Hangpróba #289

2015. május 16.

Annyira nem vészes ez, nem az én terepem, az igaz, de egész húzós momentumok vannak benne.
Ellentmondásos a viszonyom Devyvel, közel sem minden dolog tetszik, ami a kismillió projectjétől kerül ki, de a Ziltoid első része, és ez a második is kifejezetten szórakoztató hallgatnivaló. Számomra a Dark Matters rész sokkal érdekesebb a Sky Blue-nál.
Pogány metalt csakis anyanyelven, ez alap :-) Maradnak a kedvencek között e lemez után is. Azt a furulyaszerű fúvóst meg még mindig imádom. :-)
Nekem nem nagyon jön át az atmoszféra, márpedig death metalnál ez számomra sokkal fontosabb, mint hogy mennyire gyorsan és ügyesen képesek játszani a hangszereken.
Nem érzem kiemelkedőnek, de jó.
Csatlakozom az "akik valami egészen mást várnának" mezőnyhöz. Úgy tűnik az a hajó végleg elment...
Teljesen korrekt old-school black metál.
Tisztességesen és alapjában véve jól idézik meg a nagy elődöt, csak hát nekem is megvan a Death összes műve, bármikor tudom hallgatni őket, nincs nagy szükség kópiára.
Úgy tűnik, Kvarforth mesteren megint jobban erőt vett a keserűség, mert ez a lemez közelebb áll a régebbiekhez, mint az utolsó néhány. És én örülök ennek, szerintem ez az igazi terepe a bandának, számomra az Eerie Cold - Halmstad - Klagopsalmer hármas volt a Shining legjobbja (egyébként az utána jövők is jók voltak csak másképp).
Nem minden lemezük jött be, de ez megfogott. Hangulatilag tökéletes.
Nem hallgatok ilyen zenét magamtól. Viszont amíg szólt, a fiam nagyokat bólogatott rá a sarokban legózás közben. Ezért jóindulatú pontot adok.
Eddig sem, most sem....és biztos vagyok benne, hogy ezután sem leszünk jóban.
Korábban is csak a hangzásba tudtam belekötni, most meg abba sem. Ez egy remekbe szabott ukrán pagan/black lemez, kiváló dalokkal, ízléses köntösben, harapós sounddal.
Gyanús, hogy polip dobol náluk....A zene viszont nagyon király, technikás, változatos death, az előbbiekből adódóan szélvész gyors témákkal, de ha kell, kissé a Nile világára hajazó lassulásokkal. A hangzás tényleg furcsa elsőre, de rendben van.
A szólók megérnek egy misét, a továbbiak nem hoznak lázba. Az Isole nagyságrendekkel jobb.
Rossz irány. Voltak előjelek, hogy nem a korai lemezek vonalát kívánják folytatni, de azért egy masszív death/black gyomrost még bevihettek volna. Ebben a formában csalódás, nincs miért újra hallgatni.
Sokáig elszöszöltem vele, mire megmutatta magát. Valahogy nem jött át elsőre, sőt másodikra sem. Mélyről indult, de még akár feljebb is mehet...
A Death korai munkásságát megidéző lemezen jól szórakoztam. Aki az említett banda első három lemezét tartja etalonnak, nem fog tévedni, bátran keblére ölelheti ezt a bandát. Kipróbált, ügyes zenészek. Más meg inkább fogja fel tiszteletadásnak.
Erős album zeneileg, az biztos, ám a fülem ezúttal kevésbé állt rá. A z a bizonyos szikra hiányzik...
Izzadtság szagú és elég unalmas lett. Többet vártam. Mintha az elfekvő ötleteket próbálnák újjáéleszteni, kevés sikerrel.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
2015. május 16.
Pistike66 viribusunitis ∑:
1. viribusunitis
Kroda
GinnungaGap GinnungaGaldr GinnungaKaos
9 10 9.5
2. Avatar
Shining
IX – Everyone, Everything, Everywhere, Ends
9 8 8.5
3. farrrkas
Djevel
Saa Raa Og Kald
8 8.5 8.3
4. Pistike66
Forgotten Tomb
Hurt Yourself and the Ones You Love
8 7 7.5
5. banya07
Necrosy
Perdition
6 8 7
6. Lew
Gruesome
Savage Land
6 8 7
7. boymester
Capilla Ardiente
Bravery, Truth and the Endless Darkness
7 6.5 6.8
8. Freyja
Devin Townsend
Z2
8 5 6.5
9. Avatar
Tribulation
The Children Of The Night
5 7 6
10. nascence
Bourbon Kings
40°
6 5 5.5
∑:
7.2 7.3 7.3

Vélemény, hozzászólás?

április 17.,
április 24.,
április 27.,
április 30.,