Hangpróba #411

2020. január 18.

Hűha. Eroennek teljesen igaza van. Ez bitang erős és változatos grindcore lemez. Jól eltalált keveréke a death/sludge/grind műfajoknak. Egyszerre gyilkos és súlyos, sőt, valamilyen torz, beteg módon még hangulatos is.
Túl nagy a bomaszt, túl sok a kórus, a szimfo-betét az én ízlésemhez. Ettől függetlenül nem rossz ez. Változatosnak változatos.
Ez teljesen sziruposra sikeredett. A vokál rossz értelemben vett érzelmes, inkább negédesen zavaró. A zene sem különb ennél. A kívánt érzések, szépség, miegymás közvetítése helyett enyhén cukormázas szószba mártott eredményt kapunk. A cinek is sokszor zavartak, az egész nem tűnik mélyről jövőnek, inkább mesterkéltnek, erőltetettnek.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak benne riffek, amelyekre elismerően bólintottam, de összességében ez a stílus és megnyilvánulásai irritálnak, nem nekem valóak.
Tomb of the Mutilatedre jellemző mély hörgéssel előadott, izmos gitártémákkal felállványozott, 90-es éveket idéző death metal csemege. Remekül kivitelezett, felépített súlyos, igényes anyag. Megkapó kiállások, mély bőgőfutamok, remek középtempós részek, vaskos riffek... a súlyos death metalt kedvelők semmiképp se hagyják ki.
Forrongó katlan, fekete szurok és kátrány. Óriási hangulat.
Nekem nagyon tetszett a lemez, annak ellenére, hogy nem akarja új mederbe terelni a prog. metal vizeit. A nívó magasan van minden tekintetben, és a kellemesnél jóval többet nyújtó, remek dalok megjegyezhetővé válnak. Magas az újrahallgatási faktora.
Az én "kertemben" otthonosan mozgó, vérpezsdítő, karcos death metal vadállat a Strigoi. Annál nem több, de annak tökéletes. Be-beengedem majd a ház köré.
Ezen a lemezen aztán játszanak páran... Én nem találtam olyan kiemelkedőnek. A grindcore stílusjegyei mellett be-bevillannak (futó pillanatokra) egyéb színező elemek is, de sokban ez nem változtat a végeredményen.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2020. január 18.
farrrkas ∑:
1. FemforgacsHP
Kosmokrator
Through Ruin​.​.​. Behold
9 9
2. Professor Shub Niggurath
Malevich
Our Hollow
8.5 8.5
3. farrrkas
Tomb Mold
Planetary Clairvoyance
8.5 8.5
4. oldboy
At Night I Fly
Mirror Maze
8.5 8.5
5. Lew
Strigoi
Abandon All Faith
8 8
6. Weide
Wilderun
Veil of Imagination
7 7
7. boymester
Takafumi Matsubara
Strange, Beautiful and Fast
6 6
8. Armand
Morgan Rider and the Deep Dark River
Leviathan & The Deep, Dark Blue
5 5
9. krumpli
Cross Dog
Hollow
4 4
∑:
7.2 7.2

Vélemény, hozzászólás?

Hangpróba #411 – 2020. január 18.: 7 komment

május 05.,
május 20.,