Hangpróba #357

2017. december 23.

Mulatós, táncolós folk metal, csak éppen itt keleti szelek fújnak. Hallgassa, aki szereti. Engem nagyon messzire el lehet kergetni az ilyesmivel.
Zeneileg tényleg jó fajta death metal hallható itt, de sajna, én is úgy érzem, hogy még hátra lenne a vokál felvétele... Hiányérzete van az embernek közben.
Ez nem az a szint, amelyet pozitívan tudnék értékelni. Az olcsóbb minőségű hazai termékek jutnak eszembe erről, nagyon sajnálom.
Három-négy hallgatás után tényleg fejlődést mutat a korong. Sőt, utoljára már pár dal túllépett a "korrekt" jelzőn is, és jó volt hallgatni (pl. The Hiding, The Decision). Persze, maradtak sablonos részek az anyagon bőven, de nem bántam meg a rászánt időt.
Brutálisan jó a hangzása a lemeznek! Nocturno Culto hangja kellemesen karcos és karakteres, a zene pedig őszinte (még ha történt némi újrahasznosítás is innen-onnan), és roppant hatásos! Görcsölés nélküli, lendületes és hangulatos anyag.
Nem érzem rossz anyagnak, csak éppen nem emelkedik ki különösebben. Vannak kimondottan kellemes momentumai, Riverside ízű témák nagy számban felbukkannak, de annál sokkal sötétebbek is. Egyedi ötletek terén egy szinttel mégis kevesebbnek érzem az ukránokat a lengyelekhez képest, de hangulatos korong ez.
Nascence jól megfogalmazta a dolgot, valóban fájdalmat okozott a meghallgatása. Ensomhethez hasonlóan én se szívesen pontoznám, mert semmi közöm az ilyen zenéhez. Bár akadnak néha olyan musicalek, amelyek tetszenek (filmben vagy színházban), azonban erre a bombasztikus partyzenére nem vagyok vevő.
A dob hangzása szinte élvezhetetlen. A középszerűnél is gyengébb, sőt, inkább idegesítő death metal anyag.
Lásd lemezismertető.
Ahogy a Dog Fashion Disco sem okozott kellemetlen perceknél többet, ezt a katyvaszt sem képes az agyam befogadni. Nem vagyok célközönség, ennyi.
Hangulatos kis folk prüntyögés, bár nem sikerült mélyebben megérintenie. Valahogy az évek során eltávolodtam ettől a stílustól, maximum a régi nagy kedvenceket veszem elő, újakat nem igazán keresek, amikbe pedig belefutok, nem tudnak olyan hatással lenni rám, mint az öreg favoritok. De annak nagyon örülök, hogy legalább itt, a HP-n fel-felbukkan jó pár folk móka, érdekes színfoltként mindenképpen értékelendő. :)
Nagyrészt egyetértek ensomhet véleményével, ha már az instrumentális megközelítését választották ennek a műfajnak a mexikói jóemberek, elvárná az ember, hogy megfűszerezzék a számokat valami kiugró, figyelemfelkeltő elemmel, mert ilyen töménységben és mennyiségben ez a fajta zenélés hamar unalomba fullad. Nem feltétlenül/csak az ének hiányzik (bár biztosan sokat dobna a lemezen), hanem valami olyan plusz, ami miatt szívesen venné elő az ember újra és újra. A már a lenti kommentemben előcitált Dark Matter Secret anyagot hoznám fel példának, ahol annyi manír, érdekesség, meglepetés van az albumon, hogy az ember nem tud unatkozni. A The Chasm esetében sajnos ez nem áll fent, maximum háttérzeneként működik számomra.
Szerintem első lemezes bandaként is kenterbe ver jó pár hasonló műfajban operáló zenekart az elmúlt körökből. Hangulatilag és dallamvezetésileg nálam mindenképpen, érdemes lesz odafigyelni rájuk a jövőben. Tessék többször áthallgatni, szépen lassan bontja ki magát a hallgató előtt. A logójukba pedig nem lehet belekötni. :D
Bazzki, amennyire tartottam ettől a körtől, annyira jó meglepetések érnek! A riffek baromi jók, a női ének is remek kis pluszt ad az albumhoz, és teljesen vállalható időkeretbe tudtak megfelelő mennyiségű érdekességet pakolni (remek szólók, remekül aláágyazó felbukkanó szintifüggöny), hogy ne lehessen ráunni. Mondjuk egy fokkal gonoszabb, mélyebb vokált el tudtam volna viselni Ted-től, ilyen téren kissé egysíkúnak éreztem a lemezt.
:D :D Hát ez kurva jó! Mondjuk nem igazán tudom bekategorizálni ezt a neo-swinges bulizenét, de egyszerűen jó kedvem lett tőle, mikor hallgattam. Komplexitása és hangulata bőven feledtette velem elvont "zagyvaságát". Kösz a beajánlását, hatalmas fun ez a muzsika! :D
Eléggé felemás lett az album, mert bár a stílusok ilyen szintű mixelése részemről rendben van, sőt, arányait tekintve kifejezetten ésszerűek voltak fertőzött barátaink, de a témákat nézve nem igazán véltem felfedezni semmi kiugrót. Én látok bennük potenciált, vannak itt érdekes elképzelések, alaptematika, korrekt stílusismeret, már csak az egyedi hangulat és valami igazán figyelemre méltó extra hiányzik. Ezzel nem fogják Cthulhut felébreszteni hosszú álmából.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
2017. december 23.
farrrkas Weide ∑:
1. farrrkas
Nadir
The Sixth Extinction
10   10
2. Belial
Sarke
Viige Urh
8.5 8 8.5
3. McFrost1977
The Chasm
A Conscious Creation from the Isolated Domain (Pha...
7 4 7
4. Weide
N█O
Adrestia
7 9 7
5. Avatar
Odradek Room
A Man of Silt
7   7
6. chipmonkey
Agregator
Semmiből, a Semmin át
4   4
7. Avatar
Infected Dead
Archaic Malevolence
4 7 4
8. Avatar
Nine Treasures
Wisdom Eyes
2 6 2
9. Avatar
Diablo Swing Orchestra
Pacifisticuffs
2 9 2
10. nascence
Polkadot Cadaver
Get Possessed
2   2
∑:
5.4 7.2 5.4

Vélemény, hozzászólás?

február 23.,
február 26.,
február 27.,