Hangpróba #349

2017. szeptember 2.

Komoly death metal lemez a Morbid Angel irányvonalát követve. Kiemelkedő és átlagosabb dalokat egyformán találni a lemezen, de mindent egybe vetve, erős lemez a Severed Monolith.
Modern extrém metal jó témákkal, tökösen. Akinek ez a vonal bejön, erre alighanem rá fog kattanni. A 7-essel elismerésemet fejezem ki, de én eleve nem vagyok erre beállítva.
Megvan a sajátos bája ennek a primitív (nem bántóan értem), nyers black metalnak. Én mértékkel veszek ilyesmit elő, jobbára csak kuriózumként, de van az a tudatállapot, amikor ez működni tud.
Proscriptor jutott eszembe a lemez hallgatásakor, az idegbeteg dobolás miatt, azzal a különbséggel, hogy Proscriptor őrült, jazzbe hajló mániákus dobolását kedvelem, ez meg valahogy nem áll össze. Minduntalan elvesztem a fonalat, és egyre zajosabb lesz a zene, ahelyett, hogy letisztulna... Fene tudja!
Erről a lemezről egy roppant pozitív gondolat jutott eszembe. Méghozzá az, hogy öröm látni, hogy vannak olyanok, akik az ehhez hasonló modernebb hangzású, modernebb megközelítésű (extrém) zenéket értő füllel tudják hallgatni, kedvelik, és más hasonló ízlésű olvasóknak is tudnak esetleg támpontot adni egy-egy ilyen albumhoz. Éppen ennek a változatosságnak az érdekében nem kell törődni azzal, melyik lemez hol végez. Megfordulhat az ajánló fejében, hogy amennyiben az ő lemeze utolsó lett, legközelebb majd jobban igazodik a többséghez, hogy ne lógjon ki a sorból. Nos, erre semmi szükség, és tönkretenné a változatosságot. Ki akar 10 egyforma lemezt hallgatni egy körben? A Weide hullámhosszán lévő olvasók pontosan tudják, hogy nem az én 5-ösöm a mérvadó a The Interbeing lemezének megítélésében.
Azzal a közhellyel kezdeném, hogy amikor az Incantation új lemezét először beraktam, olyan volt, mintha a kedvenc bejáratott cipőmet húztam volna fel. Ezt így kell csinálni, ezen nincs mit változtatni, ez így jó, ahogy van. Nem katarzis, nem mestermű, de iszonyat jó! Hallgattatja magát.
A lemez beajánlója valószínűleg számított arra, hogy sokak elborzadnak majd ettől a korongtól, de ez ne szegje kedvét. A bizarr elektronika, illetve az orosz nyelvű ének és narráció kedvelői előnyben. Én hátrányban.
Nagyon akartam szeretni. A kislemez pár évvel ezelőtt jobban megfogott, de azóta nem történt semmi olyan, ami fokozta volna a lelkesedésemet. Nincs elég jó ötlet, ami fogóssá tenné a lemezt, hangulatilag viszont nagyon érzik ezt az altalaji death metalt a fiúk. Korrekt anyag, semmi több.
A utóbbi évtizedben felbukkanó agyas, korlátoktól mentes, mégis ódon hangulatú és hangzású death metal irányzat nálam maximálisan betalált. Az old-school death metal csontvázra mindenféle forrásból kúsznak fel indák és természetes folyamat útján növik be azt, legyen az progresszív metal, black metal, vagy bármi egyéb. Nem tudok betelni a Jordablod lemezével!
A black metal változatosabb, színesebb oldalát erősíti a venezuelai csapat. A dél-amerikaiak között ritkán tapasztalni ilyen fokú minőséget. Általában a tűz és az elvetemültség jellemzi az onnan érkező lemezeket, a kivitelezés és az ötletek már hagynak kívánnivalót maguk után... De ez a sztereotipikus általánosítás a Selbst zenekarra nem érvényes. Kimért, komoly, aprólékos munka, nincs a tűz hevében elkapkodva semmi. Egyszerűen jó lemez, és a borító is nagyon jól sikerült!
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2017. szeptember 2.
farrrkas ∑:
1. farrrkas
Jordablod
Upon My Cremation Pyre
9 9
2. mike666
Incantation
Profane Nexus
8.5 8.5
3. boymester
Gorephilia
Severed Monolith
8 8
4. ensomhet
Selbst
Selbst
8 8
5. Avatar
Decapitated
Anticult
7 7
6. Avatar
Siculicidium
Land Beyond the Forest
7 7
7. Avatar
Triumvir Foul
Spiritual Bloodshed
7 7
8. Kriss
Serpent Column
Ornuthi Thalassa
6.5 6.5
9. Weide
The Interbeing
Among the Amorphous
5 5
10. nascence
Notchnoi Prospect
Polyurythane
2 2
∑:
6.8 6.8

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

május 05.,
május 20.,