Hangpróba #450

2021. augusztus 14.

További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2021. augusztus 14.
∑:
1.
Boar
Hulluuden Mandala
0
2.
Wizardthrone
Hypercube Necrodimensions
0
3.
Dead World Reclamation
Aura of Iniquity
0
4.
Kanonenfieber
Menschenmühle
0
5.
All Is Ashes
What Comes Next
0
6.
Pharmacist
Medical Renditions of Grinding Decomposition
0
7.
Esoctrilihum
Dy'th Requiem for the Serpent Telepath
0
8.
Darzamat
A Philosopher at the End of the Universe
0
9.
Brimstone Coven
The Woes of a Mortal Earth
0
10.
Enforced
Kill Grid
0
∑:
0

Vélemény, hozzászólás?

Hangpróba #450 – 2021. augusztus 14.: 28 komment

 • boymester szerint:

  Régóta érett már, de megértük végre azt a napot, amikor egy szimfonikus melodeath csapat a power metal irányából közelíti meg a black metalt:) Sírva röhögős:) Köszi!

 • verfereg szerint:

  Csak engem zavar, mikor valaki semmit sem, vagy csak 1-2 szót ír az indokláshoz? Szerintem nem olyan megerőltető leírni egy vagy több teljes mondatot, és én mindig szívesen olvasom a többiek véleményét (még ha teljesen ellentétes is a sajátommal), szóval kicsit lehangol, mikor rámegyek a pontszámra és a nagy semmivel találom szemben magam. 😀

  • King Diamond szerint:

   Nem mindig lehet kedve valakinek minden értékeléshez szövegest is írni, van, hogy nekem se nagyon van (igaz, én akkor is írok, legalább egy-két mondatot mindenhez), de egyéni szuverén joga mindenkinek, hogy nemcsak úgy pontoz, hanem azt is ír (vagy nem ír) az értékeléshez, amit akar, így ezt is tartsuk tiszteletben, ha kérhetem. Ez régebben is jelen volt, nem egy, nem két felhasználónál. Az meg, hogy ez téged zavar, az egyéni szociális probléma.

  • verfereg szerint:

   Értem én, hogy mindenki azt ír vagy nem ír amit akar, így viszont azt sem tudom eldönteni az illetőnek mit jelent az adott pontszám, mert amennyire eddig követtem ez elég változó lehet. Sokszor nekem sincs kedvem írni, elintézhetném egy szóval, de kétlem, hogy túl sok értelme lenne ennek az egésznek, ha mindenki így csinálná.

  • boymester szerint:

   Vélemény írása nem kötelező. Én sem mindig írok. Ha kíváncsi vagy, írj neki privátot, hogy mit miért:)

 • boymester szerint:

  Gratulálok az ajánlatokhoz! Ebben a körben nincs átlagosnál rosszabb lemez (még a sereghajtó is bőven ötös átlag felett lesz szerintem)! Még azok is a szórakoztató fajtából valók!

 • Melkor szerint:

  Carolus rex: kicsit utánanéztem hogy miket ajánlottál be illetve pontoztál az elmúlt időkben. Amit nem értek hogy az Unleash The Archers neked 8.5 pont de a tökre hasonló Witherfall meg 4.5 pont. Nightwisht és Epicat ajánlottál, gondolom nem azért mert utálod ezeket, de a tökre hasonló Therion-Leviathan lemeze neked csak 5.5 pont. Triviumot és Cattle Decapitationt ajánlottál de a Cattle Decapitationhoz tökre hasonló Dead World Reclamationra meg 5.5 pontot adtál. Majd kiváncsi leszek az Enforcedre adott pontszámodra, mivel több thrash metal lemezt is ajánlottál pl Warbringer, Havok és gondolom itt sem azért ajánlottad ezeket mert utálod őket. Ezen hozzászólásom nem személyeskedésre irányult csak összeszedtem a tényeket, aztán hogy ki mit von le belőlük az mindenki szuverén joga, én is levontam belőle sok mindent.

  • 9000Sanyi szerint:

   Melkor, én sem személyeskedni akarok, de szintén levontam sok mindent, meg hozzátettem a közel 30 évnyi zenehallgatási és rajongói, valamint a lassan 15 évnyi webzine szerkesztési tapasztalataimat.
   Az hogy két zenekar/lemez azonos stílusú, még simán kaphat ennyire eltérő pontokat. A stílus még nem determinálja a pontszámot, sőt továbbmegyek, ugyanazon zenekar amúgy objektíve hasonló minőségű lemezei sem feltétlen bírnak azonos tetszésindex-szel, sőt!
   (Csak példa: az Armored Saint La Raza anyaga mind a mai napig hatalmas kedvencem és a tavalyi anyaguk is, ezzel szemben a kettő között kijött album, amit emp remek írásában méltatott – és el is ismerem a minőséget – mégsem tudott közel férkőzni hozzám…) Az a tapasztalatom, hogy sokszor az olyan apróságok is befolyásolják a pontszámot, mint a zenehallgató aktuális hangulata, de tovább megyek, a Hangpróbán még ott van az is, hogy van aki az épp aktuális kör lemezeihez viszonyítva is adja a pontot. Tehát simán lehet, hogy egy másik körben például a Witherfall jóval magasabb pontszámot kap…

   Egyébként meg ahogy azt már sokszor leírtuk, a Hangpróba “játszótér”, ahol bizonyos keretek között néhány egyszerű szabály betartásával olyan zenéket ismerhetünk meg és cserélhetünk róla eszmét, ami amúgy lehet simán elmenne mellettünk.

  • CarolusRex szerint:

   Uff… még jó, hogy a Witherfallhoz például oda is írtam, hogy több pont lett volna, de a körben jelenlévő nagy power dózis miatt, már a Witherfall is idegesítő volt számomra. Az Unleash The Archers pedig valószínűleg a női ének miatt emelkedik ki nálam, powerben a férfi hangok sokszor túl nyálasak nekem, na de az akusztikus szám sem segített azon, hogy megkedveljem.
   Nem kell elméleteket gyártani, meg elemezgetni, egyrészt mert csak saját magadat teszed nevetségessé, másrészt meg azért mert teljesen hülyeség amit írsz. Sanyi tökéletesen leírta, igazából válaszolnom sincs értelme. A black pl a kedvenc műfajom, de ettől még egy gyenge anyagra nem fogom azt mondani, hogy jó. Az Epicat én össze sem hasonlítanám a Therionnal, lehet hogy szimfo metál mindkettő, de minőségileg hatalmas a különbség. A Dead World Reclamationnek pedig szerintem semmi köze a Cattle Decapitationhöz, sokkal inkább a The Black Dahlia Murderre emlékeztetett, ami nekem szintén egy nem rossz, de unalmas banda.
   Az idődet azért irigylem hogy ráérsz erre éjszaka, de ha gondolod, segítek egy későbbi kutatásodhoz: ha észreveszed, hogy vérféreg és az én pontjaim gyakran hasonlóak, az nem véletlen. Nem alt account, hanem egy pár vagyunk, és az ízlésünk kb. 90%-ban egyezik.
   Vicces, amikor ennyire komolyan veszitek a hangpróbát.

  • Armand szerint:

   Az, hogy ki hogyan pontoz egy albumot mindenkinek a személyes joga, ízlése alapján történik, nem más kedve, vagy épp szájíze szerint! Ezt tartsuk tiszteletben!

  • boymester szerint:

   Én azt vontam le belőle, hogy nagyon unatkozol és neked mások ízlése, véleménye a vesszőparipád, a játszótéren pedig vérre menő csatát tudnál vívni egy leejtett, homokos nyalókáért:)
   Az ember amúgy mindig változik, ahogy a hangulata is. Volt már rá példa, hogy 7-8 pontot adtam itt első hallgatás után egy lemezre. Utána úgy beragadt a lejátszóba, hogy saját magam felülírására készítettem róla egy 10 pontos kritikát. Bár ez ritka. Cattle Decapitation koncepcióban, dalok felépítettségében pXcsára veri Dead World Reclamationt, ami hangszeres tudásban ott van a szeren, de sokszor céltalan. Nem összehasonlíthatók. Egy Monolith of Inhumanity után lepörgetni egy Aura Of Inquity-t olyan, mint meghallgatni a lemezre fel nem fért, másodvonalas dalokat unalmasabb vokállal. Ahogy a Nightwish, Epica, Therion sem egy kalap, akiktől összesen 1-2 lemezt nagyon szeretek, a többit meg a hátam közepére sem kívánnék. Nem is értem, honnan gondolod, hogy ha valaki szeret egy thrash metal zenekart, az az összeset szereti? 🙂 Hallgasd meg a MetallicaRide The Lightning, SepulturaBneath The Remains (kedvenc thrash lemezem), CoronerPunishment For Decadence , Celtic FrostTo Mega Therion lemezeket. Mindegyik alapmű, mindegyik thrash és igencsak különböznek egymástól. Az Enforced esetében ott a crossover jelző, ami igencsak kiszélesíti a lehetőségeket…mégsem mérhetem egy Acid DrinkersInfernal Connectionhoz (rap beszűrődése, keveredése), Doomsday 1999Maniac on the Floorhoz (grindcore beszűrődése), GarrobosGarroboshoz (groove, punk beszűrődése) vagy RehashedCode Blackhez (hardcore punk beszűrődése a műfajba).

   A thrash egyébként él és virul:)

 • CarolusRex szerint:

  A Kátai párhuzam nem is igazán az Esoctrilihum zenéjére vonatkozott az értékelésemben, hanem arra, hogy szintén 1 személyes projekt, és évente ad ki lemezeket ugyanolyan magas színvonalon (szerintem).

 • CarolusRex szerint:

  Husky, mi olyan komikus egy tömegmészárlás elleni plakáton?
  Abba már bele sem kötök, hogy zeneileg köze sincs a Mardukhoz…

  • boymester szerint:

   🙂 Nem feltétlen esik le mindenkinek egy-egy kép jelentése, én pl. totál homályban voltam anno a Cultes des Ghoules albumán, amin egy virág volt. Aztán felvilágosítottak, hogy egy mérgező, halucinogén növény (bolondító beléndek) látható rajta. Egyébként nagyszerű zene: ez a Henbane. Pontozáson nem érdemes fennakadni, itt pár ember olyan szinten lő mellé rendszeresen, hogy már csak a poén kedvéért olvasom el a pontszámai mellé fűzött indokait. De hát a boldogság mindenkinek jár:)

  • 69Nostromo79 szerint:

   🙂 😀

 • dimmurtal szerint:

  Hálás köszönet annak, aki a Wizardthrone és a Dead World Reclamation nevű zenekarok albumait beajánlotta! Régen volt egyszerre ennyi jó zene a HP-n! És még csak a harmadik albumnál tartok! 🙂

 • CarolusRex szerint:

  Na, ez a kör már most sokkal változatosabb, mint az előző. 😀

 • King Diamond szerint:

  Kedves Olvasók, Ajánlók!
  Két lemez kikerült az ajánlásokból, mert az Aephanemer már jóval túl van az 1 éves határidőn, a Cranial Void pedig már szerepelt két körrel ezelőtt, ahogy Dimmurtal kolléga is írta.
  Természetesen, nyugodtan ajánljatok helyette másik albumot, amennyiben szeretnétek!

 • dimmurtal szerint:

  Basszus! Totál figyelmetlenségből újból beajánlottam azt a lemezt, ami két körrel ezelőtt már szerepelt egyszer a HP-n! Tisztelt Szerkesztők, tudnátok törölni az ajánlást? Ezer bocsánat! A Cranial Void zenekar Celestial című albumáról van szó!

 • boymester szerint:

  Uh, mennyi ismerős borító…legalább felét megint hallottam már:) Így könnyű a HP. Egy kis memóriafrissítés és jöhet a pont:)

 • 69Nostromo79 szerint:

  Ha nem találtok hozzá linket…

  • boymester szerint:

   Üdv! Pont nemrég emlegettelek, hogy mindig lelkesen linkeltél attól függetlenül, hogy ajánlottál-e, vagy sem. Így sosem lehetett tudni, ki dobta be az adott lemezt:)

  • King Diamond szerint:

   Wizardthrone teljes lemez:

Angertea, Mudi, Nís
október 22.