Hangpróba #285

2015. március 21.

Imádom a tempóját, az egész Melechesh hangulatot. Százból felismerem őket azonnal. Nagyon jól fel lett most építve az egész lemez. Sokkal jobb mint elődje és hát az a basszushangzás... atyaég!
Nekem ez baromira tetszik. Hangulatos és teli olyan egyedi stíluselemekkel, népi motívumokkal amik kiemelik az átlag zajongásból. Ötletes zenei megoldások garmadája van itt jelen és én ezt értékelem.
Nincs különösebben gond ezzel a lemezzel. Számomra egyszerűen nem nyújt semmilyen irányú mély élményt, csak szól. Nem bántom, de nem fogom többet meghallgatni.
A teljes befogadástól még nagyon messze, de határozott rajonggással maximum pont. Vagy több. Legyen 1000, hogy érzékeltessem a mostanában megjelenő lemezek és az A Forest Of Stars friss munkája közötti szakadékot. Az értelmet nyerő zenei progresszió csúcsremeke. (teljesen furcsa, hogy egy ehhez felérő lemezzel is pont mostanában ismerkedtem meg... Nehéz lesz időt szakítani a többi albumra ezek mellett.)
10% érdekes zenei megoldás 90% recirkulált kliséhalmaz. Nagyon felejtős lemez, még stíluson belül is.
Baromi hangulatos, de valami igazi visszhangos keserves raw black visongás baromira hiányzik nekem is. Akkor közel max pontot is megérne.
Mivel magyarszki a csapat, próbálok konstruktív lenni. Ami jó: jól megfogták a 10 évvel ezelőtti elsőgenerációs metalcore témákat és a második generációs metalcore tisztaénekes verzéket. Kellően sok a svédes gitártéma ahhoz, hogy ne hányjam le a falat instantban. Korrektül szólal meg az egész anyag. Semmivel sem rosszabbak a nóták, mint a hasonló, mondjuk, hogy nevesebb külföldi csapatoknál. Koncerten biztosan leszedik a közönség fejét. Ami nem jó: jól megfogták a 10!!! évvel ezelőtti elsőgenerációs metalcore témákat és a második generációs metalcore tisztaénekes verzéket. :) A dob a jobbak közül való, de még mindig midi... (vagy midiszerűvé húzott). A tiszta ének bár korrekt, de valahogy a monodelay (talán monodelay az effekt amit hallok) nem tud elég teret adni neki. Több sávnyi feléneklés, talán stereoenchancher segítene (igen, azért hallom, hogy sok helyen dupla sáv van:)). A dalok még nagyon nem képviselnek egységes színvonalat. Na, srácok, túl sok jóra ne számítsatok a HP-n, mert ez alapból nem forgácskompatibilis stílus, de a pontoktól függetlenül érdemes dolgozni ezen! :)
Eszméletlen jó kis lemez lett. Én az előzőt is imádom. Gótikus hangulat, klasszikus számszerkezetek, kristálytiszta hangzás, egyszerű és jó dalok modorosság és genny nélkül. Egyedül Seth Siro Anton grafikus képi - képalkotási tárházában kezdek csalódni...
A szokásos, ezerszer hallott post témák már a könyökömön jönnek ki. A Trna a maga suicid black párhuzamával sokkal több lehetőséget rejt magában. Ezt komolyan mondom, még huszonszázharmincezer banda míveli szerte e világban és kurva unalmas.
Nem tudok lekattanni erről a vonalról. Sludge-death-black-mocsár trippem van lassan egy éve. :D
Ezt vártam. Pontszám még változhat, felfelé.
Eddig is nagyon kedveltem ezt a társulatot, mindig is nagyon hangulatos, érdekes zenét játszottak, és ez a lemez is eléggé lenyűgözőre sikeredett. És az, hogy románul énekelnek, bár így természetesen olvasva sem értem, tovább fokozza a hangulatát számomra az anyagnak. Ugyanaz érvényes, ami a Melecheshnél, pontszám még változhat, felfelé.
Tudják ezt a műfajt a franciák sokkal jobban is művelni. :-) Ennek itt semmilyen hangulati hatása nincs számomra, nem áraszt semmi különösebb kietlenséget, sivárságot, csak úgy egyik fülemen bemegy, a másikon kijön, és nem hagy maga után semmit.
A kör legnehezebben befogadható, ugyanakkor legizgalmasabb, legkatartikusabb zenéje. Nehéz anyag, sok hallgatást kíván, ugyanakkor érdemes is sok hallgatásra.
Nem túl izgalmas.
Hát nem és nem, sehogyan sem akarnak nálam működni az ilyesmi zenék... Ez is halál unalmas, ráadásul, bár nem tudom ezügyben az én készülékemben van-e a hiba, de a hangzás is nagyon gyenge, nagy susogás mögül szűrődik ki valami zene...
Elviselhető, vagy talán inkább átvészelhető, így helyesebb. :-) Én sem vagyok rajongója az ilyesminek.
Nem hiszem, hogy tartósan maradandó lesz, de kellemes.
Nekem ez teljesen érdektelen.
Utálatos egy förmedvény. :-) Megvannak a maga erényei.
Érzek némi törést, de továbbra is minőségi hallgatni valónak tartom. Végtelenül kidolgozott, jól megszólaló album egy hiteles zenekartól.
Különleges hangulatú lemezek sorát hozta eddig is a román csapat. Ez a fajta -számomra - lassan beérő black metál megéri a belefektetett időt, hosszú távon is tartalmas élményt biztosít.
Jobb, mint vártam. Az éneket szokni kell, talán kicsit egyhangú is, de rendben van.
Egy kicsit egyszerűbb megközelítés jót tenne az anyaggal. Sok hallgatást igényel, még messze nem értem a végére...Kedvencem az 5-ös track.
Nagy dolgok nincsenek, de első teljes lemeznek megbecsülendő anyag lett. Szerintem sokra vihetik még.
Post metált lehet másképpen is játszani. Kitűnő példa erre az orosz Trna trio, akik atmoszférikus black hatásokkal alaposan megtámogatott - három számos - debüt albumukkal igazi zenei csemegét nyújtanak az arra fogékonyak számára. Napok óta nyomom...marha jó.
Köszönet az ajánlónak, hogy egy újabb magyar zenekar nevét ismerhettük meg. Igaz, kapcsolatunk csak kérész életű lesz..
Sajnos nem tudok a Wolfheart/Irreligious óta igazán jó pontot adni a csapatnak. Ez a Depeche Mode-ba erőszakolt Sipos F. Tamás nekem már nem jön be...
Bár kimondottan kellemes hallgatni való, engem kevésbé érintett meg, mint a Trna.
Néhol zseniális, máskor ritka fárasztó Wrest művészete. Tanár Úr kérem, én készültem...de nem értem....
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2015. március 21.
Avatar Pistike66 viribusunitis ∑:
1. Avatar
A Forest Of Stars
Beware the Sword You Cannot See
10 9.5 8.5 9.3
2. Pistike66
Melechesh
Enki
9 9 8.5 8.8
3. farrrkas
Negură Bunget
Tău
9.5 9 8 8.8
4. boymester
Leviathan
Scar Sighted
9 8 7 8
5. viribusunitis
Trna
Pattern of Infinity
7.5 4 10 7.2
6. mike666
Moonspell
Extinct
9 7 5.5 7.2
7. nascence
Mortifera
IV - Sanctii Tristhess
6 5 7.5 6.2
8. Avatar
Skogmark
Sworn To Paganism
5 5.5 8 6.2
9. Redrum
Sannhet
Revisionist
4 5 8 5.7
10. Avatar
Pit Of Saron
Oblivion
5 5 5 5
∑:
7.4 6.7 7.6 7.2

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,