Hangpróba #390

2019. március 30.

Kellemesen csengő, old-school, minden hagyományt magán viselő epikus doom metal.
George Kollias játékát nem csak a Nile-ban, hanem itt is nagyon bírom. És nem érzem azt (legtöbbször), hogy túljátssza a szerepét. Kimondottan kellő mennyiségben Death-es a korong. Kollias vokáltémái viszont semlegesek, nem rosszak, és nem is tesznek hozzá sokat a szerintem egyébként kitűnő zenéhez.
Sem ennél többet, sem ennél kevesebbet nem várok el tőlük. Profi, időnként hangulatos, és mindenképpen kellemes hallgatnivaló. Az előző albumot nem tudtam megemészteni, de a self-titled lemezük nagyon tetszett. A Dramatic Turns és a Black Clouds kicsit talán gyengébb albumok (ez azoknál picivel erősebb), de azokon is vannak kedvenc dalaim, ahogy ezen is. Viszont nálam az Octavarium és a Systematic Chaos is hatalmas. Az abszolút zsenialitás viszont a Six Degrees lemezzel ért véget (számomra). Hétszer vagy nyolcszor láttam őket élőben, maradok továbbra is rajongó, de már eseménynek nem nevezném egy-egy új lemezüket.
Kommersz, de jó minőségű pop-rock lemez, amellyel az égvilágon semmi baj nincs. Ők ezt játsszák, és kész. Nem az én asztalom, de azért kellemes és szórakoztató. Morbid, bizarr popnak is lehetne hívni. Tetszenek az áthallások (I wanna bewitch you / I wanna be with you), és ha nem akarom a látogatóságomat elriasztani, biztosan ez lesz az egyik album, amelyet beteszek háttérzenének.
Csak fanatikus tech death rajongóknak. Itt minden (is) történik, és az is nagyon gyorsan. Egyetértek, hogy lehet ez jó is, csak fogékonyság kell hozzá. Nekem az milyesmi már nagyon sok, és nagyon steril is. Olyan mint egy hatalmas, kibogozhatatlan drótköteg.
Akkor szimpatikus nekem ez a 21. századi disszonáns post-black metal, amikor a dallamok, témák szinte invitálják az embert az újrahallgatásra. Könnyen befogadhatóvá így kell ezt a rideg műfajt tenni.
Kiemelkedő, minőségi kompozíciókat rejt az Őskő, amelyen nemcsak a zene és a hangulat ragadja magával az embert, hanem a szövegek is egészen kiválóak. Minden elismerésem!
Itt-ott kaptam csak fel a fejem egy-két jobban sikerült váltásra, amúgy elsiklott az anyag mellettem. Nem hiszem, hogy elővenném a jövőben.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2019. március 30.
∑:
1.
Ahriman
Őskő
9 9
2.
Contrarian
Their Worm Never Dies
8.5 8.5
3.
Sinmara
Hvísl Stjarnanna
8.5 8.5
4.
Evangelist
Deus Vult
8 8
5.
Dream Theater
Distance over Time
8 8
6.
Ghost
Prequelle
7 7
7.
Katechon
Sanger Fra Auschwitz
6 6
8.
Equipoise
Demiurgus
5 5
∑:
7.5 7.5

Vélemény, hozzászólás?

Roading 2020s Tour
június 27.
Piratefest Budapest
július 03.