Hangpróba #271

2014. szeptember 20.

Tök jó, nekem tetszik. Nem annyira, mint a pályatárs Those Poor Bastards, de azért tetszik. :)
Először megijedtem a hosszától. Aztán első hallgatás során megijedtem a tempójától. Aztán szép lassan elkezdett működni és összeállt minden. Ez egy lassú lemez! És amint ezt felfogtam, nem kerestem a tekerést, hanem egyszerűen csak beszippantott a monumentalitása, a sötét okkult hangulata és az a számtalan egyedi kis íz (pl. énekhangok) amik csak is a Dark Fortressre jellemzőek. Kiváló lemez. Időt és odafigyelést igényel.
Van itt minden, Morbid Angel, Death, Obituary és még kitudja mi más. Na, de hol van a Rude?
Eléggé untam. Én azt a húdenagy mocskot sem érzem benne és bizony masszívan ötlettelen. Zajos, doom-on alapuló mocsárzene. Ez az üvöltözős HC-be hajló vokál kimondottan idegesített. C'est La Vie! U.I.: gondolkodtam ezen egy kicsit és rájöttem, hogy mostanában rommá hallgattam a Lord Mantis és Coffinworm lemezeket és mindkettő köröket ver erre, ezért éreztem azonnal gyengének és számomra az is maradt.
Én nekem ez sokkal inkább rokon a Monster Magnet, Danko Jones képviselte southern/r'n'r vonallal, mint a doom - stoner bandákkal. Na és persze a Black Sabbath / Ozzy dolgai is véres nyomot hagytak a srácok zenéjén. Profi zenészi teljesítmények, jól megírt dalok, nekem a megszólalás is tetszik.
Mivel nálam etalon a Massemord és etalon az Odraza képviselte beteges, vadhajtásos experimental black is, így már indulásnál élvezett előjogokat. Aztán ahogy kiteljesedett, úgy beérett a harmadik 10 pöttyöm is ezen a HP-n.
Alázattal teli, letisztult, spirituális. Maximális pont a jussa részemről, nem is vitás.
Más stílus, más világ, más közönségnek. Nem hiszem, hogy amiből nem ömlik a pokolbűz, az eredendően rossz és eredendően bűnös, amit eredendően büntetni kellene. Profi munka. A Wasting Time iszonyat sláger. Ugyan azt érzem, amit a Mytránál. Az USA-ban stadionokat töltenének meg. Kicsit indokolatlannak érzem amit itt most kaptak és ez nem azt jelenti, hogy szeretni kellene.
Együtt aludtam a zenészekkel.
Aki kicsit is vonzódik az orientális elemekkel tarkított metálhoz, annak a banda debüt "Hilal" című albumát melegen ajánlom. Bár aki ezt a világot kedveli és követi, annak nem nagyon kell ajánlanom, a többiek meg a Sofiát hallgatva úgy sem fogják nekem elhinni, hogy az egy pofátlanúl jó lemez! :)
Nincs itt gond. Jó kis tarantinos zene ez. Erősen a hetvenes évek hangulatát árasztja.
Setét randa, ötletes, bizarr, profi.
A világ legflegmább ajánlóját is vérig sérteném, ha kifejteném róla az őszinte véleményemet, úgyhogy a pontozásra szorítkozom...
Jó furák ezek a váltások hang-ügyileg. Tetszett.
Szerintem már túl sokat pofáztam arról, hogy mennyire fejlődésképtelennek érzem a hazai doom vagy a stoner színteret. Egy húsz méter mély medence alján fehér bottal botorkáló, a világ egyéb dimenzióiból semmit fel nem fogó komponisták gyártják a 100%-ban egyforma lemezeket. De legalább nem Holdampf Gábor énekel, így nem okozott fizikai fájdalmat végighallgatni, és többet is értettem a szövegekből, mint "vüilügimülibülivüli". Hogy mért vagyok ilyen gonosz? Nem lennék, ha nem mondott volna egyszer egy interjúban a Füleki Sanyi egy ilyent az épp akkor megalakult Magma Rise-ról: "Nem szarral gurigáznak, ahogyan mi sem". Nos, ha már szóba hozta... Ekkora arccal eredetibb zenét illene kerekíteni... A pergő hangerejétől a végére meg behorpadt a fejem kétoldalt... Két dal (a Moon Street Lady és a Dusk of Madness ) tetszett.
Így, így!!!
Úgy, úgy!!!
Nem tudok hozzászólni :-/ A Burning Full Throttle egy tökös fasza odabaszós banda, de ez langyi.
Jól kezdődött, de aztán nagyon meguntam...
Annyira tucat cucc, hogy már fáj. Néha kellemes, de semmi több...
Hát ez közel értékelhetetlen. A két pont a borítóért megy. Valami tökös pornogrind/brutal death-re számítottam.
A fene tudja......elmegy, semmi különös. Érzem a sok munkát benne, de meddő az egész...
A felsorolt zenei hatások állnak, nem is érdemes több szót vesztegetni rá. Amúgy jó ez. (A pergő csak az én cd-men nem szól rendesen?)
Ez egy gnóm. Egy ocsmány szörnyszülött. Rút, messziről bűzlő daganat. Bottal se piszkáld!
Ártalmatlan hallgatni való. Olyan, mint a rántott borda. Megeszem bármikor, de ha van lehetőségem rendelni, szóba sem jöhet. A dalszerzés terén határozott fejlődést tapasztalok.
Tetszik! Markáns metál szörnyeteg és különleges hallgatni való. Szeretem a hangzását is. Kedvenc: 03,06,07 trackek
Nem szoktam belesz.rni a ventilátorba, de most kénytelen vagyok. Korábban is meghallgattam, a hp. kedvéért újra elővettem, de nem lett jobb. Egy sötét, de számomra kevés élménnyel bíró lemez, akárcsak az elődei....
Lehet, hogy egy másik hp-n talán többet kapna valamivel, most nem érzek kellő erőt hozzá.
Valljuk be, azért ez elég unalmas. Képtelen lennék újra meghallgatni.
Na igen, elveszett a spontán zenélés öröme. Itt valamiféle (kiadói?) elvárásokra adott válasz hallható, szerintem görcsös igyekezettel megvalósítva. Felejthető!
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2014. szeptember 20.
Avatar Nagaarum viribusunitis ∑:
1. Nagaarum
Odraza
Esperalem tkane
10 10 9 9.7
2. Avatar
Dark Fortress
Veneral Dawn
10 9 7 8.7
3. Redrum
Sólstafir
Ótta
10 10 6 8.7
4. viribusunitis
Naga
Hēn
5 8 9 7.3
5. Avatar
Wall Of Sleep
No Quarter Given
8 4.5 6 6.2
6. 9000Sanyi
Asphalt Horsemen
Asphalt Horsemen
8 4.5 6 6.2
7. cheerleader
Arkan
Sofia
5 6 7 6
8. nascence
King Dude
Fear
8 7.5 2 5.8
9. Avatar
Rude
Soul Recall
6 2 8 5.3
10. godfucked
The Wounded Kings
Consolamentum
4 6.5 5 5.2
∑:
7.4 6.8 6.5 6.9

Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,