincsenek túlnyújtva a számok...egyszerű és emészthető...
Ohh..egy újabb meglepetés...
Eddig én is savanyú-uborkaként néztem rájuk...balfasz a nevük...lehet kicsit többen ismerik őket, sőt még a rádió is játsza a zenéjüket néha...most ezért miért kell utálni őket? Egész jó dolgokat csinálnak, a szöveget néhol erőltetettnek érzem...de ez sem annyira gáz...Örüljünk, hogy egyátalán ilyet még játszanak a rádióban...(10 pont: vajon bölcsész vagyok?)...jah és arról nem is beszélve, hogy jópár helyen mennyire hasonlít az Anathema újabb dolgaira....egyre jobban tetszik...
Nem rossz,de az Autopsy most erősebb volt nálam.
Nem ez lesz eddigi legerősebb lemezük az biztos,de ettől függetlenül elhallgatható.
Művészi az biztos csak kár,hogy nem jó értelemben véve.
Sosem kedveltem munkásságukat. Ez számomra még mindig csak erőltetett vernyogás.
Nem nyűgözött le,az ének lapos és egyhanú volt ellenben a gitárjáték kifejezetten élvezhető volt helyenként.
Jól sikerült album,nem stílus újító de nem is ezt vártam tőlük. Viszont amit vártam tőlük azt teljes mértékében teljesítették.
A borító az hihetetlenül röhejesre sikerült,viszont amit a zene terén műveltek megint az fenomenális.
Nagyon magával ragadt,elejétől a végéig kiváló.
Nos,egy kicsit sablonos volt,ám ettől függetlenül egyész élvezhető volt.
Annyira nem volt szörnyű mint amit vártam,néhol még élvezhető is volt. Ettől függetlenül nem hiszem,hogy valaha újra végighallgatnám.
Régi emlékeket hozott elő, a Disincarnate lemezük meg volt műsoros kazettán,azt rongyá hallgattam!
Én szeretek ellazulni BLSre! Semmi trükk,semmi giccses sláger,egyszerű, ahogy elkezdődik úgy van vége.
Csak úgy mint a Vad Frutik ez is kettő pont!Nem az összehasonlítás végett,de ezek a zenék nálam körön kívűl vannak!
Amit itt egybegyúrva tálaltak elém (szimfometalvernyákolás),azt inkább jobban kedvelem külön-külön!
A viszonylag magas pontszám inkább a benne rejlő munkának szól!
Nem rossz,de ez a lemez is már csak a megszokott színtet produkálja! Igazi veteránok,de nem hiszem hogy ez lesz az utolsó albumuk!
Nálam ez a HP győztes!
Ütös kis anyag ,csak a lassabb részek hagytak bennen némi Behemoth szájízt!
Az efféle muzsikák,még régről,elég jól bevésődtek az ember emlékeibe! Az ilyen ős eredetű cuccokért úgy nyúkálok vissza mint fater a Led Zepért!
Fuck! Hallottam pár nótát,de ez kéretlen tartalom!Neki sem állok vesézgetni!
Megbízható, minőségi death metál kiadvány, 1-2 emlékezetesebb nótával.
Minőségi, kemény, élvezhető, könnyen megjegyezhető, dúdolható, fogós album; nálam tuti fog még pörögni
A valódi, igazi metálon belül két műfaj van, amit nem bírok. Az egyik a power metál, a másik a női énekkel ellátott szimfonikus metál. Nem tehetek róla, meg se tudom magyarázni miért, de ezzel a kettővel (ritka kivételektől eltekintve persze) ki lehet kergetni a világból. Kár, pedig nem rossz zene és a férfiének jól el lett találva.
Ez a CD sokkal jobb is lehetne, mégse kap többet, mert olyan érzésem van, hogy túlságosan széthúzzák a dalokat. Vannak bandák, ahol elviselem, sőt kifejezetten élvezem, ha egy szerzemény hosszú, de ez a fajta muzsika sokkal ütősebb lenne, ha néhány helyen megduplázták volna a tempót.
Az énekes tényleg jól ügyködik. Csak egy idő után belefáradtam, jó riffeket tolnak, a szólózás is megy nekik, meg minden a helyén van, de hiányzik belőle az a bizonyos "plusz". Egyébként néha tényleg nem kell több, mint ez a kis ösztön thrash.
Nem szeretem az alternatív rockot, mert nem érzem súlyosnak se a muzsikát, se a szöveget; egyszerűen nem fog el a katarzis, akárhányszor hallgatom meg, akár dalonként külön-külön, akár egyben. Jó, a Szemben a nappal tényleg elég fogós. Azonban nem értem, miért baj az, ha a rádióból szólnak...nem hallgatok rádiót.
Hagytam neki időt, hallgatást, de nem tudok ezen kiigazodni, a népdalok(?) és dark ambient, black metal keverésével, megspékelve rengeteg elektronikával, sámánisztikus énekkel. Érdekesnek tűnhet, az is, de a kivitelezés kifejezetten furcsa, nehezen emészthető.
Szórakoztatóan morbid, semmi eget rengető, de nem is vártam többet.
Tőlük aztán pláne nem vártam semmit, igazából a Tol Cormpt Norz Norz Norz...-t szeretem a beteges humorával, az sem most jelent meg. Többi lemez, ahogy ez is, szimplán "csak" jó.
Először nem éreztem különlegesnek, csak néhány témát, de a sokadik hallgatásra egyre inkább beérett a lemez. Nálam pont az a "gond", itt-ott tömöríthettek volna kicsit, amúgy kiváló album!
Osztom Emp és Naga véleményét. Magamat ennyire még sosem leptem meg, amennyire nem az én stílusom ez a zene... Nem látok okot, miért vonjak le pontot? Ez az zene lüktet, visz az árral, érdekes, hangulatos. A "kütyüs" megoldások sem azok a tipikus lebutított vackok, sőt! Még a dalszövegek sem zavartak jobban, mint zavarnának a külföldi metal bandák 95%-nál, ha magyar nyelven hallgatnánk. Én sem szarozok 9 ponttal! Pláne sokadik hallgatás után egyre inkább erősödik, nem túlzás tőlem sem a 10-es.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2014. május 17.
Avatar baathory banya07 Belial boymester mike666 nascence Pewoon rudolftor Avatar Perszepeta ∑:
1. mike666
Loudblast
Burial Ground
8 7 9 8 8 10 7 8 8 7.5   8.1
2. Pewoon
Schammasch
Contradiction
7 8.5 6 8 9 7 9 10 8.5   9 8.1
3. Belial
Impaled Nazarene
Vigorous and Liberating Death
10 5 5 9 9 8 8.5 9 8.5   8 8
4. banya07
Autopsy
Tourniquets, Hacksaws & Graves
8 5 10 9 6 9 6.5 10 7 7 8 7.8
5. Pistike66
Channel Zero
Kill All Kings
7.5 7.5 7 7 6 7 8 7.5 7.5 7.5   7.2
6. viribusunitis
Griefrain
Spring Illusion
6.5 8 7 6 5 8 9 6.5 7     7
7. Avatar
Black Label Society
Catacombs of the Black Vatican
10 4 5 9 6 4 7 8 7 8.5   6.7
8. Avatar
Vad Fruttik
Darabok
10 8 8 1 10 4 10 6 2 5 10 6.6
9. Nagaarum
Epica
The Quantum Enigma
10 7 8 3 7 8 3 3 4.5 6   5.9
10. nascence
Lux Occulta
Kołysanki
10 10 6 3 5 4 10 2 2   6 5.8
∑:
8.7 7 7.1 6.3 7.1 6.9 7.8 7 6.2 6.9 8.2 7.1

Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,