Hangpróba #334

2017. február 4.

Megleptek a srácok, mivel sosem hallottam még róluk és mégis minőségi a zenéjük. Jó cucc, jobb mint a mostani Neurosis, azonban a vokállal nem tudtam kibékülni. Ott még lenne lehetőség csiszolgatni, egy-két fekvésváltást kipróbálni, mert elég egysíkú.
Mi? teljesen jó ez! Nem tudom, mit hallgattok... :D
Nem tudok mit mondani, ez a csapat egyszerűen nem tud hibázni. Hiteles, élvezetes és teljességgel egyedi a saját közegében. Ez számomra a viking metal non plusz ultrája. A Baklengs mot intet tétel pedig esélyesen az év dala lesz nálam. Hihetetlen jól indul 2017!
Egyenes Következménye ez a lemez a Nothing But The Whole-nak. Számomra már most nagyon esélyes az év lemezére, de biztos vagyok, hogy akik a dzsidzsit, meg a metált keresik, azok csalódottan fognak továbbállni.
Bár egészen jó zene, néhol unatkoztam és bizony az is előfordult itt-ott, hogy felkaptam a fejem 1-1 riff / téma kiugró gyengeségén. A másik, hogy én ezt semmilyen szinten sem érzem black metalnak. Azért, mert krákog az énekes, még nem lesz az. Nyomokban sem látom a black szellemiséget. A "modern black" nálam meg valahol a Non Opus Dei / Odraza / Mgla vonalon leledzik. Na, de ettől mondom, nem rossz lemez ez, csak az én szemüvegemen keresztül nézve van egy kis stílusbeli képzavar.
Ez engem mocskosul irritál. Nagyon mesterkélt.
Időnként határozottan elvarázsolt. Sokszor a Chelsea Wolfe ugrott be a hangulatok terén. Lehet, hogy rendszeridegen, de legalább mi Sabou-k tartsunk össze :).
Anno a Control Denied és a Cynic lemezeken leseggeltünk a fretless bass hangjától, ami akkor és ott egy unikális dolog volt metal közegben. Ma már egyre jobban idegesít a plintyogása és egyre kevésbé érzem a létjogosultságát. Elsősorban azért, mert extrém mód vonzza a figyelmet és hát azért minden profi basszerost elismerve sem kimondottan róluk szól egy lemez zenei anyaga, legjobb esetben tökéletes részei csak az egésznek. A fretless meg kikönyököl az ablakba... Ezen felül az instrumentális albumokat sosem tudtam megszeretni. nekem nagyon hiányzik az ének, ami eszméletlenül karakteres irányt tud kijelölni egy lemeznek. Hörgés lesz death metal érzettel? Károgás post blackes éllel? Heavy-s tiszta ének? Grunge-os kornyikálás? Mind, mind képes egy teljesen más dimenzióba emelni ugyan azt a zenei anyagot. Enélkül nekem egy zenei lemez félkarú történet. Arctalan.
Nekem ez a tipikus hétpöttyös katica. Egyáltalán nem rossz, el is szórakoztat, de ebben a stílusban megvannak azok a klasszikus albumok, amiket időnként előkapok és nincs nagyon szükségem többre.
Az első felében még olyanokat akartam írni, hogy "nem rossz ez", "több van benne mint felületesen tűnik" stb. Aztán totál belefáradtam és ellaposodott.
Hamarosan interjút csinálok velük... Lásd kritika!
Nem nekem zenélnek, de kétségkívül érdekes. Valamiféle black / death / punk cucc ez...
A tizedik percben figyeltem fel először valamire. Vagyis 10 percig semmi nem történt a lemezen, ami megfogott volna. Néhol még voltak jó hangulatelemek.
Unom már, hogy miközben tehetséges bandák kiváló lemezeit dobják a kukába meghallgatás nélkül a "nagy kiadók", egy ismertebb zenész újabb, de teljesen felesleges, századik projectjét már tolják is ki... XY-nak a híres ZVW zenekarból kedve van hat hangot rácsúrni egy lemezre, és mindenki ájul tőle. A Season of Mist is kezd erre rámenni. Ez, amit itt hallunk pedig az "olyan, mintha jó lenne" kategória. Álművészet.
Lásd, amit az Emptinesshez írtam. Mondjuk ez egy fokkal jobb.
Végre! Már nagyon éheztem valami ilyenre. Meglátjuk, merre mozdul. A dob természetes megszólalása nagyon díjazandó számomra. Egyetlen negatívuma a Nascence által említett koherencia hiánya.
Igazi multikulti. A svéd lány, akinek francia neve van és török feje... Belekötni viszont nem tudok a zenébe. Ezzel nagyon sokáig megleszek.
A Season of Mistnél megint berottyintottak egy újabb szupergrupptól...
Negyed óra után olyan érzés volt, mintha már egy éve szólna.
Eeeement...
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2017. február 4.
Avatar Nagaarum ∑:
1. nascence
Nicole Sabouné
Miman
9 10 9.5
2. Nagaarum
Oaken
King Beast
8 9 8.5
3. Avatar
Helheim
landawarijaR
10 7 8.5
4. farrrkas
Cadaveric Fumes
Dimensions Obscure
8 7 7.5
5. Kriss
Emptiness
Not for Music
10 4 7
6. Avatar
Black Anvil
As Was
7 7 7
7. banya07
Incandescence
Les Ténèbres Murmurent Mon Nom
6.5 7 6.8
8. boymester
Ashenspire
Speak Not Of The Laudanum Quandary
4 9 6.5
9. Avatar
Revel In Flesh
Emissary of All Plagues
7 6 6.5
10. Weide
Vipassi
Śūnyatā (EP)
5 5 5
∑:
7.5 7.1 7.3

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,