Hangpróba #391

2019. április 13.

Erős lemez, jó dalokkal, Vincent karakteres vokáljával. Nem mestermű, de ajánlott, nívós anyag!
Érteni kell a japán megközelítést a zenéhez, hogy szerethető legyen. Ettől függetlenül, ez messze nem az én világom. Sőt, engem nagyon is idegesít ez az anyag.
Ez akár 40 évvel ezelőtt is kijöhetett volna, sőt, még korábban is, annyira a doom pőre, csupasz, szikár csontvázát játssza a banda. Ami azonban beszövi ezt a csontvázat, az a rengeteg cirkalmas, jól eltalált szóló, és a remek énekdallamok. Az igaz, hogy több súlyt és egy vastagabb soundot elviseltem volna, de ennek a múltidézésnek is megvan a hangulata.
Attól, hogy Fredrik már nincs a csapatban, ez még ugyanaz a Mardukos megközelítés, mint korábban. Gyilkos anyag, beleadtak apait-anyait.
A crust/HC/powerviolence... stb. dolgok nagyon ritkán érnek el nálam hatást, de voltak már kivételek e téren is, főleg olyan lemezeknél, amelyeknél mindez csak egyetlen összetevő a sok közül.
Jó minőségben előadott tucatlemez.
Nem unalmas, nem fárasztó, de a szürkeségből nem igazán látszik ki. Korrektnek korrekt, de a hosszantartó barátsághoz ennél több kell.
Itt hallatszik a legjobban, hogy Devy bármihez nyúl - ezen a lemezen mindenhez (is) nyúlt - annak Devin Townsendes íze, hangulata, kisugárzása lesz. Még az általam nem túl szimpatikus musical stílus is befogadható az ő szűrőjén keresztül. Olyan színes kavalkád ez, ahol minden szín élénk, és minden elem főszereplő. Ez persze sok is így egyszerre, és szét is esne a dolog, ha nem éppen Devyről lenne szó. A mostanában lencsevégre kapott fekete lyukhoz hasonlóan szív be minden műfajt és torzítja el, teszi magáévá és adja vissza összefüggően, egyedülálló módon. Idő kell ehhez a bombasztikus, monstre műhöz.
Elvi problémáim nincsenek ezzel a zenével, ezért nem adok 1-est, de a petyhüdt, puha kézfogás és az impotens, herezacskómentes, nyálas finomkodás jut eszembe ettől a borzadálytól. Még a hideg is kirázott tőle.
Nem vagyok rajongója a műfajnak. A vokál nem különösebben hatott rám, viszont a zenei tartalomra nem lehet különösebb panasz.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2019. április 13.
∑:
1.
Devin Townsend
Empath
9 9
2.
VLTIMAS
Something Wicked Marches In
8.5 8.5
3.
Obsidian Sea
Strangers
8 8
4.
Nordjevel
Necrogenesis
8 8
5.
Hiss From The Moat
The Harrier
6.5 6.5
6.
Pearls Of Long Loved Years
The 47th Parallel North
6.5 6.5
7.
Barque
Pyre Builders
6 6
8.
Stortregn
Emptiness fills The Void
5 5
9.
Dir En Grey
The Insulated World
3 3
10.
Beast in Black
From Hell with Love
2 2
∑:
6.3 6.3

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

Poets of the Fall
október 09.
Ultima Ratio Fest 2022
október 10.