Hangpróba #449

2021. július 31.

További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2021. július 31.
∑:
1. Sheol
Crescent
Carving the Fires of Akhet
0
2. dimmurtal
Friisk
...un torügg bleev blot Sand
0
3. King Diamond
Witherfall
Curse of Autumn
0
4. Jason
Judicator
Let There Be Nothing
0
5. Blackheart
Born of Thorns
The End-Time Continuum
0
6. boymester
Temenigru
Terminal
0
7. Melkor
Ultimatium
Virtuality
0
8. verfereg
Black Spell
Black Spell
0
9. CarolusRex
Inhuman Condition
Rat°God
0
10. mike666
Bloodbound
Creatures of the Dark Realm
0
∑:
0

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

Hangpróba #449 – 2021. július 31.: 44 komment

 • 9000Sanyi 9000Sanyi szerint:

  Íme, a HP végeredménye.
  Köszönjük a türelmet!

 • Melkor Melkor szerint:

  Itt mi történt? Az biztos hogy nem a Friisk lett a második!

  • oldboy oldboy szerint:

   Valami sajnos nagyon nem stimmel, mert most olyan, mintha mindenki pontja érvénytelen lenne és minden lemez 0 pontot ért volna el. Ezt jó lenne az illetékeseknek rendbe rakni, mert ez ebben a formában elég ciki. 🙁

 • boymester boymester szerint:

  Unerground vs. mainstream:)

  • Armand Armand szerint:

   Mert az underground elektrolitot tartalmaz és a wc-ből van. YES!

  • Melkor Melkor szerint:

   Az unerground az jó is… 😀 Már csak az a kérdés hogy mi az. De gondolom elektrolitot tartalmaz. 😀

 • Husky Husky szerint:

  Mostanában remek hangpróbák vannak, mindig találok valami csemegét. Az meg hogy a Pestilence ajánlásom nem került be nem is baj, mert elég gagyi lett az új lemezük.

  • 69Nostromo79 69Nostromo79 szerint:

   Ezzel szemben én ezzel a link-el bátorítanék mindenkit, hogy hallgassa meg. – Nem is olyan rossz album ez a mostani sem a reunion óta kiadott korongok közül. 🙂 Igazi kis progresszív halálfém. 🙂

  • boymester boymester szerint:

   Nálam vegyes a lemez. A csapat több, mint 20 éve nem adott ki különösebb jelentőségű anyagot, viszont ez kifejezetten hallgatható. Amikor túltolják a progresszív elképzeléseiket akkor viszont tud gagyinak hatni…

  • jancek jancek szerint:

   Igazából a furább kísérleti, vagy tőled távolabb álló zenékhez (bár lényegesen kevesebb lett azokból) is újabban nyitottabban állsz hozzá, meg tök korrekt értékeléseket is írsz azokhoz, amiket nem szeretsz.

 • boymester boymester szerint:

  Husky, szívesen tudomásul vesszük válaszodat:) Isten őrizz, hogy különösebb frusztrációt érezz a pontozásod miatt, látszik, hogy szíveden viseled a dolgot. Viszont a sok nagybetűt kivehetnéd, ha megkérlek, mert az online világban kiabálásnak minősül (bár ezt rólad nem feltételezném). Kiabálni pedig az szokott, aki hülyeséget bizonygat vagy valamit kompenzálni akar. Nehogy egy olvasó, látogató félreértse… Ezt egyébként mindenkinek érdemes megjegyeznie. Felirat, vagy szövegrészlet kiemelés elvileg lehet nagybetűs.

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Netikett

 • boymester boymester szerint:

  Husky! Lemezeket elfogulatlanul, saját ízlésünk alapján pontozunk, nem mások hozzászólása alapján, főleg akkor, ha az egy másik zenekarra vonatkozik. A finnekkel kapcsolatban egyébként teljesen egyetértek veled és nem gondoltam, hogy valaha ilyet írok, de Melkorral is. Biztosan neki is beugrottak a legjobb finn bandák: Reverend Bizarre, Spiritus Mortis, Skepticism, Colosseum, Lord Vicar, Tyranny, korai Amorphis, vagy a zseniális Wormplegm. Az, hogy finnek nem igazán oszt vagy szoroz. Nagyon szép borító, minőségi, de izgalmaktól mentes muzsika. Lehetne üzbég is. Ugyanakkor Marduk célját is értettem a hozzászólását illetően, legalábbis remélem, hogy csak szerencsétlenül fogalmazott.
  Nekem ez jött le belőle: Mi is felháborodhatunk, hogy beleöljük a sok pénzt, mégsem világbajnok a magyar válogatott. Ott meg a zenébe küldik, néha ugyanúgy feleslegesen. Én úgy gondolom, hogy a TEHETSÉG NEM PÉNZ KÉRDÉSE. A zene számomra akkor lesz érték, ha ösztön, belső tudás is vezérli a hangszeres tudás mellett, kellően keveredik az előadó énje és zenei képzettsége. Ezt nem lehet kikeverni a stúdióban vagy megtanulni az iskolában. Lehet profin játszani lélektelenül és lehet gyengén lélekkel. Ha a kettő találkozik és hangulatot teremt, akkor megvettek kilóra:) Hogy ezt milyen nemzetiségű teszi, az nem érdekel különösebben. Sőt, kifejezetten szereten a nemzeti ízeket, amik így is képesek megjelenni, akár egy one-man projekt esetében is. A finnek ott vannak a legjobbak között ettől függetlenül. Bár én nem nagyon szoktam országra hajlani, mert sokszor, sokat kihagynak a legtöbb helyen a számításból. Pl. kevesen tudják, hogy az úgynevezett norvég black metal pont annyi inspirációt kapott DÉL-AMERIKÁBÓL, mint amennyit a 80-as évek első hullámából… A legtöbb ma hatalmas tiszteletnek örvendő “trve” arc folyamatos kapcsolatban, levelezésben, anyagcserélgetésben állt Argentínával, Peruval, Mexikóval stb., ahonnan nagyon sok, számunkra ismeretlen ős black/death cucc érkezett, alig pár példányszámban. Még a hullasmink is innen ered, bár kacifántos utat járt be (Santa Muerte – halottak ünnepe ugye náluk nagy buli – innen vették a sminket a 60-as, 70-es évek előadói – Alice Cooper, Kiss, Genesis – később pedig csak punk bandáknál lehetett néha-néha fellelni, amíg a második hullámban ismét fel nem tűnt kötelező elemként). Egyébként nekem pont mindkét lemez (Born Of Thorns, Friisk) hasonló kaliber. A maga területén mindkettő hallgatható, minőségi, de van annyira tucat, hogy sokszor ne vegyem elő őket.

 • Armand Armand szerint:

  A teljes Witherfall album:

 • Melkor Melkor szerint:

  Már megbocsáss Marduk, de attól az írásodtól hogy “a finnek kapcsolata a metál, illetve a black metál zenével…” ez mi? Most azért szarok a finn metálzenekarok mert finnek? Xenofóbia a finnekkel kapcsolatban? A Sentenced zenekar, Impaled Nazarene, Moonsorow és még sorolhatnám az állításod szerint csak azért szarok mert finnek. Ekkora zenei infantilista kijelentéssel azt hiszem még nem találkoztam pedig láttam már egyet s mást, de ez überel mindent! Pont hogy európában három nemzet van aki a metál egyenrangú zászlóshajója az pedig a svéd a finn és a norvég. Az amerikai kontinensen meg az USA. Hibaként hozod fel hogy a finn kormány segíti a finn metál zenészeket és zenekarokat, na neeeeeeee! Ez inkább példaértékű, bárcsak nálunk is így lenne, akkor nem menne annyi magyar tehetség a levesbe, meg külföldre. A logikád több mint érdekes! Kifogásolod a finn állam metál zenéért tett anyagi és egyéb erőforrásbefektetését, gondolom jobb volna szerinted ha ők is a focira költenék ezt a pénzt, minek ide a metál zene támogatása?

 • boymester boymester szerint:

  Üdv! A “furcsa lyuk” most azért van, mert leszedtük a lejárt évjáratú lemezt, de csak így lehetett megoldani. Jó pontozást mindenkinek! Lehetőség szerint a láthatatlan lemezt ne pontozzuk:)

  • Marduk Marduk szerint:

   Mi lenne ha a lyuk helyére beillesztenéd az At The Gates lemezt? Megérne egy (hang)próbát nem? Jobban mutatna mint ez a “furcsa lyuk”.

  • 9000Sanyi 9000Sanyi szerint:

   Csak az lenne, hogy 10 helyett 11 lemezt kellene pontozni…

 • boymester boymester szerint:

  No, akkor gyorsan, mielőtt Melkor javasolja, hogy Brüsszel avatkozzon be a HP folyamába és Joe Biden “monnyon le”:

  1. A Forgács, benne a HP olyan dolog, amiért sehol senki sem fizet semmit, csak mi fizetünk a szabadidőnkkel. Ha épp a felelősnek komolyabb dolga akadt, az előfordul. Vagy javít, vagy legközelebb szól. Alapvetően úgy gondoljuk, hogy a szabályokat mindenki el tudja olvasni, tudja értelmezni. Ez, hogy valami digitálisan, vagy fizikai formában jelent meg már sokszor volt téma és igazán rohadtul mellékes kérdés. Egy dátumot, kiadási formátumot elnézni emberi dolog. Maga az ajánló is kérte, hogy cseréljük, mert tévedett. Remélem cserélve lesz a kérdéses lemez, ha nem, akkor ezt lenyeljük és ha eddig nem hallottuk, örülünk neki, hogy további anyaggal bővült zenei tudásunk. Nem egyszerű feladat az oldalt tartalommal ellátni (cikkek, hírek) és a többnyire olvasóknak szánt játszóteret (HP) egyszerre működtetni, miközben alig van aktív tag a sok dumagépen túl.
  2. Ha nincs bandcamp link, akkor mást nehezen fogad el a rendszer (úgy tudom, hogy spotify esetében be kell jelentkezni pl., hogy látni lehessen az adott zenét). Ilyenkor NYUGODTAN IDE LEHET LINKELNI A YOUTUBE LINKET IS! Régen ez gond nélkül ment, senki nem tudta, hogy kié az ajánlat, mert aki észrevette, hogy tud segíteni egy linkkel, az segített. Jellemzően banyának volt egy ilyen nagyon jó szokása, hogy akkor is segített egy-egy kört, ha esetleg nem is pontozott. Jóindulatát, segítőkészségét példaértékűnek tartom. Ha meg nem találod, szerezd be a virágboltban. Ha nincs rá időd, akkor a következő kör lesz a tiéd…Ennyi.
  3. Én is tudok tenni egy javaslatot, akinek sírhatnékja van, az mondogassa a pszichiáterénél gyerekkori sérelmeit vagy keressen magának más szórakozást más emberek bosszantásán túl. További számonkérésre, okoskodásra nincs szükség.

  További jó zenehallgatást, mert jó kis kör lesz!

  • Sheol Sheol szerint:

   Ebből szántál nekem valamit, ha igen, akkor mit?
   Csak azért kérdem, mert más nem nagyon írogatott most ide, és akkor szeretnék rá válaszolni.

  • boymester boymester szerint:

   Igen, azt hogy nyugodtan lehet youtube-ot linkelni. Nem lenne újdonság és nem feltétlenül árulja el azt, aki ajánlott.

  • Sheol Sheol szerint:

   Okés, akkor legközelebb berakom, bár szerintem el fogja árulni, hogy én ajánlottam a lemezt.
   Régen meg az volt, hogy tilos volt elárulni, talán azért, hogy érdekebb legyen a dolog, vagy hogy ha valaki utált valakit, akkor az befolyásolhatta az ajánlatára adott pontot.
   Mondjuk engem mindenki szeret itt, szóval ez csak jól jöhet. 🙂

   Ui. Ennek a mai generációnak tényleg mindent a segge alá kell tolni, szájába kell adni stb.?
   Eszem megáll, hogy egyeseknek gondot okoz beírni a google-ba, vagy a YouTube keresőjébe egy adott zenekart és annak albumát.
   Oké értem én, hogy a kényelem mindenek felett, és amikor volt bandcamp link amelyen minden számot meg lehetett hallgatni, én is beraktam, de ez azért már túlzás.

  • Armand Armand szerint:

   Én nem vagyok mai generáció (47 vagyok… igen, vén lusta f.sz). De szeretem ha valami a helyén van, főleg egy ajánlónál kapcsolatban.
   És imádás van!

  • boymester boymester szerint:

   Látod…én még most is órákat töltök néha azzal, hogy egy-egy kiszemelt ritkaságot levadásszak valami harmadik világbeli legalja oldalról… 🙂

  • Sheol Sheol szerint:

   Én meg mostanában a Hi-Res (24-Bit 44.1 kHz – 96 kHz) audióra kattantam rá, és csak remélni merem, hogy hallom is a különbséget a CD-hez viszonyítva, nem csak elhitetem magammal. 😀

  • boymester boymester szerint:

   Szerintem lehet hallani a különbséget, de a DSD az még komolyabb, főleg ha van cucc, ami lejátssza. Ha akad még valaki, aki szeret itt kutakodni, akkor szívesen adnék egy ehhez kapcsolódó házi feladatot: ezer éve keresem veszteségmentes formátumban a Mirador: The Azrael Tales c. lemezét. Nem tudom még, hogy díjaznám, de örülnék a segítségnek, mert nekem nem jött össze:)

  • Sheol Sheol szerint:

   Armand, az pont nem rád vonatkozott, sejtettem, hogy nem vagy már mai gyerek, és pont Te kerested ki másoknak a YouTube videót, szóval miért lennél lusta? 😀
   Én meg 49, szóval még vénebb. 😛

  • Armand Armand szerint:

   Akkor mind a ketten öregemeberek vagyunk már 🙂

  • 69Nostromo79 69Nostromo79 szerint:

   Jajaja, nem is szólva az IRC-s időszakról. Akkor lehetett ám albumokra vadászni… 😀

 • Melkor Melkor szerint:

  A Nápolyi Violetta az sem semmi! 😀 Majd beajánlok egy két éves lemezt legközelebb, fel sem fog tűnni.

  • Armand Armand szerint:

   A Nápolyi Violetta a BUNCH GREENADE RECORDS 2020-ban újra kiadta, vagyis vihatalosan mert addig digitálisan volt.

  • Melkor Melkor szerint:

   Ultimatium lesz az 😀 de ne is törődjetek vele, jó ez ide így is.

 • Armand Armand szerint:

  Az egyiptomi Crescent anyagához itt a YouTube link. Azért legközelebb vegyétek a fáradságot, hogy megkeresitek a zenét is. Köszi!

  • Sheol Sheol szerint:

   Hol van ez leírva a szabályzatban, hogy YouTube linket kell biztosítani?
   Az ajánlásnál ez van “Hivatalos oldal”, nem YouTube, nem Spotify, nem Bandcamp. Köszi!

  • Armand Armand szerint:

   Sehol nincs leírva. De az egyszerűbb megkeresésért célszerűbb. Köszi!

  • Sheol Sheol szerint:

   Bocsáss meg, hosszú idő után tértem vissza, így nem vagyok tisztában a mostani illemszabályokkal.

   Van is pár kérdésem:
   1. Az ajánlásnál milyen linket tud kezelni a rendszer?
   azt láttam, hogy Bandcampet igen, de YouTube-ot és Spotify-t is?

   2. Ha az utóbbi kettőt nem tudja, akkor tegyem be a fórumba a linket?
   Ezzel kiderül, hogy ki az adott lemez ajánlója, ez nem gond?

   3. Hogyan tudom a fórumban módosítani a hozzászólásaimat, és hol van pl. a smiley lista ami használható?

   Köszi!

  • Armand Armand szerint:

   Semmi gond! Sajnos a kérdéseidre én nem igazán tudok választ adni, mert ez nem az én asztalom.
   Ha jól tudom Bandcampet és Spotifyt simán bead, a YouTube-ot nem. Azt inkább, ha olyan akkor a fórumba írd be, hogy itt a link. A fórumban a hozzászólásod a hozzászólás megjelenése mellet vagy egy (szerkeszt) felírat, abban tudod módosítani. … smiley lista? Az mi???

  • Sheol Sheol szerint:

   Sajnos nekem egyáltalán nincs semmiféle szerkesztési lehetőségem. (Firefox böngésző.)
   A smiley meg emoji, emoticon stb. pl ez: 😛

  • Armand Armand szerint:

   Ja emoji-k, meghasonlók nekem sincsenek.

 • boymester boymester szerint:

  Egész jó körnek ígérkezik:) Végre nem olyan, ahol hallottam előzően a lemezek legalább felét.

  • King Diamond King Diamond szerint:

   Igen, de remélhetőleg a már több, mint két éve, fizikai formátumban (LP, kazetta – Discogs-on utána lehet nézni) is megjelent Napoli Violenta EP nem kerül be, mert “kicsit” már túl van az 1 éves határidőn.

  • Sheol Sheol szerint:

   At the Gates nem került be, pedig nem lett rossz. 🙁
   Most én is olyat ajánlottam, ami remélhetőleg tetszeni fog neked/nektek! 😉

  • boymester boymester szerint:

   Napoli nekem is ismerősnek tűnik borító alapján. Kérném az illetékest, hogy cserélje ki valamelyik be nem került lemezre (természetesen random). Biztosan félreértés és lesz rá megoldás.

  • Armand Armand szerint:

   Le fog kerülni!

szeptember 24.,
szeptember 24.,
szeptember 24.,
szeptember 25.,