Hangpróba #446

2021. június 19.

Inkabb nem mondok semmit, csak azert irok ide mert en sem szeretem ha ures ez a buborek.
Olyan bandak ugrottak be mint, Exodus,Sodom,Kreator,Grave Digger.Ez nem negativum, sot, viszont sokkal frissebnek hatott ez a lemez mint az emlitett bandak utolso 1-2 albuma.Egyetlen bajom ezzel a german metal trash metal vonnallal, hogy mindig raunok a vokalra, most is ez van.VISZONT EZT meg fogom hallgatni,a karcos vokallal sokkal jobb illetve itt ott a Motorheadet is eszembe jutatta, ami mindenkepp extra pont. A Chainsaw Lilly kedcencem lett :)
Mindenki ismeri a banda multjat es hogy mit tettek le az asztalra, szerintem a jobbak kozt vannak, de ok is kaptak hypeot rendesen, nekem ez a lemez egyelore meg nem hozta az a haast amitol bekenefosni.Kap meg eselyt, de ma egy baratsagos 6 pontal bucsuzunk egymastol. Ujra hallgattam, nem kellet vola.
Borzasztoan unalmas, semmitmondo lemez lett, egy picit sem lett tobb a vilag tole.Ez a formacio teljessen kifulladt.Korabbi lemezeiket anno hallgattam ezt nem fogom, 3 alkalom utan ugyanazt erzem, tobb eselyt nemkap.
Kifejezetten szeretem a Norveg Black Metalt, de ez... hat nem nagyon jott at sem a black sem a fagyossag, leginkabb tekernek mint allat, elismentek melllettem anelkul hogy komolyabb hatast gyakoroljanak ram.Ami kulon roossz pont hogy ez mar a 3. albumuk, tehat elvileg nem kezdok, de ez a lemez elso demonak menne el maximum.
Olyan bandak ugrottak be mint, Exodus,Sodom,Kreator,Helloween.Ez nem negativum, sot, viszont sokkal frissebnek hatott ez a lemez mint az emlitett bandak utolso 1-2 albuma.Egyetlen bajom ezzel a german metal trash metal vonnallal, hogy mindig raunok a vokalra, most is ez van.
Inndokolatlanul hosszu, kb mint egy faradt bucsus zenekar, ez meg kocsma zenenek is keves.
Tisztelet es alazat van, nagykepuseg sznobsag nincs, monumentalitas es szepseg van, hangzas hangulat zsenialis.
Nálam a The Divine Conspiracy, és a Design Your Universe című albumaik pörögnek rendszeresen, azok 10 pontos lemezek. Ez is majdnem tökéletes!
Érdekes projekt, és laza stílusegyveleg. Számomra egyszeri meghallgatás is elég volt. Nem nekem szólnak.
Szeretem a black metal-t, de ez a zenekar sosem tudott elkapni a zenéjével. Ettől függetlenül ez egy jó lemez, de nálam most csak ennyit ér.
Az egész anyag szét van esve. Olyan érzésem volt a hallgatása közben, mintha egy kezdő bandát hallgatnék. Kár érte. Imádom a death metal-t, de ezúttal őszintén be kell vallani: ez egy gagyi lemez. Egyedül a gitárjáték érdemel pontot.
Nekem tetszenek a folkos black metal dolgok, különösen anyanyelven előadva. A norvég trió harmadik lemezének ugyan kicsit lapos a hangzása, de a zene így is élvezhető.
Zeneileg tökéletes thrash muzsika, karcosabb énekkel még nagyobbat ütne. Ettől függetlenül profi alkotás.
A finnek nagyon érzik ezt a folkos metal zenét, a mandolin, a sámán dob és egyéb kegyszerek használata tovább emeli a színvonalat. Ez egy komoly, minőségi lemez, ékes példája a finn kultúrának és népi hagyományoknak.
Úgy tűnik, ez most egy folkos HP, több irányból megközelítve. Ezt a zenét nem szabad metal-ként értékelni, mert nem az. Viszont fantasztikus hangulata van, a különböző hangszerek (furulya, síp, kürt, stb.) széles palettájának alkalmazása rendkívül egyedivé teszi a dalokat. Szerintem nagyon szép, lélekre ható, spirituális és szomorú. Ritkán adok magas pontszámot ambient zenékre, de ez engem most megtalált.
Érdemei elismerése mellett, nem tetszett.
Egy egyedi hangzásvilágú black metal csapat. Már az elején igen magasra tették a lécet az Ugra Karma lemezzel, ami szerintem a mai napig a legjobb lemezük és egy kortalan alkotás, akár ma is ki lehetne adni. Aztán hatalmas lemez még a Latex Cult, de lehetne még sorolni. Ellentmondást nem tűrő, megalkuvást nélkülöző zenéjük, extrém és bizarr előadásmódjuk mindig is tetszett. Az új lemez jó lett, a jobb lemezeik közé tartozik. A banda legalábbis számomra egy legenda, így a pontszámom sem lehet kérdéses.
Hát lehet, hogy ez volt a koncepció és nem Chris volt a ludas (mint ahogy ezt először gondoltam). Lehet, hogy egy emészthetőbb, kevésbé hörgős lemezt akartak. Valahogy túl profi zenekar ez ahhoz, hogy az énekes esetleges bénázása miatt legyen ez ilyen, bár ezt sem kizárni, sem megerősíteni nem tudom. Nekem az Undead és az Unborn lemezek jöttek be igazán. Még nem akarom temetni a zenekart, ezért adok neki egy tűrhető pontszámot biztatásképpen.
Ez a lemez az ékes példája annak, hogy lehet ezt a stílust dallamosan is csinálni. Nyilván, aki zombihányásszerű vokálra és pincében való idétlen csörömpölésre számított az csalódni fog. Itt jól megkomponált dalokat és dallamokat hallani. Kellemes meglepetés, köszönet az ajánlónak!
Az előttem pontozók már mindent elmondtak, de annyival még kiegészíteném, hogy rég hallottam ilyen jó anyagot ebben a stílusban. Minden szempontból tökéletes alkotás!
Én rendíthetetlenül és megingathatatlanul tartom magam ahhoz, mintegy fixa ideálom, hogy maga a METAL mint zenei műfaj globálisan azaz szőröstül-bőröstül UNDERGROUND!!! A metal mint műfaj olyan szinten el van nyomva, mindig is el volt, de most szerintem még inkább, hogy teljesen felesleges metal és metal között különbséget tenni aszerint hogy melyik az undergroundabb. Namármost ezen kis hitvallás után rátérve ezen METAL lemezre, ami kurvára nem kocsma vagy sörmetal lett, hanem egy keményebb más irányba tekintő nagyon jó lemez. De ha sörmetal lett volna akkor mivan? Arra is adnék legalább 7 pontot. Mert a sörmetal az valami szentségtörés? Nevetséges! Ez a lemez egy teljesen jól felépített kemény folkos METAL, ami UNDERGROUND és kész!!!
1 óra 6 percben egy valami indián kántálásszerű sámánzene, uram irgalmazz. Soha többé ne kerüljön elém ez a borzalom. Megmosolyogtatóan gagyi volt. Az ERA ezt ezerszer jobban csinálja. Ja és még mielőtt megkapnám, hogy fúj kommersz ménsztrím ERA, szar pop gagyi, én azt sem hallgatok csak ismerem és az is valami hasonlót nyom, csak számomra élvezetesebben.
Nem lehetne a szimfonikus metált betiltani? Többnyire vérgagyi dinamikátlan midiizé, kb amit hétvégi családi filmekben hallanál filmzeneként. Nem vagyok már 10 éves hogy Nightwisht meg ilyet hallgassak. Elismerem hogy brutálsok produceri munka ezt kikeverni meg megcsinálni, de istenem, vérciki és ízléstelen
Klisés foshányás, a címek, a szövegek, a borító már leírták nekem előre, azért a biztonság kedvéért meg is hallgattam, de kár volt
ORAL SEX DEMON!!! XD Kissé unalmas, de legalább van stenkje
Legrosszabb borító amit évek óta láttam, legrosszabb gitársound amit évek óta hallottam. Borzalmas bugyogós karcos fos. Jobban kikevertem volna én ezt az albumot FL Studioban Az énekes meg mikben van? Abszolút nem képes a pozícióját betölteni. A gitárszólók badassek voltak, arra adok fél pontot, de az album többi része vállalhatatlan
"Ezt is lehet dallamosan csinálni". Csak kár hogy vérszegény dögunalom cserébe, a riffek nem is annyira black metal jellegűek, hanem valami nemzeti rock tribute band ötvenéves kiöregedett alkoholistái tartanának falunapot, ha a középszer nektek a 9-10 pont akkor szerintem igazítsátok a skálátokat, mert a 10 a maximális. Most miért adjak 5 pontnál többet valamire, ami zenei virtuózitás szempontjából az én 5 évvel ezelőtti produceri, gitárosi tudásomat hozta, művészileg meg nem sokkal többet
Hangszerileg csodásan szólal meg, de az ízléstelen ének, szöveg, borító, meg esztétika NAGYON leviszi, mármint legalább 2-3 ponttal
esküszöm mégegy metallum link és nem fogok bejelentkezni a spotifyra hanem bevágom az 1 pontot. Amúgy sem értem a Korpiklaani miatt miért venném a fáradtságot hogy rákeressek. olyan ez a zenekar mint a magna cum laude csak negyvenes alkoholista anyukák helyett negyvenes alkoholista apukáknak
Nagyon menő volt, de végtelenül kommersz filmzene jelleggel. Ennél milliószor autentikusabb neo-dark-tudjaafenemilyen-folk létezik
Már az EP-nél is írtam, hogy várom az új lemezt, ami nem okozott csalódást. Privát véleményem szerint a szimfonikus metálnak igenis helye van itt.
Legalább itt még nem hozták fel Boltendahl vokálját, mint negatívum :D A "foshányás" meglátásom szerint meg inkább egy-két alant belinkelt "alkotásra" lehetne értendő, mintsem erre.
Jó időnként egy kis szado-mazo metal. Még mindig jobb, mint "megbaszva egy késsel" :)
A borító tényleg kaki, de a zene jól bepelenkázza ezt
Milyen ostobaság már ezt a zenét valami "falunapon megszólaló" faszsághoz hasonlítani. Hol hasonlít ez Fásy Ádám és társaihoz. Dehát az irigység nagy úr, mivel a srácok remekül használják hangszereiket és még underground szinten is kiváló hangzású lemezt tettek le az asztalra
A banda tagjai nem mai csirkék. Hogy ízléstelen legyek: olyan ez a lemez, mint a vén fasz, verhetetlen :)
Volt már jobb albumuk (az első 3), de zenében és hangulatban valóban sokat fejlődtek és elmentek egy komorabb irányba, ami szintén jól áll nekik
Ez a folk nem a "fokamra" való :)
Meg kell még többször is hallgatnom (eddig kétszer ment le), de tetszik. Előzetesen féltem tőle, hogy a hosszúsága miatt sok lesz (ahogy írtam a jó néhány körrel ezelőtt beajánlott EP-nél is), de szerencsére egyensúlyozzák egymást a számok. Az utolsó például az egyik legjobb a lemezen. Minőségi szimfonikus metal, gyönyörű női hanggal, jó kiegészítő keményebb férfi vokállal és remek zenei, hangszeres tudással. A Nightwish-t én már nem hoznám fel hasonlítgatásképp, mert ők ettől már valamelyest másak (én is örülnék neki, ha kihasználnák Floor hangját, hangterjedelmét, de csak nem akarják, és most már, hogy Marco is kiszállt, végképp nem tudom, hogy mi lesz velük).
A helyén kell kezelni ezt az új bandát, ha pedig azt vesszük, hogy a tagok fő bandái mellett ez csak egy mellékprojekt, és elkészítettek ebben a stílusban egy kisujjból kirázott szinte tökéletes lemezt (úgy, hogy egyikőjüknek sem ez az elsődleges stílusuk/műfajuk, nem ilyen jellegű bandában játszanak, írnak dalokat, zenét), akkor mindenképpen megsüvegelendő az egész. Én Boltendahl rendkívül egyedi, egyből felismerhető hangja/orgánuma miatt kicsit kevésbé tudok eltekinteni a Grave Diggertől, pedig a zene nem olyan. Remek, fogós dalok, lehet, hogy van benne némi Motörhead-érzés is. Nekem talán a címadó, középtempósan hömpölygő dal tetszett a legjobban. Nem tudom, hogy ezt a bandát is "csak" a járványhelyzet "szülte"-e, és mennyire fogják (tudni) komolyan venni a turnézást, koncertezést ezzel is a tagok majd, ez idővel eldől.
Annak ellenére, hogy a stílus nem tartozik a kedvenceim közé, az Impaled is az egyik alapbandája (és nem gondolnám, hogy vannak ők olyan ismertek, mint egy Immortal, Mayhem, Marduk például). Azért kap ennyi pontot, mert volt szerencsém egyszer őket élőben látni, Ouluban (ahonnan indultak), Finnországban, amikor 2008-ban kint tanultam Rovaniemiben ösztöndíjjal, és az a koncert abszolút pozitív nyomot hagyott bennem. Rendkívül profi, darálós zene, a koncert is brutális volt, Mika Luttinen papát és az egész bandát élmény volt látni és hallani élőben (az olyan számokat, mint a Sadhu Satana, Armageddon Death Squad, Motörpenis vagy éppen a Karmageddon Warriors).
Érdekes, de ezt most egymás után kétszer is meghallgattam. Valahogy jóval hallgathatóbb, mint a Cannibal Corpse, igaz, a The Noose számban és utána hallható nem is tudom mik (baromi idegesítő károgások/acsarkodások?) a hörgést tönkreteszik, ami egyébként elég egysíkú. Én eddig "csak" a szégyenteljes Graveyard Classics lemezeket ismertem a bandától, de ez a saját album nem annyira gáz, sőt, egész hallgatható. A borítót meg inkább hagyjuk.
Egész jó lemez lett. Nekem pont a dallamossága miatt tetszik, a második szám talán a legjobb. Hangzásilag sincs vele probléma, a borítótól most eltekintek.
Kellemes, minőségi thrash metal, annak ellenére, hogy dánok, elég sok amerikai elemet is véltem felfedezni (hasonlóságot a Testamenttel például). Nem ismerem a korábbi lemezeiket, de mindenképp érdemes lesz belefülelni idővel a többibe is. A lassú melódiák nem állnak jól ennek a stílusnak, így a The Ghost of Me szám lemaradhatott volna.
Szinte a kezdetektől hallgatom és szeretem a bandát és róluk is teljes mértékben elmondható, hogy hangszeres tudásban, zeneileg mennyit fejlődtek az első kiadványaikhoz képest (főleg az utóbbi néhány lemezükön). Ez az album pedig hangulatilag is hallhatóan komolyabb lett, mint a korábbiak, ha valaki utánanéz a dalszövegeknek, abból is láthatja, hogy ez már baromira nem egy "kőeccerű sörmetal alkeszoknak". Érdekes, hogy elsődlegesen a dobos teljesítményét tudnám kiemelni, mint legnagyobb fejlődést, amely poszton csere volt, a kezdetektől a bandában lévő Matson helyére 2019-ben érkezett Samuli Mikkonen (nem tudom, hogy neki volt-e szerepe a keményebb vonal irányába történő elmenésben). Semmi bajom az olyan számokkal sem, mint a Wooden Pints, Beer Beer, Vodka, Tequila, Hunting Song, Väkirauta vagy a Happy Little Boozer, sőt, mindegyik dal hibátlan. De ezen a lemezen az első két dal több zeneiséget és keményebb zenei vonalat képvisel, mint az első 3 lemezük együtt (kis túlzással). Igen, sajnos szerintem is kicsit hosszú az 1 órás játékidő, de az olyan számok, mint a klipes Sanaton Maa, Niemi, a Pidot vagy a Pohja (ami különösen tetszik), a nyitó mellett mind egytől-egyig remek (de említhetnék még). Élőben, koncerten is láttam őket többször is, Finnországban is, itthon is, mindig jó kis bulit csináltak (és nem azért, mert mindig be voltak baszva, mint az állat). Zeneileg, koncepcióját tekintve fejlődik, komolyodik a Korpiklaani, az évek előrehaladtával azért ők sem lesznek fiatalabbak.
Hát, én ezzel, mint önálló lemezzel sok mindent nem tudok kezdeni. Tökéletes például egy Fehér éjszakák jellegű film zenéjének a háttérben, de önállóan egyszerűen semmitmondó, igaz, aludni/szunyókálni/akár még relaxálni is jót lehet közben. Nézem, hogy volt a bandának tagja Gaahl a Gorgoroth-ból, illetve az alapító, Einar is játszott a Gorgoroth-ban, amit érdekességként meg lehet említeni. Ja, meg azt is, hogy a Korpiklaani az első két lemezén (még Shaman néven) rendkívül hasonló zenét játszott ehhez (de hát ezt úgyis biztos mindenki tudja--és nem csak a szokásos frázisokat tudja hangoztatni--, mert annyira mainstreamek).
Ugyanazt tudom elmondani, mint a néhány körrel ezelőtt beajánlott Ep-nél.
Kicsit furcsa érzéseim voltak a hallgatása közben.
Végre egy black csapat ami nem másol más bandákat.
A borító visszataszító de a zene egészen élvezhető. Rosszabbra számítottam.
A borító alapján itt is rosszabbra számítottam de nem rossz ez.
Komoly anyag. Minden szám üt.
Végre kezdik komolyan venni magukat.
Nem értem ezt a zenét.
Hasonló mint a Gojira, egy túlértékelt csapat. Nem ér annyit, mint amennyire túl van hypeolva.
Első lemezre ennyi. Lehet nem is lesz folytatás. Nem rossz cucc, de vannak jobbak.
Nagyon jó receptből főznek ezek a tiszteletteljes és alázatos finnugorok. Mika Luttinen ütős számokat vezényel alázatos bandája által a lehető legtiszteletteljesebb formában, miként arról az első szám bevezető része is tanúskodik. Nagyon jól bevannak lőve a számhosszok, mire már sok lenne véget is ér. Ez is rendkívül figyelmes tőlük.
Mi a gond ezzel? Teljesen okés a lemez. Jobbnál jobb témák sorakoznak. A borító indokolatlanul durva, de reklámnak meg jó.
Itt az oly áhított underground!
Ez tényleg egy jó lemez lett.
Itt sem értem mi a probléma, de nem is érdekel. Nekem tetszik a többi nem számít. Az meg hogy underground vagy sem leszarom.
Ha egy zenei produkciónál csak annyit lehet felhozni hogy tisztelet és alázat mint egyetlen pozitívum már rég rossz! Ennyi erővel azt is ide lehetne hozni, hogy nagyon szép hosszú haja van az együttes tagjainak, vagy a zenekar egyik tagja budhista. A többi beajánlott lemeznél is simán el lehet mondani hogy tisztelet és alázat, mert például az Artillery tagjai is szerintem tiszteletteljesek és alázatosak. Mivel zenéről van szó és nem valami szociális tevékenységről, ezért arra lennék kiváncsi hogy mitől jó ez, mert én nem találtam benne semmi említésre méltót zenei szempontból. Ettől még a tisztelet és alázat meglehet, de lehet szar zenét játszani tisztelettel és alázattal is.
Miért van helye itt? Mert ha más stílus is, mindig irányt mutat, ha feltörekvők feltalálják a spanyolviaszt, s főképp, ha állítják, hogy ők találták fel. Olyankor jó egy mérföldkő az adott stílusban. És egyáltalán nem baj, ha több stílust kedvelek. Nekem megfér a friss Death Perception is az Epica és Remorse mellett, tök más három zene. A számomra egyébként az Epica B-oldalas lemeze a kiemelkedő. Jó, hogy a valamikor Doro/LeeAAron-féle ének után a metalban lett más, Tarja és megint más Simone. A zene pedig igényes.
Tetszik egy Motörhed-es, Böhse Onkelz-es, a negyedik daltól mélyre hangolt Accept-es hangzású zene. A dobos mindent megtesz, hogy a cinekkel is észrevetesse magát. A refrének nagyon énekeltetősek. A váltások kicsit kiszámíthatók már az első dalban is. Szerintem ez a bandatagok (minden említett bandát kedvelek) előéletét figyelembe véve inkább ujjgyakorlat. Amellett, hogy nem ragadott meg egy hangszeres teljesítmény sem. Tuti siker egy motoros találkozón.
Kevéssé gondolom undergroundnak, mint az Artillery-t. Az extremitás miatt a HP-ba illő a korong. Nekem száraznak tűnik, de a dob és basszus kettőse brutálisan jól szól, érdekesek a ritmusok. Sokszor olyan, mint egy egybegyűrt Celtic Frost/Bathrory /Death, így már nem is olyan extrém. A stílusában erősnek gondolom.
Nem vagyok rajongója, sem hallgatója. Egyszerűen nem fogott meg. A játék tiszta (azt szeretem), pontos és kigondolt. A bortíó förtelmes. Nem prűdségből, de nekem vannak etalonok a borzalmakban is, amit szívesen nézegetek ma is. De az ilyen céltalan buratlitást a lefejezős videók (igaz, csak híradóban mutatott jelenetet láttam) korszakában nem tartom sokra. Az ének nem fog meg, a zene pedig unalmas nekem.
Amikor elindult az énekig, nem számítottam különösebb jóra, mert vékonynak hangzott. Az éneklő károgást pedig jócskán ismeri, aki FF-ot olvas/hallgat. De már az első dal közepére összeállt bennem egy kép. Jó a basszus és a ritmusgitár érdekes színeket hoz, aztán a felpörgés sem válik káosszá. A hatodik nótánál már kicsit úntam ugyanazt a lüktetést, amikor a hetetid tételnél megint sikerült kicsi újítani. Olyan, mintha egy poszt punk banda (van ilyen?) lassította volna a riffjeit és Pazuzut és Covennatot próbálna. Kilenc kiadvánnyal sem címlaposak, de ezért jó. Érdemes meghallgatni a 2020-as B-sidesot ezen lemez második daláért.
Szerintem itt a helye. Az első lemezétől ismerem, és csodálkozom, bár értem is, hogy miért maradt egyfajta kult, vagy a biznisz szint alatti undergound. Ugyanaz tetszik ezen a lemezen, amit mindigis kedveltem bennük. Komplex, lendületes, zakatolós, és mintha valami hídon járnának a német-amerikai speed-thrash között. Lehetett volna ez maga a thrash, , ott voltak időben, azóta ilyenné finomodott több nagy zenéje is. A Force of Indifference nagyon elsöpört
A Korpiklaan csak szórakoztat, végülis egy lemezét hallgatom, a több már nem kötött le. S ha nekem nem jön be, az a jó, ha másnak bejön, mert ettől változatos ez a stílus. És azért is jó ha szerepel a HPP-n, hogy ha egy új banda pont ilyet játszik, akkor eldönthetjük, kinek melyik tetszik jobban. Az is lehet, hogy túlnő rajta.
em tudom, mennyire autentikus a folkról-hangzás, a jellegzetes szlávos többszólamúság a norvég?) zenében, de érdekes ezt hallani. Volt szerencsém néhány felmagasztalt rock/folkról/ambient, dalához videójához itt. Ez most, megtetszett, tágabbá tette a horizontomat.
Az Ugra Karmával valóban magasra tették a lécet. Ez az album annak csak a pislákoló árnyéka tele elcsépelt 100 ezerszer eljátszott klisé témákkal. Okés hogy „ikonikus” banda. De ha nem tudnak valami bombasztikus csinálni még várhattak volna hat évet ezzel is… talán a jövő disco black metal korszakában ütős lenne.
Pffff.... Eddig se volt egy korszakalkotó… most sem. Attól, hogy brutális még sz.r.
Na ez már thrash. Így kell egy bandának visszatérnie.
A mulatós (sör) metal továbbra sem az én asztalom. Azért egy finn falunapra elmennék.
Az atmoszféra és a tisztelet. E kettő ami átjön és megtagadó a zenéjükben továbbra is.
Na most az van, hogy szerintem ez nagyon fasza lett. Eddig nem nagyon hallgattam őket, valahogy elmentek mellettem a lemezeik, de ez elsőre átjött. 10-szer lekörözi az újabb Nightwish anyagokat.
A Latex Cultot nagyon bírtam, amikor kijött. Ezzel sincs baj, egyszerűen már ritkábban van hangulatom a gyors tekeréshez.
Én imádok egy csomó SFU albumot: első, TRUE CARNAGE!!, Un- sorozat, Commandment... de ezt az új lemezt nem értem. Zeneileg sem igazán jó, bár már a Torment is vér unalmas volt, de legalább nem szólt ilyen fosul. Barnes mesternek meg senki nem mert szólni, hogy vegye újra a komplett ének sávot két fűmentes hónap után, igaz, tényleg olyan, mintha egy éppen újra meghaló zombi énekelne. Nagyon béna lett...
Szeretem a folk metált, de inkább a borongósabb fajtát. A Dalriada, Arkona bandákat bírom, szerintem a női ének különösen jól áll ennek a stílusnak. Az érzékelhető, hogy elmentek egy komolyabb irányba, de engem még mindig nem találtak meg.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2021. június 19.
∑:
1.
Artillery
X
7.5 8.5 10 5.5 10 8 10 9 9 8   8.6
2.
Impaled Nazarene
Eight Headed Serpent
5.5 7 10 6 8.5 8 8.5 10 7 3 8 7.8
3.
Hellryder
The Devil is a Gambler
8.5 6 8 3 9.5 9 6 7 7     7.1
4.
Korpiklaani
Jylhä
1.5 8.5 8.5 6 9 8.5 7 9 6 2 5 7.1
5.
Avertia
Når nordavinden kaster kniver
5.5 7.5 9 5 8 7 7 7 7     7
6.
Six Feet Under
Nightmares of the Decomposed
3.5 5.5 7 1.5 8 7 7 9.5 5 2 4 6
7.
Epica
Omega
1.5 9 5 4.5 8.5 8.5 4 2 8   9 5.7
8.
Wardruna
Kvitravn
9.5 9 1 6.5 4.5 3 2.5 1 8 7   5
∑:
5.4 7.6 7.3 4.8 8.3 7.4 6.5 6.8 7.1 4.4 6.5 6.8

Vélemény, hozzászólás?

Hangpróba #446 – 2021. június 19.: 30 komment

 • 9000Sanyi szerint:

  Sziasztok!
  Már tudtok ajánlani.
  Sajnálatos módon porszem került a gépezetbe.

 • Melkor szerint:

  A szabályzat 6. pontja szerint szombat 18 órakor zárul a Hp. Csak jelzem, hogy ezen túl vagyunk már 3 órával! Már ennyi idővel kevesebb maradt ajánlani!

 • Melkor szerint:

  Akartam ajánlani, de mivel nincs lezárva így nem tudok. Fergeteges!

 • tompormorgo szerint:

  Na akkor lemegyek a helyi kocsmába két bor után megiszok még egy harmadikat is. Lehet pálimka is becsúszik. Ha meghívnak. Tizenegy felé majd még írok kommentet is talán. Tudom az őszinteség tabu. Mindenkinek fényeznie kell magát és hazudni. Ez van. Odafigyeljetek a kedvencekre.

  • boymester szerint:

   Morgolódós, alkesz tompor! 🙂 A zenék megosztásához légy szíves a Mit hallgatsz most fórumot használni! Oda jöhet bármilyen cucc! Ezek érdekesek, de a HP-hoz nem kapcsolódnak. Köszi!
   Egyéb – Fórum, ezen belül: Mit hallgatsz most?

 • tompormorgo szerint:

  Egyelőre vitamin helyett csak borra futotta. De így jobbak a zenék is.

 • tompormorgo szerint:

  Most készítettem egy öt és félórás csak heavy metal válogatást. Se thrash se death se semmi más nem fért bele. A heavy metalon belül is csak a pőre változat. Nem olyasmi mint pl. Sabaton. Akit érdekel elküldöm. Öregkorom slágeres zenéi. Most jöttem rá ha az összes szeretett stílust zenekart hallgatni akarom nyomnom kell a vitamint hogy meghallgassam legyen rá időm. Az idő a legfontosabb dolog. Ne pazaroljátok el. Szóval akit érdekel elküldöm. Én épp nyomatom. Magyar nincs benne mert akkor soha nem érne véget .

 • tompormorgo szerint:

  Hogy érted ezt Armand.? Csak kiváncsi vagyok.

 • tompormorgo szerint:

  Ilyemek kellenének ide. Mint underground zenei portál.

 • tompormorgo szerint:

  Nem beszélve örök kedvencemről a Graveyard Of Souls-ról. 2021-es lemezéről. Azok a kissé hamiskás gitártémák örök rajongóvá tettek. Plusz az is tetszik, hogy a változatosság kedvéért nincs magas hang az énekben. Ami engem teljesen kiakaszt egy pl. death metal zenekarban mikor a hörgés mellé rikácsolnak. Ne úgy oldják már meg a változatosságot, hogy herehangon rikácsolnak. Szerencsére van miből választanom. Mindenkinek minden jót. Elnézést kérek ha valakit megbántotam. Volt benne igazság, de nem érdemes piásan billentyű mögé ülni. Inkább úgy kéne,hogy bebaszunk leülünk egymással szemben és jól kibeszéljük egymás nézetkülönbségeit. Szerintem megkönnyebülve állnánk fel. Külön üdvözlet Boymesternek. A legjobb zenéket ajánló ember. Mordor-Csejthe. Na ilyenre van szükség. További sikeres munkát.

 • tompormorgo szerint:

  Az új Code se rossz. Nem százszázalékos de egész jó.

 • tompormorgo szerint:

  Ez elég jó sikerült. Death Doom rajongóknak csak,.

 • boymester szerint:

  Abban teljes mértékben egyetértek Husky-val, hogy a metal és a rock már önmagában undergroundnak minősül lassan. A stílusok változatosságával nincs is gondom. Mint írtam, pusztán a felfedezést hiányolom, ami tetszik vagy sem, pár éve kicsit jobban ment. A maga vonalában nagyon jó az Epica, zeneileg nincs gond a Korpiklaanival sem (pusztán hidegen hagy, nem ezt keresem a zenében), viszont mindenhol szembejönnek velünk. Ha ezek a csapatok adnak ki egy lemezt, akkor MINDEN metal sajtó foglalkozik vele, teszteli, terjeszti… Azt díjaznám, ha a kedvenc stílusában mindenki egy kicsit mélyebbre ásna, messzebb menne és olyat hozna, amiről nem hallottunk korábban, vagy tényleg ritkán ad ki lemezt. King Diamondnak meg abban van igaza, hogy egy nagy név, ami 20 éve nem adott ki különösebben izgalmas lemezt ugyanúgy meglephet és lehet különleges, bár ez szerintem ritkább eset, de nem lehetetlen. Ha valaki szereti a power metalt, akkor keressen valami csemegét, aminek a logója nem figyel ott minden második kabáton felvarróként, ha inkább a death metal a nyerő, akkor annyi megjelenésből szemezhet igazán ütős lemez után, hogy egy Cannibal Corpsra már ideje sem marad…(mellesleg őket is kedvelem, de a lemezeiket már csak a tisztelet hallgattatja meg velem, mivel minden évben akad jobb náluk). Pontozás is érdekesen alakul manapság: ezt a stílust nem szeretem, 1 pont. Ezt elviselem 5 pont. Ez a kedvencem 9-10 pont. A HP jó esetben szélesíti a látókört, gyarapítja az ismert bandák, figyelemre érdemes zenekarok körét. Egy ambient lemez sem lesz pusztán rossz azért, mert ambient. Lehet egyedi hangulata, sajátos hangszerelése, csupán a maga helyén kell értékelni. Sheol, ha már nézegeted a régi hangpróbákat (én is szoktam, még most is találni bennük kimaradt jó lemezeket), azt is figyeld meg, hogy nem repkedtek ennyire indokolatlanul az 1 pontok. Sokkal kevesebb volt a “megosztó” lemez. Hangszerelés, hangulat, stílusában való szereplés helyett ennyiből áll a dolog: teccik, nem teccik. Én pl. az Epicát annak ellenére, hogy teljes hosszában nem tudtam végighallgatni (lefárasztott kb. 20 perc után) nem tudnám lerendezni 1 ponttal, mivel hatalmas munka van benne. Stílusában a hangzása is fantasztikus. Mivel nem az én vonalam, hangulatom, ezért egy közepessel elismerném, cikket pedig véletlenül sem írnék róla:)
  Legyen mindenféle lemez? Naná. Mindenféle stílus? Természetesen. Korrekt és széles látókörű pontozás? Alap. Felfedezési lehetőség, amit egymás változatos ízlésének köszönhetünk? Egyértelmű.
  Na mindegy, aki érti érti, a többi meg reménytelen:) Most lépek dolgozni, mert itt lopom helyette a napot…:) Tudjátok milyen az, amikor szorít a határidő, de semmi kedvetek hozzá…Na mindegy, egy kommersz lemezt már bekészítettem az adminisztrációhoz: Supertramp – Breakfast In America korongja pörög DSD formátumban, amit a tervek szerint az Ornamentos Del Miedo új, Ecos című albuma fog követni enyhe váltásként…

 • Winci szerint:

  Vélemény:
  Bár kevés korongot ajánlottunk (én például egyet sem) azért elég változatos volt ez a kör is. Ha így alakult, biztos oka van. A buborékokba feszítettem, amit a korongokról gondoltam. Feszültségkeltés nélkül azonban leírom, én értem, miért kerül be minduntalan nem-underground és nem véresre horzsolós zene. Én sokfélét szeretek, ami rock/metal, sőt – úgy néz ki öregszem – mert azon túl is, ami hangszeres és (sztem) igényes. És valószínűleg szeretek igénytelent is, a maga hangulatára. Olyankor arra van igényem… A listán utolsó három biztosan nem undeground, amennyiben nem kevésbé ismert és nem tömegek által kevésbé szeretett. De jó, ha néha ilyen zsinórmértékek is itt vannak, egyrészt mert hallgatjuk, másrészt mert viszonyítási alap. És az sem baj, ha elvérzik a jelen produkciója miatt valaki számára, másnak meg az tetszik. Ha nem magasztaljátok itt a zajos-zörejes ambient/black/death/akármiket, sose hallgattam volna bele és sosem vettem volna CD-n ilyesmit néhány év után. És aztán maguk a bandák is fejlődnek.
  Emellett azzal is egyetértek, hogy iszonyat mennyiségű új és jobb zene is van az ajánlók és hírek között, így lett volna miből választanunk, neveznünk. Én is terveztem, hogy most ajánlok, de végül értem rá. Nem szeretek átgondolatlanul posztolni és így lehetnek ezzel mások is, hogy most végül szerény lett az ajánlás.

 • Sheol szerint:

  Hűha, mikor lett a ‘forgács ilyen űberunderground oldal? o.O
  Ami érdekes, hogy visszalapozgatva régebbi hp-kra, mindegyikben ott figyel legalább 2-3 hatalmas név az adott stílusban. 😉
  Szegény Epica beajánlóját meg sajnálom, az egyik legjobb banda a stílusában, ráadásul az új lemez nagyon is jó lett. (Mondom ezt úgy, hogy nekem pont nem nagy kedvenceim,)

  • boymester szerint:

   Igen, szerepeltek ismertebb nevek, viszont jellemzően nem játszottak főszerepet egy HP-n sem, inkább az egyedibb lemezek. Az Epicával nincs bajom azon kívül, hogy nem érdekel. Első 3-4 lemeze tetszett, friss volt, azóta ugyanazokat az elemeket variálják. Kifejezetten szimfonikus anyagokra gyúróknak mennyei manna, de csak ha nincs minden mást félreteszünk…

  • King Diamond szerint:

   Boymester, ezt most úgy mondod, mintha az “ismertebb” nevek/bandák már nem adhatnának ki “egyedi” lemezeket. Erre az egyik legjobb példa szerintem pont a felhasználónevem vagy a Mercyful Fate: szerintem nincs olyan heavy metal rajongó, aki nem várja már tűkön ülve akár az új King Diamond, akár az új Mercyful Fate lemezt. Az pedig, ha valaki Diamondra azt mondja, hogy nem alkot egyedi zenét, sztorikat, szövegeket, hangulatvilágot, stb. (legyen az akárhanyadik lemeze), az szintén nettó baromság. Vagy ott van például a Hell, akik aztán biztos nagyon egy mainstream banda, csak 2013 óta semmit sem hallani róluk sajnos. Pedig mind a Human Remains, mind pedig a Curse & Chapter hibátlan, rendkívül egyedi atmoszférával és különleges előadásmóddal megkomponált lemezek.
   De akár lehetne említeni a Ghostot (jó, ők mainstream banda már), Turisast (akiktől 2013 után ugyancsak jöhetne már egy új lemez, mert mind a négy lemezük nagyon jó), vagy éppen a Moonsorrow-t is (a Suden Uni-Voimasta Ja Kunniasta-Kivenkantaja hármas szintén zseniális, hibátlan lemezek tőlük), utóbbi kettőt sem igazán sorolnám a mainstream kategóriába.
   De akár jöhetne új lemez az Arafeltől, a Hardcore Superstartól, a Wuthering Heights-tól, a Denner/Shermanntól, a Gormathontól, a Three Tremorstól, a Haggardtól, a Melechesh-től (akiknek a The Epigenesis lemeze az egyik legjobb a stílusában), vagy éppen a Heidevolktól is (egy Force of Evilt vagy 3 Inches of Blood-ot már nem sorolom ide, mert sajnos feloszlottak, de utóbbi Fire Up the Blades és Advance & Vanquish lemeze is etalon) — hogy csak néhány bandát említsek.

 • boymester szerint:

  Mivel Impaled Nazarene volt az egyetlen, ami érdekelt a körből, ezt most kihagyom, főleg, hogy ilyen tucat, ezerszer szerepelt anyagokat ajánlatok be, mint pl. az Epica meg a metal paródiaként szolgáló Korpásklán. Six Feet Under abból él több, mint 20 éve, hogy az énekesük egyszer letett valamit az asztalra egy másik zenekarban… Erőltessétek meg magatokat és ássatok mélyebbre, mert megéri. Vannak jó kis kísérleti zenék, egyéni kompozíciók bőséggel, amiknek itt KELL szerepelnie. Sok anyag úgy áll itt, mint egy anime csatornán a Disney rajzfilm, oké, mindenki ismeri, sőt, még szórakoztató is tud lenni, csak rossz helyen van…Szeretnék felfedezni, újat tapasztalni, ez a legjobb része a HP-nak, de a felszínes, mindenhol fellelhető zenék úgy árasztják el manapság a HP-t, mint fekália a középkori várak falát a kiugró pottyantósokból… Mondjuk az sem mindegy, hogy ki ajánl, mert amíg egyeseket az oldal irányvonalát illetően elszenvedett félhomály vezérel, addig pl. Zolixius (alias Nostromo) képes beajánlani egy Korpásklánt őszinte, morbid élvezetből, amibe egy kis mazochizmus is befigyel 🙂 Következő körre majd visszajövök, ha lesz jobb.

  • Melkor szerint:

   Köszönöm boymester, hogy az ajánlásomat fekáliához hasonlítottad. Jól esett. Főleg úgy hogy alig volt ajánlás és én is márcsak szánalomból ajánlottam egy lemezt. “Na mindegy.”

  • boymester szerint:

   Nincs mit, ez mindig benne van a pakliban 🙂 Mondjuk kifejezetten rossz lemezt még pont hozzád nem kötöttem. Próbáljátok meg a kakán kívül a lényeget is leszűrni: ez nem kifejezett személyre vonatkozik.Maga a hasonlat általános jellegű, figyelembe véve, hogy közel 10 évnyi hp lesz lassan mögöttem és van mihez hasonlítanom a jelenlegi mezőnyt.

 • Armand szerint:

  Egykor mindenki underground volt… Még Derrick is.

 • tompormorgo szerint:

  Sok az ismert zenekar. Ezeket mindenhol látni. Epica röhej. Azt hittem ez underground. Na mindegy.

Angertea, Mudi, Nís
október 22.