Hangpróba #348

2017. augusztus 19.

Sok-sok év után itt az újabb Sun of the Sleepless. Amire Schwadorf ráteszi a kezét, abból azonnal kiérződik a fennkölt kifejezésmód, a finom művészi megközelítés, a költői hangulat. Tehát érző (és értő) alkotó munkáját hallhatjuk. Ez a világ, ez a nézőpont (amíg túlzásba nem viszi valaki) szimpatikus, és belevesződni egy ilyen anyagba igazán örömteli. A lírainak nevezhető black metalra fogékony zenekedvelőknek sokat jelent majd a lemez.
Annak ellenére, hogy nagy mesterművekről azért nem beszélhetünk, a brutális death metal évét éljük. Rengeteg jó lemez jelenik meg. A Decrepit Birth ugyan nem váltja meg a világot, de a megkövetelhető nívó érződik rajta, még ha nem is tudtam annyira belekapaszkodni. Viszont a feldolgozások (Metallica, Sepultura, Suffocation) itt is feleslegesek.
Melodikus, szimfonikus death-black metal érdekes momentumokkal, kellő zeneiséggel. Nem ötletmentes produkció, de nálam nagyobb rajongónak kell lenni ahhoz, hogy lenyűgözőnek hasson.
A szokásos "korrekt svéd death metal lemez" kijelentésen kívül nem sokat tudnék mondani.
Summoning-zene, szolgai kivitelezésben. Nem vagyok nagy Summoning fan, ez viszont egyenesen nem érdekel. Semmi, ami megragadná a képzeletemet, azzal együtt, hogy Tolkient szeretem.
A Dead Congregation és persze a Morbid Angel neve egyből felsejlik a hallgatása közben. A death metal ilyen köntösben a legveszedelmesebb, legfenyegetőbb. Adott egy egységesen magas színvonal, de a témák nem tűnnek ÉPPEN ANNYIRA ki, mint a Dead Congregation esetében, azonban melegen ajánlott mindenkinek, aki az ilyesmit szereti.
Messze nincs itt annyi ragyogó ötlet, hogy 20 perces dalokat írjanak. Sőt, a témák még az átlagosságot sem lépik túl, a hegedű hangja pedig nem szerves adalék, inkább odaerőltetett tudatos megfontolás. Nincs igazi érzés benne. Kicsit kezdetleges, kicsit kiforratlan, a természetes hangulata hiányzik. Jó indulattal 6-os, arra a néhány dologra, ami tetszett benne, merthogy azért van benne olyan is. Gatyába kell rázni a dolgokat, és meg kell keresni az ollót, talán ennyi az egész.
Aki szereti a korai Tribulationt, a Morbus Chront, a Chapel of Disease-t, netán a Predatory Light lemezét, az próbálkozzon meg ezzel az anyaggal is. A death metalhoz való hozzáállásban hasonlít az említettekhez, nem konkrét témákban. Friss, eleven, vérpezsdítő ötletek hada, izgalmas hangzás, kreatív munka! Nagyszerű anyag! McFrost megállapítása egyébként telitalálat!
Nem egyszerű belemélyedni egy-egy ilyen lemezbe, még akkor sem, ha Vintersorg hangja otthonossá, kellemessé teszi az ismerkedést már az elején. Na, meg a hossza sem könnyíti meg az ember dolgát. Mindenesetre jó lemeznek érzem az ideit, nem hiányoznak a fülbemászó dallamok sem, de nagy port azért nem kavar.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2017. augusztus 19.
farrrkas ∑:
1. farrrkas
Sun of the Sleepless
To the Elements
9 9
2. Lew
Execration
Return To The Void
9 9
3. Avatar
Excommunion
Thronosis
8.5 8.5
4. Avatar
Vintersorg
Till Fjälls, del II
8 8
5. Kriss
Decrepit Birth
Axis Mundi
7.5 7.5
6. nascence
Shade Empire
Poetry Of The Ill-Minded
7 7
7. Avatar
Paganizer
Land of Weeping Souls
7 7
8. Avatar
Decemberance
Conceiving Hell
6 6
9. Avatar
Emyn Muil
Elenion Ancalima
5 5
∑:
7.4 7.4

Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,