Hangpróba #401

2019. augusztus 31.

Olyan szinten kiszámítható album, hogy már első hallásra unatkoztam. Nagy név ide vagy oda, a hagyaték nem indokolja a nagy pontszámot (sem az 50 perces terjedelmet). Olyan érzésem van, mintha már tízmilliószor hallottam volna. Felesleges lemez.
Ahogy korábban is, most is nagyszerűen eresztették össze az éjjeli hangulatot a fémes éllel. Azon kevés instrumentális metal zenekarok közé tartozik, amelynek neve hosszabb távra is befészkelte magát nálam.
Nem az én stílusom ez a fajta black metal (kivételek persze időnként előfordulnak). Biztosan megvan a bája és a közönsége, de nekem igazából nincs mit mondanom róla.
Én ezt nem veszem be. Pár percnyi figyelemre méltó zenét találtam ezen az anyagon, a többi sallang vagy sablon. A hangzás sem érdekel mennyire szándékos, az én fülemet zavarja. A még éppen csak nem irritáló női hangok felületesnek és olykor negédesnek hatnak. Nincs minek átadnom magam... legalábbis azon a hullámhosszon, amelyen én hallgatom.
Nagyon korrekt, dalcentrikus, melodikus death anyag. A borító 10 pontos.
Megosztó műfaj ez itt a forgácson. Az ismertetőmben már leírtam, mit gondolok.
Pofás thrash anyag. A Bloody Groundban és az utolsó dalban hallható ötletek többdimenzióssá teszik az anyagot. Ilyenből több is lehetne.
A három évvel ezelőtti debüt hamar a feledés útjára került. Most elővettem újra, hátha a "készülékemmel" volt a gond. Nos, nem igazán lelkesedtem most sem érte. 2016-ban azt írtam, meglátjuk, mit hoz a második lemez. Örömmel tapasztalom, hogy fejlődést. Érettebb szerzemények, jobban felépített dalok, hatásosan elcsípett Autopsy-szerű hangulat, és több olyan ötlet, amely bár nem újdonság, mégis olyan a tálalás, hogy jó hallgatni, ellentétben a kissé fárasztó első anyaggal. Csak így tovább!
Az Opeth, Katatonia, Anathema, vagy akár a régi Tiamat hatásait mindenképpen felfedezi majd benne a lassú, melankolikus zenéket kedvelő olvasó. Legtöbbször lágyan szól hozzánk a Glare of the Sun, de ha össze kellene hasonlítani a Swallow the Sun legutóbbi lemezével, ami stílusban szintén nem áll távol ettől az anyagtól, akkor az dalszerzés és hangulat szempontjából legalább 3 pontot ráver a Theia lemezre. Az igényességgel itt sincs gond, de elcsordogálnak a kompozíciók az ember ujjai között.
Ha írnom kéne róla, négyszer-ötször meghallgatnám figyelmesen, az biztos. Ennek megfelelően keresném benne az értékeket (vannak benne!) és igyekeznék a modern death metal/deathcore rajongó fejével is gondolkodni. A két hallgatás során leszűrt potenciál alapján úgy gondolom, tisztességes lemeznek ítélném, és a 7-est is megadnám rá. A HP egy árnyalattal szubjektívebb, nekem személy szerint ez nem ér hatosnál többet, sem négy-öt hallgatásnyi időt az életemből. Akik a deathcore hangzás, a groove-ok és breakdown-ok közepette szeretik, ha némi atmoszféra is bekúszik a zenébe, hallgassanak bele!
Erós nosztalgiafaktor mellett magas pontszám. Valszeg többet nem hallgatom meg, de most jólesett...
Nagy kedvenceim, de az öregedés jeleit vélem felfedezni az utolsó albumokon. A megszólalás hibátlan.
Igazi pőre - már-már punkos - black metál. Ez a hangzás tökéletes hozzá.
Zajos, ortodox, de fasza album. Meg is lepődtem, hogy visszakivánkozott többször a lejátszóba.
Kiszámítható, egyszer hallgatós lemez. Kult figura a csávó, de most egy jó darabig inkább a múzsáját keresgesse.
Hallhatóan odatették magukat. Mind a dalok, mind a zenészi produkció profi, ez tagadhatatlan. Az én ízlésemhez viszont nem passzolnak.
Ilyen a thrash 2020-ban? Akkor jöhet csőstűl....Régi klasszikusokat hallgatok ebben a műfajban, úgyhogy ez nagyon kellemes meglepetés!
Ennek bizony szaga van! Az intellektuális nevű nyugati parti banda mérhetetlenül gyökér death metált tol az arcunkba. Nekem viszont pont ez a gyengém.
Szokatlan módja az önkifejezésnek. Hol zseniális, hol pocsék....
Egyben végignyomni nem tudtam, túl sűrű és túl fárasztó.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
2019. augusztus 31.
farrrkas viribusunitis ∑:
1. Avatar
Slipknot
We Are Not Your Kind
10 8 9
2. viribusunitis
Witch Vomit
Buried Deep in a Bottomless Grave
7.5 10 8.8
3. farrrkas
Russian Circles
Blood Year
8.5 8 8.3
4. Armand
Suicidal Angels
Years of Aggression
7.5 9 8.3
5. 9000Sanyi
Rogga Johansson
Entrance to the Otherwhere
7 7 7
6. nascence
Glare Of The Sun
Theia
7 7 7
7. Werewolfrulez
Rivers Like Veins
Z Iskier Srebrnych Orszaków
5 8.5 6.8
8. FemforgacsHP
Destruction
Born to Perish
5 8 6.5
9. McFrost1977
RÉM
Poklade
6 7 6.5
10. Weide
Humanity`s Last Breath
Abyssal
6 6.5 6.3
∑:
7 7.9 7.4

Vélemény, hozzászólás?

február 06.,
február 24.,
március 11.,