Hangpróba #421

2020. június 6.

Már a Värähtelijä sem volt egy könnyen emészthető, egyszerű falat, de a Mestarin kynsi-vel sikeres rátromfoltak. Nagyon-nagyon fura és megfoghatatlan lemez, de közben részegítően delejes is, van egy visszataszító bája, aminek nehéz ellenállni. Kevés lemeznél volt az manapság, hogy nap közben többször eszembe jutott, de jó lenne is nyugodtan, békében kiülni a kertbe egy pofa sörrel és végighallgatni teljes átszellemülésben, jelen album esetén viszont visszatérő késztetést éreztem, hogy így tegyek.
Néha jól esik elektronikus vizekre evezni, mikor már kezdek telítődni a metallal. Zenei kóstolgatásom első bandái között volt a Wumpscut, Funker Vogt, Combichrist, Psyclon Nine, úgyhogy üdítő volt újra az EBM zsánerből felfedezni egy frissebb lemezt. A "vokál" a leggyengébb pontja a lemeznek, de minden más aspektusból én ezt most nagyon élem. EBM/indust./aggrotech vonalon szívesen veszek bármilyen ajánlást (HP-n kívül is akár), ha vakakinek lenne valami csemege a tarsolyában. :)
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
2020. június 6.
Weide ∑:
1. McFrost1977
Nagaarum
Covid Diaries
  0
2. nascence
Odraza
Rzeczom
  0
3. Professor Shub Niggurath
Oranssi Pazuzu
Mestarin Kynsi
9 0
4. 9000Sanyi
Dool
Summerland
  0
5. Weide
SIN DNA
Transcendent
8 0
6. Nagaarum
Redwood Hill
Ender
  0
7. Szpeter
...and Oceans
Cosmic World Mother
  0
8. tompormorgo
Promised Grief
Ascension
  0
9. Avatar
Atarka
Sleeping Giant
  0
10. mike666
Elffor
Unholy Throne of Doom
  0
∑:
8.5 0

Vélemény, hozzászólás?

Hangpróba #421 – 2020. június 6.: 54 komment

 • Szpeter Szpeter szerint:

  Naga, Te most gyakorlatilag arconfingasz engem???

 • Eroen Eroen szerint:

  Csak szólok, hogy jövőhéten nem egy ilyen kommersz szart fogok ajánlani mint az Oranssi, úgyhogy lehet készülni 😀

 • tompormorgo tompormorgo szerint:

  Naga bunkónak csórónak tűnök, ami vagyok is.Lelophatom a lemezed valahol?

  • Nagaarum Nagaarum szerint:

   Nem tűnsz annak! Nyugodtan töltsétek le a lemezt, itt van pár ingyenes letöltőkód:
   jpgz-vt9x
   ffuu-62kq
   lwwv-khzz
   qpp8-6jy6
   gff2-yk2k
   ywdw-u949
   tjqq-j9jt
   t9rf-yt9b
   ttlx-bn6x
   vkpk-kb2r
   6y62-6hxl
   u2yd-kvae
   lmke-6k33
   Ide kell bemásolni:
   https://ngcprod.bandcamp.com/yum
   Ha nem működik, próbáld a következővel (mivel már valaki más elhasználta).

  • boymester boymester szerint:

   Ez nagyon rendes tőled! Én teszek egy kísérletet egy nagyobb formátummal, hátha sokat elcsalt az mp3. Köszi!

  • nascence nascence szerint:

   Az mp3-at személy szerint nem éreztem sohasem akkora csalásnak. Inkább azt tartom fontosnak, hogy néha fülessel vagy rendes nagy hangfalon is érdemes meghallgatni. Elég sokszor nagy a különbség…

  • boymester boymester szerint:

   Ha már láttad a külön fórumot (Így szól nagyot), akkor észrevehetted, hogy mostanában elég sok módon próbálok zenét hallgatni… Lehetőségem lett egy egész jó kis rendszer megalapozására és most már tudom, hogy van különbség. Ettől függetlenül az mp3 a leggyakoribb, mert azt bárhol tudom hallgatni. Új célok közt van egy veszteségmentes hordozható lejátszó is, de eléggé eszement összegekért lehet beszerezni egy valóban jót (akár DSD lejátszásig terjedően). Addig persze bőven jó az mp3-is, de egy komolyabb lemeznél bizony sok minden elveszik. Persze a hangzás nem ment meg semmit teljesen, csupán jobbá teheti azt, ami amúgy is jó.

  • tompormorgo tompormorgo szerint:

   Köszönöm a választ és a letöltő kódokat.

 • McFrost1977 McFrost1977 szerint:

  Előjött megint az, hogy aki kőbunkó tajparaszt, az van felháborodva! Aki nem rak hozzá semmit, csak rombol, mérgez és kártékony, az ha rászólnak még ki is kéri magának! Majd még jogai is lesznek…..
  Maradok az inaktivitás mezején, pá!

 • tompormorgo tompormorgo szerint:

  Életem legjobb demo felvétele. Na ha ilyen lenne a mai zenei élet akkor leborulnék.

 • tompormorgo tompormorgo szerint:

  Már érdemes volt ajánlani a Promised Grief-et. Boymester odaírt egy csomó jó együttest amit nem ismertem. A Dissonance – Sleepless Dead demoja eszméletlen jó. Majesty – The Natural Architect sima beszarás. Na ha ilyenek lennének a “mai” zenék szórnám a jó pontokat. Az ilyen zenei világ áll hozzám közel. Boymester mit szólsz a semmiből megjelent Tristitia lemezéhez? A hangzás ilyen gyér vagy csak én hallom rosszul? Na meg a Cirith Ungol visszatérése se semmi.

  • boymester boymester szerint:

   Szeretem az ilyen demókat, de ettől még demóként is kezelem őket. Bűnös élvezetek. Viszont ha meg kell dörrenteni valamit, akkor az szóljon tisztességesen. Leginkább az jön be, ha minden hangszer szóhoz jut: sokszor egyet értenek, néha más véleményen vannak… Tristitia valóban pocsék, továbbra is egy hihetetlen módon kihagyott ziccer az egész. Cirith Ungoltól csak pár új dalt hallgattam meg, mert mostanában másra vagyik hangolva, de ha eljön az idelye, megkapja az esélyt.

 • BlackZone BlackZone szerint:

  Biztos csak nálam veri le a biztosítékot ez a mérhetetlen szellemi igénytelenség, de hát a bűbánatos mindenségit neki, hát nem igaz, hogy nem lehet egy lemezről tisztességgel leírni, hogy mit miért gondolunk?

  • McFrost1977 McFrost1977 szerint:

   Nem csak Nálad.

  • nascence nascence szerint:

   En ezzel mar egy ideje igy vagyok…Nem az adott ponttal van a bajom, hanem a mogottes tartalommal, gondolattal, ami igazabol nem is letezik. Ezert mar 3-4 szer szoltam is itt, de mindeki fosott ra, ahogy szokott :D.

  • McFrost1977 McFrost1977 szerint:

   Már majdnem beírtam, hogy Husky takaroggy, csak elszámoltam 10-ig. Nincs bajom a pontokkal, meg a fórumtárssal sem, csak azzal amit az utóbbi időben a lemezek kommentelése címen művel!

  • BlackZone BlackZone szerint:

   Ha nem lennék szentül meggyőződve róla, hogy ez a személy pontosan ugyanaz, mint aki korábban egy körben mindenre 1 pontot adott és a saját ajánlására meg 10-et, valamint egyszer valami olyasmit írt egy lemez kapcsán, hogy “akadémiai szint”, akkor csak azt mondanám, hogy az aktuális agygörcsöt okozó ember az oldalon. Ám ha valakit minduntalan kitiltanak, majd sokadjára már eléri, hogy csak annyira legyen idegesítő, hogy emberek távol maradjanak az oldaltól, ám ő vígan maradhat, az nem tudom, hogy esetében mire is jó pontosan?

  • nascence nascence szerint:

   Blackzone, pontosan ugyanez az erzesem van, hogy Jasmin reinkarnalodott ujra. Csak azt nem ertem, hogy az egojanak miert kell, hogy pontozzon, ha amugy sem ir velemenyt. Valamiert latvanyosan megfogyaztkoztak a regi arcok a HP-n, amiota elszaporodtak az ilyen hozzallassal megaldott pontozok. Vajon jobb, hogy megmarad a velemeny nelkuli suttyosag, kozben pedig az ertelmes kommentek eltunnek?

  • BlackZone BlackZone szerint:

   Van a vélemények kinyilvánításának a szabadsága, meg van a feleslegesen és bárdolatlanul az éterbe sunyi laposat fingás. Jelen esetben az utóbbiról beszélhetünk. Felfoghatatlan számomra, hogy miért jó ez valakinek direktbe. Bár nyilván az ostobáknak cseppet sem fáj, hogy azok amik, ellenben a környezetüknek annál inkább.
   Persze anno valakitől megkaptam, hogy nem kötelező ide járni és kommentelgetni meg pontozni. Hát nyilván nem véletlen, hogy jó ideje csak szemlélődök csendesen.

  • Husky Husky szerint:

   Én nem tudom hogy mit hordasz itt össze, de kezdem unni a személyeskedésedet! A szerkesztőktől meg elvárható lenne hogy a személyeskedő kommenteket korlátozzák!!! Mi jön még? kurva anyázás? És ha nem tetszenek a pontjaim és hisztirohamaid vannak akkor igen, szemlélődjél csöndesen!

  • nascence nascence szerint:

   Husky, azert vedd eszre magad, hogy itt egy jol osszeszokott kozsseg van, es miota Te beleptel, azota ledegradaltad azt a HP-val egyutt. Ne Te hisztizz mar a szerkesztokert! Mast nem ertel el, csak hogy felbasztad megannyi jofej, a ‘forgacs kozosseg osregi tagjanak az agyat. Nezzetek vissza a HP-t jopar korre visszamenoleg, aztan akkor levonhatjatok a nagy kovetkeztetest. Vajon miert volt olyan keves resztvevo az utobbi fel-egy evben?

   Kedves Szerkesztoseg, orulnek, ha allast foglalnatok vegre es nem az lenne a nagy megoldas, hogy letiltsatok ujra es ujra a komment falat. A szonyeg ala sopros nem old meg semmit. Nem azt kerjuk Husky-tol, hogy huzzon el a francba, hanem azt, hogy a kimondatlan minosegi normakat betartva velemenyezzen. Ne csak odaokadja az “ez szar”, “ez fos” megallapitasait. Nem erre lett kitalva a HP, nem ezert jarunk ide.

   Orulnek, hogy ha az oldal regota aktiv tagjait nem vesztegetnetek el nehany ertetlen alak miatt, aki oromet leli abban, hogy a szoba kozepere szarik sokadik felszolitas ellenere is.

  • Husky Husky szerint:

   Nascence ki vagy te itt? Valami önjelölt cenzor? akinek mielőtt pontoznék ki kell kérnem a jóváhagyását?, sőt ha akarok ha nem, írnom kell egy kisregényt is, amit szintén meg kell küldenem előzetes elbírálás céljából. Mégegyszer kérdezem, ki vagy te itt??? Tudtommal ugyanolyan pontozó, mint én, mégis úgy előadod itt magad mintha minimum te lennél a tulajdonos. Vegyél vissza a hatalmas egódból és fejezd be a személyeskedést!

  • boymester boymester szerint:

   Sajnos a többségnek van igaza. A semmilyen hozzászólások: ez szar pl. rendkívül igénytelenek és az oldal színvonalát rombolják, tehát ezek komolyan feleslegesek. Ha egy új olvasó, látogató ezt látja először, gyorsan meglesz a véleménye a színvonalról. Ez pedig azok munkáját, feláldozott szabadidejét teszi tönkre, akik igényes hírekkel, cikkekkel és hozzászólásokkal éltetik az oldalt hosszú évek óta (lásd: szerkesztők). Lehet pontozni komment nélkül, vagy értelmes, valamilyen gondolatot hordozó kommenttel. Aki annyit tud hozzáfűzni valamihez, hogy “jó”, vagy “szar”, arra papírrepülő üzemeltetését sem bíznám, nemhogy egy zenei tartalom értékelését. Javasolni fogom egy minimum meghatározását a pontozáshoz tartozó kommenteket illetően. Husky, a pontjaiddal semmi gondunk, viszont fordíthatnál rájuk annyi időt, mint az itteni fröcsögésre. Ha nem érted, mi a probléma, akkor a rendszerhiba nem feltétlenül a többi emberben van…

  • Husky Husky szerint:

   Többség? Három ember hisztizik, ezt akárhogy is számolom kisebbség, méghozzá egy igen szűk kisebbség, de biztos az a gond megint hogy nézem és nem hallgatom… 😀

  • boymester boymester szerint:

   Nem tudom… szerintem még a kettő is több az egynél, de lehet ezt a részt kihagytam a suliban. Viszont itt már négyen szót emeltek eddig. Megvárjunk mindenkit? Vagy szavazzunk? Vagy pedig feldolgozod az információkat. Én tisztesen kérlek, hogy tarts egy színvonalat. A forgácsért és a közösségért, ahova tartozni szeretnél. Ha nem szeretnél, az is megoldható. Részemről a téma lezárva és várom az érdemi változást. Ha nem lesz, akkor is lesz…

  • Husky Husky szerint:

   Nekem nem gond ha ott ahol nem érzek ingerenciát a hosszabb hozzászólásra, mert a lemez számomra értéktelen, vagy nem tetszik ott elhagyom az olyan kirívóan színvonalcsökkentő szavakat mint az “Elmegy” “Tucat” “Nem tetszik”, meg egy-két esetben a “szar” bár mintha ilyen szavakat nemcsak én használtam/használok, de mindegy most én vagyok kipécézve. És ott ahol késztetést érzek oda írok, bár ez eddig is így volt, meg jelen esetben is így van pl. a finn banda lemezénél, aminél éreztem hogy kell hozzáfűznöm néhány gondolatot, mert említésre méltó. Remélem ez így megfelel az oldal színvonalának!

  • boymester boymester szerint:

   Sajátos módon fejezed ki, hogy megértetted a dolgot, de bízunk benne. Nincs itt semmi pécézés, én csak megkértelek. Az, hogy valami “nem tetszik”, az a pontszámon is látható, felesleges koptatni hozzá a billentyűt érdemleges gondolat nélkül. Ha van, írd le, ha nincs, akkor beszél a pontszám.

  • BlackZone BlackZone szerint:

   Abban az esetben ha egy bizonyos Husky magára vette a kommentjeimet, arról nem én tehetek. Nem nevesítettem, tehát nem lehet személyeskedésnek venni, hiszen egyetemes a felvetésem. Teljesen mindegy, hogy Jasmin, vagy XYQW az adott pontozó nickje. Ha igénytelen, teljességgel felesleges és az oldal általános színvonalát a béka segge alá toló, akkor annak nem biztos, hogy itt van a helye. Az ilyesmit papírba szokták törölni és lehúzni, nem egy közösség elé dobni.

 • Szpeter Szpeter szerint:

  Az Oranssi Pazuzu – Oikeamielisten sali tételének vezérdallamáról kinek jutott még rajtam kívül az eszébe a Requiem egy álomért?

 • Eroen Eroen szerint:

  Weide: Ez érdekes elegye a post punk-nak és a villanyzenének, egy próbát megér.

 • Nagaarum Nagaarum szerint:

  Ahogy várható volt az Odraza és az Oranssi Pazuzu tarol. Köszönöm az ajánlást! 😉
  Teljesen függetlenül a saját szaromtól mondom azt, hogy ez egy jó körnek látszik.

 • Szpeter Szpeter szerint:

  Azért remélem az Odraza albumborítón látható fej nem a debüt testéhez tartozik. 😀

 • Eroen Eroen szerint:

  Na ez egy jó indítás volt 😀

  • nascence nascence szerint:

   Túl optimista vagy. Várj csak egy kicsit, és nemsokára megérkeznek, akik majd nevetve belekakilnak a ventillátorba. (Ki tudja, lehet, én leszek az egyik :D)

  • Eroen Eroen szerint:

   Meg is lepődnék ha az oranssi nem kezdene mélyrepülésbe ?

  • Weide Weide szerint:

   Pont ma érkezett meg hozzám ez a csoda. 😛

  • Eroen Eroen szerint:

   A CD is szép, de mopsz <3

  • Weide Weide szerint:

   Kettő is van. De a zenét nem értik… Asszem ezt a lemezt is csak fejessel hallgathatom ezentúl… 😀

 • nascence nascence szerint:

  Már érzem is a háborgás előszeleit! 😀

március 11.,
március 20.,
április 03.,