Hangpróba #447

2021. július 3.

Megmondom őszintén rosszabra számítottam. Na ebben a formában jobban szeretem a női éneket. Zeneileg is kifejezetten jó, nem fullad unalomba. A Dracena-Infernal Damnation lemezén is hölgyek játszottak hasonló zenét. Az nálam 10 pontos. akkor ez legyen 9 mert ott az old shoolosabb hangzás kedvemre valóbb volt.
Gondoltam magamba, hogy az első lemezük megvolt annak idején de úgy kivágtam a magnóból a kazettát mint a sicc. De utána jöttem rá, hogy az a Mithotyn első lemeze volt. Ha azt kidobtam akkor erre még előtte rá is tapostam volna. Az öreg Blad mester biztos gondolta, hogy úgyis tavaszi megjelenés lesz azért nyomja ilyen "langyosba". Néha irritálóan nyálas. A zenére lehet némi pontot adni, de amúgy kuka.
Ettől még a dögunalmas kezdeti death metal korszakuk is ezerszer jobb volt. Egyedül a Lepaca Kliffoth lemezüket tudtam meghallgatni ami egész jóra sikerült. A Celtic Frost feldolgozás is jó volt rajta. Engem nem érdekel ki mennyire profi, meg milyen hiper stúdióban vették fel. Szubjektíven nézve számomra ez egy igazi büntető lemez.
Már csak egy csörgősipka kéne a fejükre, annyira bohóc zene. A német nyelv ebben a környezetben meg egyenesen röhej. Egyetlen előnye, hogy az énekesnek nem hererepesztő hangja van. Két pontot adtam volna de a Ding szám annyira felidegesített, hogy sajnálom tőlük.
Nem mondom, hogy nem hallottam még ilyet. Az énekhang elég sablonos, a hangzás kissé polírozott. De egész jó témákat pengetnek. Összességében tetszett.
Végre a számomra jól megszokott hangzás és hang köszön vissza. Hallottam már stílusában érdekesebb lemezt is, de ilyet mindig szívesen hallgatok. Jó kis témák sorakoznak itt. Dobhangzás, énekhang is elsőosztályú.
Ez death doom stílusban elég "vidám" lemez lett. A női énekhanggal ebben a formában nem tudok megbarátkozni, ilyen mennyiségben. Dehát ez a saját nyomorom. Háttérzenének kellemesen hallgatható.
A madárcsicsergés, hörgés, egy-két gitártéma tetszett. De a többi elég gatya lett. Nem hallgatok én ilyet. Tiszta énekhang nélkül sokkal jobb lett volna.
Az első pár lemezüket elég sokat hallgattam. Ez se lenne rossz de a hangzás valahogy nem tetszik a fülemnek. Továbbra is a Hondamena a kedvenc számom tőlük.
A hangulat megfogott, tetszik a dobhangzás is. Az ének is kellően adja. Jó kis lemez.
Bemutatkozásnak dög! Nagyon is az... de összeségében csak régisulis death metal.
Rém gyenge… nem akarom meg bántani a zenekart, de búcsúlemeznek (mivel ez az utolsó lemezük, a megjelenése előtt feloszlottak, 20 év után) egy erősebb (keritésszaggatósabbat) is összehozhattak volna a Mjölby-i "falunapra".
Therion… szokásos klisék… sajnos semmi több. Igaz a műfaj legendái, de számomra, csak újra és újra ismétlik önmagukat.
Érdekes, hogy a németeknél nagyon megy ez a középkori - medieval metal vonal (In Extremo, Corvus Corax, Tanzwut, Morgernstern, Schattentantz, Subway to Sally, stb…). Nekem meg van a maga hangulata, még ha az zenéjük mind egy kaptafára is van. Ez a helyzet a Feuerschwanz új albumával is. Vannak rajta remek, mondhatni szárnyaló témák, de sajnos már mind lerágott csont. Egy hallgatásos lemez kategória.
A műfajban nem alkottak újat… ezerszer hallott és jól bejáratott nordikus boldogság dallamok, melyeknek van egy kellemes melankolikus érzete. A blackereknek kellemes hallgatni való, de az énekest lecserélhetnék.
Kicsit vártam is a lemezüket, meg nem is. A két előzetesét én osztottam meg, azok alapján reménykedtem valamiben, ami csak félig jött be. Vissza hozza 16-18 éves death metal fanatizmusom… csak hörögjön mint egy disznó, legyes zord, mocsok és kásás a zene a borító meg minél undorítóbb. Nos, ezek meg is vannak, mint, ahogy az is, hogy ismételten rá erősítettek arra, hogy a death metalban sem lehet nagyon újat csinálni. Elő a jól bevált receptekkel és malackodjunk.
Ha bánat metalt akarok hallgatni, akkor csak is a My Dying Bride korai anyagai. Ezt a bandát mindig is egy koppintásnak tartottam… továbbra is ez a véleményem. Egyébként jól hozzák a gyászt, meg is van a maga atmoszférája, de az első mondatom fényében annyit ér, amennyi (legalábbis számomra).
Izgalmas a szláv, rus folklor. Ha valaki ismeri a sztorit, az azt mondja: Kellemesen megjelenítetek! Én is ezt mondom. Eddig okés is. De csak egy séma folk-metal.
Egyfajta középút eddigi anyagaihoz képest. Megtartotta borongó atmoszféráját - bár az „sajnos” nem mindig tudod el kapni (lehet csak a nagy hőség és, hogy nem éjjel hallgattam) – és meg maradtak a Summoning-ra emlékeztető hangképei is. De lényegében most kevésbé jött át. A második tétel után már agonizálás, ahhoz pedig 42 percen keresztül semmi kedvem. Ehelyett valóban jöhetett volna egy maintream anyag.
Reménykedtem, hogy kapok egy jó black metal lemezet, de ehelyett egy blacmetalnak nevezet kaotikus x..rt kaptam. Az énekes szenved... borzalmas, ezzel ellentétben a zord légköri zúgásaikkal, hangjátékaikkal a Cold Meat Indutry kiadványait juttatják az eszembe, amit egykoron menőség volt hallgatni, de mára inkább már csak szánalom. Ez is az! (A 2 ponttal még bőkezű is voltam)
Szerintem a zene is gyenge, de az enek meg kifejezetten idegesito, szamomra szenvedes volt vegighallgatni.Elpazarolt zeneszek.
Maradjunk annyiban hogy a Falconerre koroket vert, valamint a Sietanal is jobban elveztem.Nem gondolom hianypotlo munek, de elhiszem hogy jopar hagyomanyorzonek ez oromet okoz.
20 eve a seggemet a foldhoz vertem volna egy ilyen albumtol, ma mar nem teszem, kb 80 albumom van ebben a temaban elmentve az utokornak, de ez lesz a 81.-ik :) Hatalmas lemez, jol megirt szamok, egy pillanatig nem unalmas, sot kb 10 hallgatas utan meg mindig talalok benne ujat.
Nem olyan rossz ez mint amennyire paran irjatok,, szimpla oromzeneles ez, csak ok igy oromkodnek.
Király death metal, amit pont pár órával ezelőtt hallgattam:) Egészen addig, amíg valami más el nem vonta a figyelmem, amiről majd jön a cikk...
Folkos, epikus power sabloncsomag, de az igényesebb fajtából. Akkor működik a legjobbnak, amikor teret adnak magának a zenének és keveset az ömlengő refréneknek. Azok a szokásosnál is nyálasabbak, még akkor is, ha Mathias Blad egy egész jó hangú énekes.
Volt a zenekarnak egy időszaka, amikor a szimfonikus zenét szerves egységként tudták a metalba injekciózni, sajnos ebből mára kevés maradt meg (Vovin, Secret Of The Runes és a zenekar csúcskorszakát jelző Lemuria, Sirius B kettős). A nagyívűség ma már csak kiegészítő díszítőcsomag, ami még az előző anyagnál is egyértelműbb. Nem zavart, de különösebben nem is tudott szórakoztatni.
Na már megint idelapátolta valaki egy ír kocsma padlójának meghatározhatatlan összetételű tartalmát... :) Három dal után idegesítő. Jack Sparrow zenekar a délelőtti gyerekmatinéban.
Hű, ezt már szinte el is felejtettem, pedig lement a megjelenése környékén párszor. Kifejezetten jó lemez és ebben a melegben jól is jöttek az időnként fogcsikorgató témái (főleg a Shallow Graves nyitánya).
A borító alapján sokkal többet vártam. Nagyon kedvelem ezt a fajta kripta death metalt és ezt a hangzást, de ez egy kicsit középszerű a remek hörgés ellenére is.
A pontszám története röviden a következő: SOSEM szerettem a Draconian zenéjét. Női ének és doom??? Soha! Egészen mostanáig, mert nálam ez a lemez törte át csökönyös agyam tiltakozó lebenykéit. Rendkívül hangulatos, kellemes death/doom, itt-ott néhány túltolt perccel.
Ha már folk metal, akkor legalább ennyire legyen változatos. A gyors részek nagyon jól sikerültek. A fúvós hangszer az ezredforduló néhány hasonló zenekarát juttatta eszembe.
Nagy utat járt be az egyszemélyes projekt hol jobb, hol gyengébb anyagokkal. Nekem ez egy kicsit semleges. Korrekt atmoszférikus black néhány egész jó dallammal.
Itt-ott érdekes, máshol hangulatos, de a dalok nehézkesen működnek.
Nem rossz, elmegy a háttérben, de nem is volt túl izgalmas.
A zene elmenne, de az ének borzalmas. Nagyon elrontja az egészet számomra. Olyan az egész album, mint a borító: gagyi.
Nagyon középszerű. Semmi kiemelkedőt nem hallottam. Tipikusan olyan album, ami végigmegy, de utána már semmire sem emlékszel belőle. 5 pontot akartam adni, de a Tuonela nem volt rossz, amiatt jár egy plusz fél pont.
Szeretem a folkot, de az ilyen mulatós folk mindig is idegesített. Nehéz pontoznom...Hallottam azért már sokkal rosszabb zenét is, legyen egy hármas.
Már hallottam a hangpróba előtt is, akkor is adtam volna rá egy 9-est, de azóta végighallgattam még négyszer, és egyszerűen nem tudok belekötni, minden egyes hallgatással egyre jobban tetszik. 3 banda ugrott be többször is a hallgatása során: A melodikus riffek az Uadara emlékeztetnek, a lassú építkezések a Mgłara, a crust részek pedig a Fall of Efrafara. Mindhárom bandát imádom, úgyhogy ennek a lemeznek csak nyert ügye lehetett nálam. Az ének is teljesen jó. Egyébként én nem rónám fel azt, hogy hardcore-os az ének egy részben hardcore jegyeket tartalmazó albumnak.
Pont az egyszerűsége miatt imádom. Szeretem a komplex zenéket is, de jól esik a fülnek a primitív zúzás, zseni riffekkel és földbedöngölő hangzással. Nem véletlenül a legfelkapottabb dm banda mostanában az undergroundban. A megjelenése óta hallgatom, és nem bírom megunni. Nálam év albuma esélyes, nem tudok 10 pontnál kevesebbet adni. A Dead As Shit-et külön kiemelném, nincs olyan nap, hogy ne hallgatnám meg párszor.
Nekem is ott van a 2020-as kedvenceim között. Kicsit féltem elsőnek a hossza miatt, de igazából pont jó, egyáltalán nem fullad unalomba, és több szám azonnal be is ragadt a fülembe. A kedvencem a Lustrous Heart, simán az előző év egyik legjobb száma.
Végre egy jó folk album, pont jó egyensúlyban van a blackes részekkel. Van egy különleges hangulata, engem egyből berántott.
Nem rossz ez, csak unalmas. Háttérben teljesen jó, de amúgy nem hallgatnám csak úgy.
Hú, hát ez nem egy könnyű hallgatnivaló, és nem is éreztem magam szórakoztatva közben, de voltak benne jobb pillanatok.
Kíváncsi voltam mit alkot majd Fernanda Lira a Nervosa után. Thrash metalról lazán váltott Death metalra. (Azt viszont sajnálom, hogy Sonia Anubis otthagyta a Burning Witches-t, bár az nem baj, hogy végül itt kötött ki.) A lemez nem lett rossz, de nagyon izgalmas sem.
Sosem került közel hozzám a Falconer, és ebben nagy szerepe volt az énekesnek. Egyébként a zene tetszik, és most valahogy elvoltam az énekkel is.
Kellett már egy befogadhatóbb album az előző 3 lemezes szörnyszülött után. Taida Nazraić vendégszereplése nagyon jó ötlet volt, gyönyörű hangja van az énekesnőnek!
Hogy a fenébe kaphattak ezek szerződést a Napalm Records-nél? o.O Mondjuk megnéztem egy videójukat is, aztán láttam, hogy tetszik a népeknek, szóval a gagyira is van igény sajnos. A német nyelv miatt még -1 pont.
Elég hamar unalmassá válik nekem ez a fajta zene. Ha black metal, akkor mondjuk a Limbonic Art korai albumai az én zenéim.
Biztosan megvan ennek is a maga közönsége, de én nem vagyok köztük. Mivel nem beszélek disznóul, megnéztem pár dalszöveget, de bár ne tettem volna. Pl.. "White milk curdled juices Sucked from out the rotted asshole Enters my eager mouth Felch the dead rectal semen Feast on his putrid ass pipe Swish the embalming fluid" Hogy lehet ennyi aberrált faszságot összehordani? :D Jaja, tudom, ez a stílus jellegzetessége, meg ez ilyen, blablabla....
Az év albuma volt számomra tavaly, még úgy is, hogy a Sovran egy fokkal jobban tetszett. Heike éneke most sok helyütt a néhai Aleah Starbridge énekére hasonlított. Lehet, hogy a Hallatar-os vendégszereplés miatt?
Semmi olyat nem hallottam ami az átlag fölé emelné ezt a lemezt. Ha orosz folk metal, akkor nálam az Alkonost egyes albumai jönnek szóba, ott a szép női ének felviszi a produkció értékét.
Most ez a fickó tényleg évente ad ki nagylemezt, van, hogy kettőt is? o.O Talán az ének volt az ami a legjobban irritált a hallgatása közben. Én szeretem ezt a zenei műfajt, de ez a lemez nagyon gyenge.
Uhh, nem hittem, hogy az Elffor után még rosszabb "éneket" is hallok ezen a hangpróbán. :-/
Nagyon be lett harangozva ez az album, és nem is hiába! Ez egy bivalyerős bemutatkozó album a brazil csajoktól, én csak kapkodom a fejem a jobbnál jobb megoldások, a döngölő középrészek és a király szólók között! Bravó! Azt hiszem, megrendelem cd-n is! Mindenképpen meghallgattam volna, de köszi az ajánlónak! :)
Ennek power metal-nak kellene lennie, de pont a power hiányzik belőle. Langyos, mint a napon felejtett sör. Az ének pedig rózsaszín.
Ez a lemez nem lett annyira gázos, mint az előző több órás opera-album. Az viszont dicsérendő, hogy visszakormányozták a járművet a helyes útra. A Theli féle csúcsteljesítmény azonban még eléggé távolinak tűnik!
Az előző kör folkos lemezeihez mérve is nagyon gázos. A németekre meg most amúgy is haragszom az ismert okok miatt!
A zenekar hozott nekünk egy kis felfrissülést északról ebben a rekkenő hőségben. Nagyon jól esett. Ez az a fajta black metal, amit én nagyon szeretek. Telitalálat!
Megnéztem egy koncertfelvételt is, teljesen elvetemült banda! Szerintem rendben van ez! Aki igazi disznóröfögést akar hallani, az füleljen bele valamelyik Katalepsy albumba!
Próbáltam némi kapaszkodót keresni, és hamar meg is találtam. A '90-es években eléggé komáltam az első két Theatre of Tragedy albumot. Liv Kristine kissé magasabb hangtartományban énekel, de a doom-os, gothic részek teljesen visszahozták a régi feeling-et. Jó lemez, a stílus kedvelőinek erősen ajánlott.
Az egész olyan, mintha össze lenne csapva, nem illeszkednek a zenei részek egymáshoz. A black-es futamok viszont nagyon jók. Én nem erőltetném a folkos dolgokat. Ha azokat lekevernénk, ez egy fasza lemez lenne, de így számomra nem az.
Olyan mélyről szól, hogy le kellett mennem a pincébe. Viccet félre téve, ez egy jó atmoszferikus black metal alkotás. A két körrel ezelőtti magyar Haenesy albuma, a Garabontzia viszont mérföldeket ver erre a lemezre! Persze, ez csak az én véleményem.
Pokolian káoszos, és nagyon egyedi, ebből kifolyólag nehezen befogadható anyag. A maga primitívsége ellenére a hangulati elemek okozhatnak rémálmokat. Aki kedveli a stílust, az érteni fogja a dalok mondanivalóját, és díjazni fogja az előadásmódot is.
Most nem volt kedvem írogatni, esetleg majd.
Zeneileg tetszett, kellemes dallamok, jó hangzás. Amitől azonban kivert a víz az az '''''''időnként!!!''''''' előbukkanó érzelmes vokál, attól elfogott a hányinger (pl Rejoice the Adorned), DE ugyanilyen ének volt a Red Cain legutóbbi lemezének 3. számában is, amit ott kifogásoltam is. Sosem hallottam a zenekarról, mivel ebben a stílusban nem hallgatok semmit! Ezt a lemezt sem fogom szerintem többet. Értem én mi a bajuk egyeseknek a vokállal, de azért ne túlozzunk!!! Nem véletlenül emeltem ki az IDŐNBKÉNT szót! A lemez 85 %-ában erőteljes az ének, nekem teljesen rendben van , a maradék 15% az valóban rózsaszín, de hogy ez a 15% hogy lett egyeseknek 100% azt nem értem és ezt a kis problémát kiterjesztve az egész lemezre az egészet elutasítják. Én is majdnem beleestem ebbe a csúsztatásba, sőt még kifogásoltam is a lemez jelenlétét, de rájöttem, hogy ez nem jó irány! Az ilyen power metal (mi az hogy nem power???akkor mi???) lemezekre igenis szükség van, színesíti a HP-t, úgyhogy az ajánlónak köszönet a beajánlásért és bocsánat a korábban leírtakért és a következőkben is támogatom az ilyen jellegű beajánlásait!!! Jöjjenek csak az underground power metal beajánlások! Szokják csak!
Most nem volt kedvem írogatni, esetleg majd.
Némileg hasonló a Falconer-hez, de zeneileg ez gyengébb, vokál szempontból viszont erősebb, de a német nyelvet meg utáltam benne. Azt hiszem a folk metallal telítődtem, már hányok tőle. A Falconer egyértelműen jobb album. Ez meg alulról, de megütötte a lécet, ELMEGY. Jöjjenek csak az underground power heavy metal beajánlások! Szokni kell, de ha nekem sikerült akkor másnak is sikerülni fog. Az underground nemcsak black-death metal!
Mégegyszer nekifutottam a lemeznek és annyival korrigálom a korábbiakat, hogy valószínű a crust stílusjegy miatt hatott elsőre tucatnak. Én jobban szeretem a tiszta black metal-t. De ha a Falconer-nél elnéző voltam, úgy most itt is elnéző leszek, mert zeneileg jó témák vannak a lemezen, jó a hangzás is. A vokál azonban számomra nem megfelelő.
Kinőttem már abból, hogy mindegy legyen, csak minél mélyebb hörgés, minél mélyebbre hangolt gitárok és kétlábdob. Ez a disznóröfögős vokál ma már megmosolyogtatóan gyermeteg. Az énekes biztos disznók között nevelkedett, mert egy az egyben hozza a malachangokat. :)
Érdemei elismerése mellet nem tetszett.
Most nem volt kedvem írogatni, esetleg majd.
Mint egy több ezer éves ásatási lelet. Az ásatásról jut eszembe az ásítás, mert borzasztó unalmas egy anyag. Amiatt a monoton tempóváltás nélküli kalapálás miatt további fél pontot vonok le a TUCAT 3 pontos mű értékéből.
Nem volt egy nehéz döntés. A stílusában értékelve nagyon primitív egy alkotás. Igazából 1 pontot sem ér, mert ennél az Elffor meg a disznóvokálos is sokkal jobb.
Oké, ez nagyon badass
Ez továbbra is egy nem.
Amúgy második hallgatásra ez őszintén nem olyan szörnyű, hogy 4,5-et kapjon, továbbra sem a szívem csücske, de vannak benne bájos témák (és borzalmasak is)
fú nagyon nem, a shrek 2 várostrom jelenetébe elképzelném a 2. tracket de azt is csak addig amíg az idegesítő énekesek életjelet nem mutatnak magukról. Azt hittem ez a fémforgács nem a kisbabák matinézene klubja
Varázslatos riffek az elejétől a végéig, így kell szólnia egy atmoblack albumnak! Nem ellenzem a Paysage d'Hiver hangzást sem mondjuk, de ha már hi-fi hangzás, akkor ÍGY szólaljon meg. Pontváltoztatás joga fenntartva.
VÉGRE valami jó kis böfögős ősembermetál azzal az agyhalott söröshordó-pergővel. Kéremszépen így kéne szólnia minden death metal albumnak. Mondjuk sajnos eléggé egydimenziós is, de a riffek nagyon adják.
Nem tudok ebben egyetérteni boymesterrel, Chelsea Wolfe számomra egy hatalmas kedvenc, de csomó más örök doom klasszikus van számomra női énekessel, pl a Goslings meg az Angelic Process. Ez nem lesz nekem örök kedvenc, viszont így is kiemelkedő doom metal lemez
Van benne valami furamód elbűvölő és gyermeteg amitől nem érződik populáris steril mesterkélt MIDI giccspartinak, mégha nem is a szívem csücske általában a folkmetál. Nagyon imádtam a blast beates részeket, mégha egyértelműen hallani is, hogy dobsample/trigger is közrejátszik. Viszont semmiképp nem egy hibátlan lemez. Az ének nagyon nem idevaló, lehetne halkabb, kicsit kevésbé vérhányós hangú, picit jobban a hangszerek mögé parancsolva. A tiszta ének is jót tett volna a produkcióknak.
Eh....
Nagyon kaotikus, és jól is szólna, de sajnos nem szórakoztat annyira
Ez kb. 20 perccel rövidebb, mint a Draconian, mégis ugyanolyan hosszúnak tűnt számomra. A pár körrel ezelőtt beajánlott Nervosa jobban tetszett, leginkább a thrash-irányultsága miatt. A stílusában jó, de csak egy tucat.
A Falconer diszkográfiáját sem ismerem teljes mértékben, egy-két albumát hallgattam már korábban és az elmondható, hogy a banda mindig is a minőségi power/heavy/folk metal kategóriába tartozott. Közben láttam, hogy feloszlottak, amit sajnálok, leginkább azért, mert sosem volt annyira ismert és elismert, amennyire lehetett volna. Kétségtelen, hogy Mathias Bladnak van egy gyönyörű orgánuma/hangja (ami nem is csoda, hiszen képzett színpadi/színházi énekes). És ez számomra a lemezen egyértelműen a Rejoice the Adorned fantasztikusan szép, érzelmekkel teli balladában teljesedik ki (ez a szám az album egyik csúcspontja). Számomra egy másik remek szám például az előtte lévő In Regal Attire (az a refrén zseniális). De hát nem is csodálom, hogy ez sokaknál kiverte a biztosítékot, akinek a disznóröfögés az alfa és omega, az nyilván nem tudja ezt értékelni. Szerintem kellő power is van a dalokban, ahol kell, érzelemdús, minőségi svéd banda volt a Falconer (nem véletlen, hogy olyan értékeléseket kaptak a lemezeik a Metal Archives-on, amilyeneket), sajnálatos, hogy feloszlottak.
Annyira nem ismerem a banda munkásságát, de vannak lemezei, számai, amiket igen, és mindenképpen igényes, minőségi zenét csinálnak. A stílusában kiemelkedőek, igaz, az említett előző, 3 lemezes albumot sem hallottam még, lehet, hogy nem is fogom. Ettől függetlenül ez az album kifejezetten üdítő volt a sok "életről lehozós" után.
Nem ismertem a bandát korábban, de ez a lemez meghozta a kedvem a korábbi anyagaik meghallgatásához is. Egy teljesen más megközelítésű folk metal, mint a Korpiklaani és aki eljutott volna az olyan számokig, mint a Malleus Maleficarum, Lords of Powermet, Schildmaid, Totentanz, de akár már a címadó, vagy éppen az utolsó dal is, az hallhatja/hallhatná, hogy teljes mértékben jól beépítik a folkos elemeket a zenébe és még igencsak változatos az egész. Lehet, hogy valakinek ez a ciki, meg a gagyi, nekem meg a disznóröfögés. :) Tök üdítő ez a lemez a jelenlegi HP-n és engem egyáltalán nem zavar a német nyelv sem, sőt, számomra az is adott neki egy pluszt. Ahogy nézem, a linkelt oldalon a lemez deluxe, 2 CD-s verziója van, melynél a második CD-n feldolgozások vannak. Azokat is meghallgattam, de egyszer elég volt.
Elmegy. Ebben még több értékelhető van zeneileg, de ez az ordibálás/üvöltözés baromira nem illik ebbe, tisztára, mint egy hardcore bandában. A számok hosszúságának indokolatlanságát itt is fel lehet hozni. Ám én ettől elélvezni biztos nem fogok, mint mások...kb. ennyit ér.
Hihetetlen és szégyen, hogy ilyen hulladékkal leszerződik a Century Media. Mert ez aztán marhára nem bohóckodás az elejétől a végéig (ha már a másik bandánál ez fel lett hozva)...megnéztem a két klipet (+ a szövegek, témák, stb.)...az első magáért beszél. Kb. annyit ér ez az egész rakás fos. A "foshányást" meg ide lehetne inkább beírni. Hát hol van ez "kéremszépen" egy Six Feet Undertől vagy egy Cannibal Corpse-tól...pontosan, ott (nem hat láb mélyen). Nincs az a piamennyiség, amivel ezt élvezni tudnám...egyéb szerekkel meg nem élek.
Azt hittem, már sosem lesz vége. Attól eltekintve, hogy ez baromira nem az én zeném, van egyfajta hangulata, zeneileg pedig szintén nem tudok belekötni, engem a női vokál sem zavart egyáltalán. De az is biztos, hogy önszántamból biztos, hogy nem "falnám" az ilyen monoton, "életről lejövős" hangulatot/atmoszférát árasztó zenéket, főleg nem nyáron, a dögmelegben.
Egész jó, de nekem például a Zmey Gorynich változatosabb volt, jobban tetszett. Az előző körös Korpiklaani is épp eléggé változatos volt, ha végighallgatta valaki (és úgy volt változatos, hogy mára már csak bizonyos elemek maradtak meg a zenéjükben a kezdeti egyszerű, "kocsmametal"-ból). Itt fel sem tűnt az orosz ének, a 12 perces szám szerintem indokolatlanul hosszú, magát az albumot nem éreztem annak, debütáló lemeznek egész jó. Nem hasonlítom például a Moonsorrow-hoz, hiába írják, hogy folk/pagan black metal, mert a finnek azért egy más szintet képviselnek.
Kb. hasonlókat tudok leírni róla, mint a Kwade Droes-hoz, azzal a különbséggel, hogy itt vannak azért benne értékelhető zenei részek. A "vokál" viszont élvezhetetlenné- és tönkretette számomra az egészet. Valamint, ebben a dögmelegben pont az ilyen zenék azok, amikre egyáltalán nem vágyok.
Te jó isten...ebből egyelőre bőven elég volt az első szám is (azóta már lement a második is szerencsére). Értékelhetetlen, úgy látom/hallom, vissza lehet hozni a "zene a diliházból" találó kifejezést (vagy itt inkább a "sátánisták a diliházból"), mert ez nem más. A borítón a templom helyett egy elmegyógyintézet is szerepelhetne, az találóbb lenne/jobban menne a "zenéhez" (a fordított kereszt az maradhat). A bandcampen a tageknél az az "intoxicated" is beszédes... Ez nem, hogy nem az "igazi underground", ez egy lószar.
A Nervosához képest nekem durva, de nem rossz.
A hangulat megfogott, tetszik a lemez hanzása is. Az ének is rendben van, nagyon is. Jó lemez lett.
Jó mint mindig.
A stílusában nem rossz ez.
Nagyon jó lemez valaki másnak.
A Century Media minden jó csapata már átigazolt a Nuclear Blast-hoz. És jobb híjján maradtak ezek…
Unalmas, de azért itt hallatszik hogy van benne melo.
Nekem bejött a dallamossága és a jó hanzásvilág miatt.
Unalmas.
Erre ennél többet nem tudok adni mégha megfeszülök sem.
Sokkal jobb, mint a Nervosa.
Nekem 3 Therion lemez tetszik. Beyond Sanctorum, Ho Drakos Ho Megas és a Lepaca. A Theli-n még vannak jó pillanatok, de onnantól valami elveszett. Nem a műfajváltással van bajom, valahogy nem talál meg, amit azóta csinálnak.
Huh, a német nyelvtől általában kiver a víz... Szóval a borító király, de a zene az egy giccshalmaz.
Hát ez nem szar.
Az egy pontos kommentek furák, viszont tény, hogy tök átlagos az anyag. De szeretem az ilyen zenét, szóval hét és fél. Ja, ha már meg lett említve, az új SFU-nél klasszisokkal jobb :)
Ezt a megjelenést nem vettem észre. De örülök, hogy végül találkoztam ezzel a lemezzel. Én a doomot a korai Bride/Lost/Anathema albumokkal szívtam magamba, szerencsésnek mondhatom magam, amiért abban az érában voltam tizenéves. Ott azért sokszor előkerült kuriózumként egy-egy dalban a női ének és nagyon bírtam, aztán meg jött Anneke és a Mandylion. Szóval nekem jöhetnek a csajok minden mennyiségben.
Már a borítónál tudtam, hogy kb milyen lesz és eltaláltam.
CD a polcon a többi Elffor mellett :)
Egy átlagos death metál és még a dobos is gyenge volt benne. Volt 2-3 említésre méltó szám a lemez közepén. Ezzel nem rúgnak labdába.
Majdnem azt tudom mondani, mint a Therion lemezéhez, de itt az énekes túltoltja.
Egy egészen jó iparosmunka. Ez a stílus már nagyon elterjedt és felhígult. Rutinszagú a lemez, de jó volt hallgatni.
Itt legalább próbáltak némi egyediséget bevinni, több kevesebb sikerrel.
Nekem ez nem igazi black metál mégha annak is van eladva. A black metál az nem ilyen! A black metál az olyan, mint a Marduk a Dark Funeral és a Watain. Egy black metálban ne ordibáljon az énekes, nem illik a stílushoz.
röff röff … ha ha ha
Ez mint év lemeze? Olyan sablonos és ezerszer lejátszott témák sorakoznak a lemezen, hogy rossz volt hallgatni. Az énekesnő hangja meg nekem elég átlagosnak tűnt.
Iparosmunka ez is.
Na ez már black metál mégha sz@r is.
Ez is attól black metál, mert van a borítón egy templom fordított kereszttel? Na ne már!
Rendben van, de teljesen átlagos, tipikusan olyan lemez, amit egyszer meghallgatok, utána feledésbe merül, mivel egy olyan momentum sincs rajta, ami megfogott volna.
A Feuerschwanztól egy fokkal jobb. Az ének számomra nagyon idegesítő, ha az és a Rejoice the Adorned című zongorás szám nem lenne, talán megadnám a 4 pontot.
Nehéz olyasmiről véleményt alkotni, ami egyáltalán nem az én ízlésem, hiába próbálom objektíven nézni, nem megy. Szóval nem is erőlködök, nekem ez ennyit ér.
Ez nagyon nem az én világom.
Valamiért az első találkozásunkkor jóval nyersebb zenére számítottam, ezért akkor okozott egy kis meglepetést. Néhány hallgatás után nagyon belopta magát a szívembe. Ha ki kéne emelnem egy számot, nagy gondban lennék, ugyanis mind a négy egyformán erős, bővelkednek a figyelemre méltó, hidegtől kirázós részekben.
Engem már a Pornographic Seizures demóval megvettek. :D Néha pont erre a nyers primitivitásra van szükségem, ami letépi az arcomat. Ez az album tökéletesen prezentálja az előbbit.
Már az előzetesen kiadott számokból is tudtam, hogy ez egy remek album lesz. Pont jó arányban van rajta hörgés és tiszta női ének (korábban én is irtóztam tőle, többek között ez a banda szerettette meg velem), sokat hallgatom a megjelenése óta. A 2020-as kedvenceim között is ott van.
Szerintem az átlag folknál jobb, valószínűleg előveszem még, de azért pl. egy Otyg vagy Storm magasan veri.
Az vele a legnagyobb problémám, hogy a számok iszonyatosan túl vannak nyújtva, egyszerűen nem történik bennük annyi minden, hogy indokolt lenne ez a hosszúság. Emiatt eléggé untam, pedig ha csak fele ilyen hosszúak lennének, talán még elő is venném újra.
Különleges atmoszférája van, nekem abszolút bejövős, viszont az tény, hogy kell hozzá egy hangulat.
Ódákat zengtek róla, ha nem akkoris méltatták. Szerencsére kevésbé azért „mert hú ezt nők” adják elő – szerintem is elmúlt már ez az idő. Elsőként jó feszes első-második Death-lemez lett, persze rajta a kor (fekete) bélyege is. S ha csajos „kuriózum” voltát az első sorok miatt lehántom róla, akkor én maradok az eredetiknél, ez jó iparosmunka.
Senki nem vitathatja el a csapat jelentőségét sok lemezzel a hátuk mögött, sem a jogát, hogy a heavy/power metalt nagyszínpadon játssza. Jól kigondolt, már-már táncos dallamok, mesélő hangulatú ének talán a kellő karcok nélkül. A „Redeem and Repent” szóösszetételt pont egy másik pont HM/power bandától hallottam ma, erősen, súlytón, se nem hagyja ez a változat kitúrni. Rájöttem, a Falconer mára egy power-Jehtro Tull-á nőtt. Annak nem is rossz. Ismét csak a produkciót, a tudást tudom értékelni, de ragadott magával.
Valaha nagyon kedveltem, több lemeze van a CD-s fiókunkban, de alig vettem már elő. Lehet, hogy elvesztette a varázsát, amit ez a lemez sem hozott vissza. Félő, hogy eljutottak egy olyan szintre a maguk alkotta stílussal, ahonnan csak megosztó lépsekkel tudnak tovább lépni. És jónéhány éve elmennek mennem a lépéseikkel. Az ajánlóban szereplő bandák között nyilván magasan (ön)képzett és profi zenészek, ehhez illőprodukcióval. Végülis, ha egy kőműves jó iparosként mindig katedrálist épít (mondtam ezt már?) mert csak ezt tudja, akkor adjuk meg az értéket, ezért erősnek értékelem, de nem jónak.
Ez a stílust már jó tíz éve már alaposan csúcsrajáratták németföldön, és egy újabb évtized után a Feuerschwanz biztosan mindegyikük fejére nőtt. Egy korábbi, csupa szóvicc lemezüket szinte napi rendszerességgel hallgattam, pedig csak szótárazva értettem meg. Elfogadom, ha valakinek az ún. német középkori metaltól (mint stílus) egyébként egyre poweresebbé távolód zene gagyi, ám szerintem több, a felvonultatott zenei ötletekkel az rock/metal hallgatók többéségét megfogja. Ha az erőt keressük benne, akkor sztem kicsit veszített belőle a zenei finomodással.. És az ének is teátrálisabb, mint harcosabb - ha kieresztené a hangját jobban ütne. Amúgy azt hiszem, nekem hússzú ez a változat.
Szívesen hallgatom ezt a stílust, hogy ráleljek egy újabb évtizedben valamire, ami hat majd, mint akik először ilyet játszottak nekem. Számos pillanat megfogott, (pl. a Mortal Coil dobja a harmóniák alatt). Még a stílusjegy-méhrajt is változatosan adják elő. A zenét a drámai mélységben üvöltő visszhangos rettegés (Apathetic Tongues) tónusa változatossá teszi, amikor az egyébként melodikus zene már-már unalmassá válna. A dobost érdemes kiemelni, olyan élmény a jó dallamokhoz. Érdekesek a szétkevert gitárok (Shallow Graves közepe).
Szerintem nincs benne semmi olyan, amit mára már nagyobb elődök (valamikor undergroundok) nem adtak már elő. Ha a címadó dal ritmikája, a basszussal együtt táncoló szóló érdekes is, és kiválóan illik hozzá kolompoló dob is, a kántálós (hörgődörgő) szöveghez a dal már az első harmadában unalmassá válik. Ráadásul a számomra az egyik dal pont olyan, mint a másik, szinte megkülönböztethetetlenek.
Nehéz kitalálni, mitől lesz jó a hörgés-visítás elengedhetetlen (?) eleme. Nekem ebben a zenében tetszik az ének kettőssége a nő hangulata, és az visszhangos, mély ambientes zene párosítása a hol dübörgő, lassított black/death riffekkel, hol amolyan elszállós stoner rock-kal. A bal fülemen mindvégig a jazzdobos seprűjét hallani azonban nekem igazán fura (Sorrow of Sophia, vagy szinte mindegyik). Amúgy, ha sötét hangultra vágynék, ezt valószínűleg hallgatnám is.
Nekem ez tetszik. Kis híján rávetttem magam, mint annak idején az Arkonára. Eleve tetszik, hogy oroszul hallom a skandináv black a pszihedelikus hard rock keverékét egy festetlan arcú brigádtól. Az egymásba úszó dalrészletek, és a sztem jól ötvözött stílusok engem megfogtak. Kacérkodom a rendeléssel.
Sajnálom, ha megbántom az ajánlóját. Ebből nem hogy tizenkettő egytucat, de annál is több, itt a Fémforgácson is… Semmi eredetiség nem hallik ki belőle, de akkor legalább ragadna meg egy pillanat. A zenét alátámasztani igyekvő dob ennél is kevesebb, lélektelen tornatermi gyakorlat
Húha. Mondják - ha azt hiszed könnyű csináld utána. Ám ha nem kértem, hogy ezt csinálja… és ha egyszerűen nem akarok erre időt fecsérelni? És „full discography” is található mellette, ennél eszelősebbek is, bár egyik sem más mint ami itt hallható. Szerintem, ez egy kaján kitolás, jól megideologizálva….
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2021. július 3.
∑:
1.
Crypta
Echoes of the Soul
9 6 7 8 6.5 7.5 9.5 9 7 8 6 8.5 8 6.5 6 6 7 7.4
2.
Dödsrit
Mortal Coil
8 7 9 8.5 10 6 10 7 9 5 5 2.5 9 3.5 10 8 10 7.3
3.
Sieta
Novgorod
5 7 4 7 8.5 5 6.5 9 6.5 8.5 7 7.5 8 7 7 9 8 7
4.
Draconian
Under A Godless Veil
7 5 5 9 9 10 8 5 8 6.5 5 4.5 9 3 9.5 7 9.5 6.9
5.
Therion
Leviathan
2 3 3 6.5 5.5 9 7 9 5.5 9 8 10 6 8 2.5 7 4 6.3
6.
Falconer
From a Dying Ember
3 2 3 6.5 4 6.5 4 7.5 3 9.5 9 9 7 7 3 6   5.6
7.
Sanguisugabogg
Tortured Whole
9 5 5 6.5 10 3 7.5 3 7.5 2 1 2 7.5 1 9 3   5.1
8.
Elffor
Condemned to Wander
7 4 5 7.5 5.5 3 7 2.5 5 3.5 2 4 9.5 4 6 3 9 4.9
9.
Feuerschwanz
Das Elfte Gebot
1 6 5 2 3 2 3 6 2.5 9.5 9 8 3 5.5 2 7   4.7
10.
Kwade Droes
Met onoprechte deelneming
9.5 2 4 6 5 2 6 1 6 1 1 1 6 2 7.5 1   3.8
∑:
6.1 4.7 5 6.8 6.7 5.4 6.9 5.9 6 6.3 5.3 5.7 7.3 4.8 6.3 5.7 7.9 5.9

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

Hangpróba #447 – 2021. július 3.: 54 komment

 • Melkor szerint:

  Ezzel a hangpróbával mi van? Miért nincs lezárva?

 • tompormorgo szerint:

  Elkapott a röhögés, hogy egyesek Halász Judit almaszósz számán kívül alig hallottak valamit, utána egy állítólag underground zenei oldalra idejönnek siránkozni, hogy nahát kéremszépen milyen szörnyű itt disznóröfögés van. Ahol meg blackes énekhang van ott sátánt látnak a szobájuk sarkába. Olyan mintha a Bravo űjság hangpróbáján “itt mindenki vidám?” felkiáltással beajánlanám az új Pl. Crypta lemezt majd a hozzászólásokat meglátva gatyát cserélnék mert maszatos lett.

  • Armand szerint:

   Én Halász Judittól bírtam a Vannak még rossz gyerekek albumát is.

  • King Diamond szerint:

   Na, látom, megszólítva érezted magad…éppenséggel, épp elegendő stílusú és műfajú zenét hallgatok, bandákból is rengeteget, na nem, mintha bármi közöd is lenne hozzá egyébként. Azt elhiszem, hogy neked attól lesz valami olyan hű, de underground, ha az minél hulladékabb, hallgathatatlanabb, de lehet ám ezt jobban is csinálni, mint például a Carach Angren, akiket néhány körrel ezelőtt ajánlottam be, na, az egy élvezetes, változatos, különleges black metal zene, nem ezek, amik most vannak ide beajánlva. Vagy a Tribulation, ami szintén jó néhány körrel ezelőtt volt beajánlva, vagy éppen a Lucifer és még sorolhatnám.

   Siránkozni meg te siránkoztál itt az elmúlt körben (is), hogy hú, ezek a bandák így ismertek-úgy ismertek, stb. Ja, mert aztán az Impaled Nazarene az a fő kommersz mainstream black metal banda, főleg itthon (szerintem ha megkérdeznénk 100 metalost, jó, ha a tizede ismerné őket…) 🙂

  • boymester szerint:

   Ez szerintem már egy egész jó kis kör volt, hogy melyik lemez kb mennyit ér, azt pedig mindig az átlag adja ki a legjobban (most is a három legjobb lemez van elől). Az, ha valaki egy bőven vállalható, modern black anyagra nem ad magas pontot, nem feltétlenül azért van, mert halvány lila gőze sincs, lehet, hogy tényleg nem tetszik neki. Én is álltam már fura arckifejezéssel jópár anyagnál. 🙂 A baj akkor kezdődik, amikor rádobja valaki az 1-2 pontot egy jó hangszeres zenére, csak mert nem vágja annak a közegét és célját (a hangzásnak, hangulatnak, puszta légkörének is lehet célja, értéke). Tompor, te is posztoltál már olyan ramaty minőségű “kedvenc” demót, amit rémálmomban sem hallgatnék meg mégegyszer:) Persze a komment lényegét értem és látom is. U.i.: üdvözlöm a frissen csatlakozottakat, régi pontozókat: CarolusRex, Sheol, verfereg, blackheart! Még egy garabonc elférne itt…és akkor elég sokan leszünk. Igyekszem jövő hétre valami frankó cuccot vadászni, hogy ismét jó kör legyen!

  • CarolusRex szerint:

   De attól, hogy te nem bírod befogadni, még nem lesz se hulladék se hallgathatatlan.
   Siránkozás pedig van a részedről is bőven, több album értékeléséhez is beleszőtted, hogy mennyi álmatlan éjszakát okozott neked a disznóröfögés (amiből amúgy alig van azon a bogg albumon), de ha ettől eltekintünk akkor is van szinte minden HP kommentszekcióban valami hisztid. 😀

  • boymester szerint:

   Vannak lemezek, amiknek az egyszerűsége, monotonitása adja a velejét. Sivárság tud igazán sivár hangulatot kelteni… A nagy változatosság könnyen átcsaphat színpadiasságba, magamutogatásba és egészen Therionig fokozódhat…:) (ezen sem kell megsértődni, erre az eshetőségre kiváló példa és nincs velük különösebb gondom) Egy lemez lehet így is és úgy is jó, csak ezt fel kell tudni ismerni. Nekem sem megy mindig. Van, hogy egy félretett, lesajnált anyag egy év múlva véletlenül előkerül és a földbe döngöl, de volt már olyanra is példa, hogy első hallgatásra meggyőzött, elkápráztatott, rávágtam a 10 pontot és az életben nem vettem elő többet… Azt azért érdemes megjegyezni még, hogy a HP nem a zenészek (bár volt már rá példa) elsődleges helye, hanem a hobbi olvasók, zenekedvelők játszótere egy-két idetévedő szerkesztővel. Mindenkinek joga van más ízléshez, még akkor is, ha az a többség szerint nem jó. Volt itt már olyan pontozó, aki alapvetően más stílusokat preferált, de minden tiszteletem neki a mai napig, amiért helyt állt és olyan értelmes módon tudott reagálni az anyagokra, hogy néhány heavy/power cuccba is belerángatott a lelkesedésével (sajnos most nincs ilyen személy). Most meg kell hallgatnom a Vannak még rossz gyerekek lemezt…bár nekem a kedvencem a Levendula néni meséi I. 🙂 Be is tolom ide gyorsan, nehogy valaki ezzel akarjon folk metalt prezentáli a következő körben:) Én Thy Catafalque érzést is felfedeztem benne…

  • King Diamond szerint:

   CarolusRex: Ha ennyire jól követed a HP-kat, akkor kár, hogy nem jöttél előbb pontozni, mert voltak igazán jó lemezek is a beajánlásaid között és eléggé érdekelt volna, hogy milyen értékelést adtál volna mondjuk az új Nightwish vagy az előző körös Epica lemezre, vagy akár a Kvaenre, Hellripperre. Vagy akár az előző Sabatonra, ha már ez a nickneved.

   “De attól, hogy te nem bírod befogadni, még nem lesz se hulladék se hallgathatatlan.”
   Ezt meg is lehetne fordítani és jó néhány másik lemezre és pontozóra is alkalmazni (akár ebben a körben is, meg korábban). Szerinted érdekli az érintetteket ez? Kapásból rávágják/rávágták az egyest/kettest arra, ami szerintük hulladék, kigúnyolják, ironizálnak, stb…

   “…de ha ettől eltekintünk akkor is van szinte minden HP kommentszekcióban valami hisztid.”
   Én nem is tudom, hogy az előző körben például ki verte ki a palávert bizonyos lemezek beajánlásáért, többek között az Epicáért is (hát nem én)…aminek szintén baromira nincs itt semmi keresnivalója jó néhányak szerint. Szerintem meg van és fasza lemez is lett.

   Boymester:
   “A baj akkor kezdődik, amikor rádobja valaki az 1-2 pontot egy jó hangszeres zenére, csak mert nem vágja annak a közegét és célját (a hangzásnak, hangulatnak, puszta légkörének is lehet célja, értéke).”
   De ez nem csak ám (jelen körben) például a Sanguisugabogg lemeznél kéne, hogy szemet szúrjon…

   “most is a három legjobb lemez van elől”
   Ez is nézőpont kérdése…mert például a Therion a maga stílusában és műfajában simán van olyan minőségi cucc, mint a Draconian, a Crypta vagy a Dödsrit.

   “Mindenkinek joga van más ízléshez, még akkor is, ha az a többség szerint nem jó.”
   Igen, ennek ellenére engem például hányszor támadtak már be a beajánlásaim miatt? Pedig én is ajánlgatok be underground(abb) lemezeket is, nem csak a full kommersz, mainstream vonalat. Én például a Falconert sem mondanám egy kommersz, mainstream bandának, sosem voltak azok, olyan szinten ismertek meg végképp nem, még Svédországban sem. 2015 szeptembere óta egyetlen koncertet sem adtak, gyakorlatilag befejezték a koncertezést.

   “Volt itt már olyan pontozó, aki alapvetően más stílusokat preferált, de minden tiszteletem neki a mai napig, amiért helyt állt és olyan értelmes módon tudott reagálni az anyagokra, hogy néhány heavy/power cuccba is belerángatott a lelkesedésével.”
   Ennek örülök, de itt a pontozók többsége elvből elutasító a heavy/power metallal, ezt Te is tudod jól. Mintha ezen stílusoknak nem lehetne/lenne undergroundja és jogosultsága itt lenni (meg ha van is, az akkor sem illik az oldal profiljába, stb., stb.)

  • CarolusRex szerint:

   Nem csak rád értettem, sajnos elég sokan csinálják ezt itt, és abban igazad van, hogy nem kellene egyetlen lemezt és az ajánlóját sem a földbe tiporni, normálisan is meg lehet mondani, hogy nem tetszik/nem a te stílusod, de itt szinte mindig elszabadulnak az indulatok. Ezért sem pontoztam eddig. Pedig valószínűleg jóval kevesebb sértődés lenne, ha abbamaradna a személyeskedés.
   Ha tényleg érdekel: Sabaton kb 8,5, Hellripper 10, Kvaen 8, Epica 9, és a Nightwisht pedig imádtam a megjelenésekor, azóta viszont már megváltozott róla a véleményem, úgyhogy legyen mondjuk 5-6.
   Az Epica és a Nightwish mondjuk valóban nem illett ide, de kíváncsi voltam hátha nem csak én hallgatok női szimfo metált a disznóröfögés mellett. 😀

  • boymester szerint:

   Van undergroundja a heavy/power metalnak, csak nem nagyon jönnek ilyen ajánlatok:) Vagy gyenge a színtér, vagy nem ismeri senki igazán…
   Carolus: King olyan mint a feleségem. Nem egy reménytelen figura, de az utolsó szó az övé kell hogy legyen. Szerintem még Sztálint is kidumálta volna egy hadbíróság előtt:) (ezen nem kell besértődni, magam is a végtelenségig tudom nyújtani a rétestésztát).
   Ami viszont tetszik: ez most érdemleges vita, társalgás. Ha mindig így menne, nem lenne itt semmi gond. Én csak annyit fűznék még hozzá, hogy igenis lépjük túl a saját korlátainkat, legyünk nyitottak mindenre. Ha elképzelem, hogy a világvége előtti utolsó, állatias partin szét akarom zúzni az agyamat, akkor levonulok a katakombák mélyére és a Sanguisugabogg tagokkal fogok csápolni a súlyos riffekre és állati hangon üvöltök! Ha egy sikeres nap után valami kimunkált, nyugtató zenére vágyom, ami még egy kicsit elitista felhangú is, akkor felteszek egy Therion lemezt és igen, élvezni fogom. Ha pedig igazán vidám akarok lenni, akkor felgyújtok egy bontatlan Feuerschwanz diszkográfiát:) (humortalanok, jöhetnek a kommentek).

  • King Diamond szerint:

   CarolusRex: Igen, ez lehet, hogy így van, amit a kommented első felében írsz.
   Kár, hogy nem pontoztál/értékeltél, mert teljesen jók az értékeléseid és miért ne illene ide egy Nightwish vagy Epica? Mindig is voltak beajánlva nagyobb zenekarok lemezei a Hangpróbákra korábban is (nézd meg a HP-statisztikában, hogy például hány korábbi NW vagy Epica lemez volt beajánlva – lehet, hogy nem az összes, de egész sok).

   Boymester:
   “Van undergroundja a heavy/power metalnak, csak nem nagyon jönnek ilyen ajánlatok:) Vagy gyenge a színtér, vagy nem ismeri senki igazán…”
   Hát, szerintem az ilyen jellegű beajánlások legalább egy része underground volt (mondjuk, ha az elmúlt kb. egy évet nézzük): Shadowquest; Twilight Force (én nem feltétlen venném őket olyan hű, de mainstreamnek); Warkings; Stormwarrior; Eternal Champion; Brothers of Metal; Satan’s Fall; Ironsword; én a Grave Diggerre vagy az Orden Oganra is azt mondanám csak, hogy ismertebbek, de vegyük őket mainstreamnek; Them; Hellryder (most tekintsünk el a tagok kilététől, mert maga a banda sosem lesz mainstream) és a mostani körben a Falconer és a Feuerschwanz sem mainstream szerintem. Utóbbit itthon szerintem alig ismerik, de valószínűsítem, hogy a Falconert sem sokan.

  • boymester szerint:
 • tompormorgo szerint:

  Az Ancient Wisdom a The Calling lemeze után ami a személyes kedvencem, számomra túl “könnyed” irányt vett. Az énekhang is sajnálatomra módosult az 1997-es lemezt követően. Mondjuk az új anyag megjelenésén 17 év után meglepődtem. Sajna a 2000 utáni stílust viszi tovább ami így se rossz, de annyira nem is jó, hogy hosszútávon hallgassam.

 • tompormorgo szerint:

  Boymester köszi a Kirottu ajánlást. Eddig nem ismertem. Nagyon jó lemez. Eddig elkerülte a figyelmem.

 • boymester szerint:

  Cheerleader, a Dödsrit egészen más ligában játszik, mint a Limbonic Art, bár gondolom csak a dalok hossza miatt kötötted össze. A modern, disszonánsabb vonalon mozog a svéd horda, ráadásul az előző anyag nekem jobban bejött, pedig ott is akadtak hosszú tételek. Bár tényleg vannak sokkal jobbak is, azért elég korrekt. Viszont NAGY KÖSZÖNET, hogy eszembe juttattad a Limbonicot, mert nagyon rég nem hallgattam és most már jó ideje a Moon In The Scorpio üvölt! Ezredforduló környékén az egyik legkedvesebb lemezem volt, de aztán valahogy kikoptak a köztudatból és a fejemből is, pedig akadnak jó lemezeik! Igazi gótikus, szimfonikus black gonoszkodás!

  • Sheol szerint:

   Csupán csak arra akartam utalni, hogy black metalon belül nekem a szimfónikus leágazás jön be leginkább. Mostanában megjelent albumok közül pl. a Carach Angren új albuma.

  • boymester szerint:

   Nekem a Moonscar és a Kirottu lemeze jött be eddig idén erről a vonalról. Az új Ancient Wisdom lemezzel még ismerkedem…

 • tompormorgo szerint:

  Személyes kedvencem Messiah-Northern Command.

 • tompormorgo szerint:

  Ha érdekel valakit 3 órás instrumentális válogatás szívesen elküldöm. Thrash,death,heavy műfajban. Kakukktojásként ott figyel a Lord együttes Tisztelet a mestereknek című száma a szemedben a csillagok lemezről. Én már csak ilyen zenei hobbista vagyok. A felvételek nagy része remasterelt. Úgyhogy a minőségre se lehet panasz. Szóval ha megúntad a “pofázást” hallgasd ezt. Épp a Gorguts-Waste of Mortality megy. Utána Iced Earth-The Funeral. De van Coroner-Nosferatu, Scorpions – Coast To Coast. 43 szám az aránylag régmúltból.

 • Winci szerint:

  Érdekes lenne egy olyan hálózati rajzot (s nem halmazok metszetét) készíteni ami a pontozás végén az egyes lemezek értékelését mutatja pontozónként, azonos paritáson összekapcsolva. Annyira vegyes, hogy stílus-elkötelezettségtől függetlenül mik a metszetek, hogy namég. Mutatja ennek a nagy zenei szcénának a sokszínűségét. Nagy és kis bandák, járt utas, vagy kísérletező zenék. És a hozzászólások szurkálását is belevéve, azért eddig mégis mindenki igyekezett a kompozíciókat magukat értékelni, ha a maga sorában volt is egy-egy elvből leértékelt. Amikor van időm ennyit tölteni a Hangpróbával, akkor az a jó, ha szórakoztató. – most az. Minden másra ott a házfelújítás 🙂

  • 69Nostromo79 szerint:

   Anno egyet tisztán perverzióból végigcsináltam. Aztán magam mögé dobtam, mert ki lenne a zenehallgatás mellett olyan elvetemült, hogy trendgörbéket bujkáljon. – Bár nevessetek ki, megvan a sava borsa. 🙂

  • Winci szerint:

   Szóval mégis készült egy ilyen! Elismerésem 🙂

 • 69Nostromo79 szerint:

  Én itt vagyok, lélekben. 🙂

  • 69Nostromo79 szerint:

   Bocs, ezt boymester-nek. 😀 – Házfelújjítok, ilyen melegben sokszor még létezni sem létezem. 🙂

  • boymester szerint:

   Én a héten táboroztatok ebben a jó melegben…Jövő héttől kezdődik a nagy pénzkidobósdi:) Nem mintha eddig nem ment volna… Van egy kis házikónk, ahol élünk, közben belevágtunk a leendő családi fészek tetőtől talpig renoválásában… A szakik már a bőröm alól is porszívózzák ki a filléreket, úgyhogy jövő héttől marad a csináld magad, amiben csak lehetsége…

  • 69Nostromo79 szerint:

   Ismerős. Azt nézem mibe nem fogtunk még bele. 😀

 • boymester szerint:

  Kedves Carolus! (Zoli?)
  Valahogy sejtettem, hogy a Sanguisugabogg megtalál magának. Ha nem jössz pontozni, elküldtem volna:) Nekem a dalok kicsit arctalanok, de a kripta bűz minden gondot elűz!

  • CarolusRex szerint:

   Nem Zoli vagyok, tudom kire gondolsz, és a Rex miatt valóban megtévesztő lehet. 😀
   A felhasználónevem egy Sabaton album címéből jön, akkoriban nagy fan voltam amikor elkezdtem használni ezt a nevet 2013 körül. Most már nem igazán hallgatom őket, de a név megmaradt, azóta sem sikerült jobbat kitalálni. 😀

  • boymester szerint:

   Már azt hittem:) Igen, ismerős volt ez a név is. Rég pontoztál már, de azt hiszem az előző körben is volt ajánlatod. Jó, hogy a régiek közül is vannak aktív emberek!

 • tompormorgo szerint:

  Vigyázz boymester még a végén kivágnak innen. Gyorsan írj nekik az új huligenszről egy kétoldalas tízpontos kritikát ha már úgyis underground zenei oldalon vagyunk. Hátha akkor kielégülnek.
  King Diamond a lemezt megtaposás után nem a kukába dobnám ki hanem az ablakon, úgy hogy be van zárva.

  • Armand szerint:

   Van wi-fi a kocsmában?

  • boymester szerint:

   Armand, gondolj bele, milyen tüntetés volt netadó ellen, én nem csodálkoznék már ezen sem… Szerencsére mobilon kisebbek a betűk és már kevés pia után sem lehet írni…

   Hooliganst meg ne bántsd tompor! Jelenleg 90%, hogy kislányom lesz! Gondolj csak bele, hogy mekkora koppanás lenne, ha egy ilyen régi komment felbukkanása miatt nem tudnám meghívni őket a 14. születésnapjára Döfi bohóc és a lufihajtogató közé!

 • boymester szerint:

  Kedves Husky és King Diamond! Ha orvosi papírral nem tudjátok igazolni a szükségességét (előfordul, hogy az ember azt ismételgeti, amire vágyik), akkor egy kicsit kevesebb káromkodással öregbítsétek hangpróbánk hírnevét. Tudom, hogy egy-két xar és bszki elhangzik néha, de ez a szintű értékelés 1., nem életképes hosszútávon, 2. alapvetően minősíti nemcsak a véleményt, de a vélemény megalkotóját is, melyek szokás szerint komolyan vehetetlenek. Nem mintha itt ne lenne rá egyéb példa is…. Természetesen ők is képviselnek egy réteget (még ha az nem is mindig ide illő), amit szépen elfogadunk, ahogy jancek időnként szintén túltolt reakcióit, mivel ez egyéni ízlés kérdése. Csak akkor azt tegyük kultúráltan és mívesen. De ne kezdjetek el ilyen ki kicsoda dolgon tanakodni, mert jön Melkor aztán a mellét döngetve követeli a hozzászólások beszüntetését és a szabad Észak-Koreát!

  • King Diamond szerint:

   Kedves Boymester!
   Érdekes, hogy makadamiadio (vagyis most már jancek) full troll pontkommentjeivel semmi gond nincs, ő foshányásozhat, ganézhat, vérgagyizhat, stb. stb.
   Meg a másik, aki megtaposná az albumot, mielőtt kidobja a kukába…rettentő gáz.

  • Melkor szerint:

   Boymester a kettősmérce két lábon járó élő példája! Egyesek szemében a szálkát maki szemében a gerendát se! Védjed csak Varsás urat! Közröhej hogy ilyen szerkesztők vannak!

  • makadamiadio szerint:

   legalább ha abszolút 1 meg 10-esekben pontoznék az én szavazatomnak is lenne súlya, de őszintén nincs kedvem végighallgatni egy tucat langyi alkoholista powermetalt

  • Armand szerint:

   Ezt ugye most be is fejezted!!!

  • jancek szerint:

   De amúgy mi troll a kommenten, ha néha vulgáris is vagyok? Sajnálom amúgy, javítom a nyelvezetet

  • boymester szerint:

   A beszéljünk káromkodásmentesen, pontozzunk hasonlóan mindkét félnek szólt. Ha valaki az élőhelyére piszkít, azt nem követni kell és utána ujjal mutogatni, hogy neki mé’ szabad, amit nekem nem, hanem lebeszélni róla, mert nem szép dolog. És a higiéniáról ne is beszéljünk… Úgyhogy nyugodtan vegye magára mindenki:) Én elfogadom bárki indokát, hogy miért nem tetszik neki egy lemez, de a vacak, szar stb. egyszerűen nem szint senki részéről. Melkor, a te részed meg poén volt, csak nem esett le:)
   Azért vagyok a forgács szerkesztője és nem a Buci Macié, mert vallok bizonyos elveket, alapokat, amik hosszú évek alatt formálódtak ki a HP és az oldal irányvonalát illetően. Először is a zene sokrétű, érdekes dolog, amiben érdemes elmerülni azon túl, hogy épp milyen zenekart tolnak a magazinok és egyéb oldalak címlapján. Hiszem, hogy van mögöttes tartalom a sörözés, a sátánozás és csordavokálban előadott vikingesdin túl. Ezért áldozom fel a szabadidőm legnagyobb részét és falom a zenéket amikor csak lehet (kb. fogalma sincs itt a többségnek, mi meló van ebben minden nap). Épp ezért nem tetszenek a felszínes, ide-oda vágott egy és tíz pontok, melyek mögött gyakran nem látok semmilyen értelmi támaszt, hiába csupán ízlés kérdése. Erről írtam legutóbb is. Nekem sem a foshányás, sem a szar nem tükröz értelmes, széleslátókörű embert, akinek bárki kíváncsi a véleményére, legyen akármilyen neve. Ezzel így voltam olyanok esetében is, akik már nincsenek itt, hiába volt több hasonlóság a véleményünkben egy-egy lemezzel kapcsolatban.

 • jancek szerint:

  Csak én érzem hogy King Diamond és Husky igazából 1 ember altaccountokkal?

  • Armand szerint:

   És te ki is vagy?
   Itt mindenki úgy pontoz, ahogyan érzi… hogy ki van mögötte senkit sem érdekel. Nincs “személyeskedés”!
   Köszönöm!

  • King Diamond szerint:

   makadamiadio, engem csak az érdekelne, hogy miért is “váltottál” profilt/felhasználót? És ne is próbálj meg jönni itt azzal, hogy ez a felhasználó nem te vagy…

  • jancek szerint:

   Igazából minden felhasználó itt egy ember, csak illúziófoszlányok vagyunk számodra King

  • boymester szerint:

   én díjazom a janceket, ki lehet mondani. viszont jó lenne, ha nem lenne túl gyakori az ilyen váltogatás, tényleg össze tudja zavarni az embert.

 • mike666 szerint:

  Boymester: az elffor már jó ideje nem egyszemélyes 🙂
  Eöl: Synths, vocals
  Jabo: Guitars
  Kaos Absoluto: Bass
  Fran: Drums

  • boymester szerint:

   Akkor rendesen lemaradtam:) Vendégekről tudtam, de azt nem, hogy hivatalosan zenekar lett.

 • Winci szerint:

  Sieta: tényleg lehetne halkabb az ének. Annyira elmerültem benne, hogy nem éreztema furaságát.
  Elffort: lehet, hogy ezt jobban meg kell hallgatnom? Pedig ezt hallgattam az ajánlón való megjelenés óta a legtöbbször. Érdekes, hogy ittt nem említettétek a sterilitást, a gépi zenéket. Én hallom máshogy?

 • Winci szerint:

  Böfögős ősember metal: ez nagyon tetszik. Találó.

 • Winci szerint:

  Mondhatni hátborzongatóan változatos anyag ls ez van, amire 1:1-ben igaz. Már vártam, hogy belevessem magam. Köszönöm az ajánlóknak,. Emellett elnézést kérek attól, akinek kedvencét nem tudtam értékelni. Szeretném hinni, hogy olyan kaján mókának szánta, mint amilyennek én érzem az illető korongot az alkotótól.

 • boymester szerint:

  Jancek: a női ének fóbiám személyes problémám… Sajnos nehezen tudok azonosulni vele, akármilyen szép és jó (mert igen, vannak ilyenek bőséggel). Nálam a tradi doom Mourn (1995) és a Paramaecium jelent némi kibúvót (bár utóbbiban is csak elvétve van női énekhang).

 • boymester szerint:

  Voilá, jóféle lemezek a HP-n! Ezt nem hagyom ki!

  • jancek szerint:

   Amúgy tényleg van itt pár ami kifejezetten jólesett. Lehet az ősembermetálra kevesebb pontot adnék ha nem zsinórban a 4. powermetal lemez után hallottam volna, mert azért az is elég kaptafa

Angertea, Mudi, Nís
október 22.