Hangpróba #473

2022. július 2.

Lásd: kritika/ajánló!
Lásd: kritika/ajánló!
Egyáltalán nem olyan rossz, mint néhányan mondják. Egész ötletes, a sima férfi ének eszembe juttatta a Falconert, bizonyos dalok a Crematory-t, vagy például az Amaranthe-t is. Ráadásul egy spanyol bandáról van szó, akikről szerintem szintén nem hallott még senki itt, azok sem, akik esetleg jobban benne vannak a szimfonikus zenékben. A Skeptic Mind dal nálam mindent visz, számomra egyértelműen a lemez legjobbja.
További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2022. július 2.
∑:
1.
Dreamtale
Everlasting Flame
9.5 9.5
2.
Wolftooth
Blood & Iron
8 8
3.
Embersland
The Harbour in Me
8 8
4.
Lord of the Lost
Judas
  0
5.
Hällas
Isle of Wisdom
  0
6.
Disembodied
The Invisible Dimension
  0
7.
Our Place of Worship is Silence
Disavowed, and Left Hopeless
  0
8.
Kreator
Hate Über Alles
  0
9.
The Absence
Coffinized
  0
10.
black particles
loss function
  0
∑:
8.5 8.5

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

Hangpróba #473 – 2022. július 2.: 19 komment

 • mike666 szerint:

  Szerintem meg túl kevés az our place of worship jellegű lemez.

 • boymester szerint:

  A Our Place of Worship Is Silence ajánlótól függetlenül kurva jó death metal lemez a maga vonalában, ha szeret-nem szeret alapon pontoznék akkor minden délutáni matinés power lemez 3 pontig jutna (van ének, meg dob, meg gitár…). De a lényeg, nem hinném, hogy régi tag bújkálna mögötte, inkább egy jó ízlésű újonc…

  • Sheol szerint:

   Akiknek meg az a lemez nem tetszik, a power metalok meg igen, azok a rossz ízlésűek?

  • Crissz93 szerint:

   Én a magam részéről annyit mondhatok, hogy friss hús vagyok, januárban regisztráltam először az oldalra. Előtte csupán hű olvasó voltam:)

  • boymester szerint:

   Sheol: pont, hogy nem. Más ízlésűek:) Arra gondoltam, hogy nem mondanám sablonnak, ismétlődőnek egyiket sem. A szeret, nem szeret mellett viszont fontosnak tartom a realitást is mert egyik sem fekete vagy fehér… Részemről az ajánló jó ízléssel bír, mert olyan dolgot hozott, amit nem ismertem és hangulatában pont olyan, amilyennek egy jó földalatti death metalnak lennie kell. Jelen kör power üdvöskéjét még én hoztam fel pár körrel ezelőtt, hogy legalább ilyet ajánljon, aki szereti a műfajt, mert a Dreamtale az év egyik csúcsa zeneileg a saját műfajában (plusz még egy párat linkeltem, ha valakit érdekel).

  • Sheol szerint:

   Kicsit sajnáltalak is, hogy most nem tudsz majd “giccsezni” és egyéb dehonesztáló jelzőket használni, tekintve, hogy még Te is “elismerted” a lemezt, mármint magadhoz képest. 😀
   Azonban nem kell aggódni, megtették mások helyetted, ahogyan az “elvárható” volt tőlük. 🙂

  • boymester szerint:

   A giccset nem vitatom ezúttal sem, mert az egész vonal egyik jellegzetessége, ahogy a viszonylagos súlytalanság (Disney feeling) is. Viszont ez a lemez valóban jól szól és valamilyen szinten változatos. Az is szimpatikus egyébként, hogy végre nem a csapból is folyó zenekar képviselteti a stílust, sem pedig a 20 évvel ezelőtti sikereiből táplálkozó haknibanda. Ezzel a lemezzel valóban volt munka még akkor is, ha a végeredményt számomra egyszer elég volt meghallgatni. Tehát a már említett realitás, amit hiányolok legtöbbször: Dreamtale jó, de messze nem egy formabontó 10 pontos lemez, ahogy a Our Place of Worship is Silence sem. Viszont műfajában mindkettő minőséget képvisel.

 • boymester szerint:

  Szpeter: én meg már azt hittem csak én rajongok Monkey3 munkásságáért:) Évekig álmodoztam róla, hogy egyik kedvenc filmzenémet valaki doomos formába öntse és neki sikerült:)

  • Szpeter szerint:

   Igen, egy Sphere kritikával anno a ‘forgács hasábjain is méltattam a csapatot. 🙂

 • boymester szerint:

  Akinek bejön a Hällas féle retró zene (nálam a rock, metal műfajok több, mint 50 éves keretet ölelnek át), annak ajánlom a pár éve nálam landolt Mausoleum Gate Into A Dark Divinity lemezét. Hatalmas Hammond lábakon lépked előre:)

  • Crissz93 szerint:

   Már régóta elakartam indulni ezen az úton, az idei nyáron szerintem meg is veszem rá a jegyet. Hatalmas köszönet, nagy élem.

  • boymester szerint:

   Ha valaki érdeklődik a 70-es évek undergroundja után, a The Day After The Sabbath nevű blogot érdemes keresni…én majd minden dalát végighallgattam már:) Iszonyatos gyűjtemény!
   A proto-metal egyébként modernebb fogalom, ezeket a típusú zenéket heavy psych címkével előbb megtalálod…

  • Crissz93 szerint:

   A proto-metal tényleg egy modern kifejezés, de hirtelen nem jutott jobb kifejezés az eszembe:) Köszönöm az ajánlást, mindenképp megfogom kukkantani.

 • TheAdversary szerint:

  5 ajánlásomból 3 nem került be, de ez véletlen mi? Ja persze…..meséljetek.

  • mike666 szerint:

   Mindenesetre ne menj rulettezzni!

  • boymester szerint:

   A Trisagion a tavalyi év egyik legjobb lemeze, ezért cikk is készült róla. Nem hinném, hogy száműzve lenne, ez pusztán tényleg balszerencse. A HP felelős saját ajánlása automatikusan bekerül, de a többi megjelenésébe még ő sem tud belenyúlni.

 • boymester szerint:

  Nagyon szeretem a Mors Principium Est munkásságát, viszont úgy tudom, hogy a mostani nem új lemez, hanem egy válogatás az életműből. Ez újrakiadás is lehetne, viszont ismételt rögzítésről van szó… Ha több, mint 10 új ajánlás befut, én azért elgondolkodnék rajt, hogy maradjon-e.

  • King Diamond szerint:

   Kedves Ajánló!
   Így van, az ajánlott Mors Principium Est lemez egy újrafelvett dalokból álló válogatás a demokból és az első három lemezükből szemezgetve.
   Kérlek, amennyiben szeretnél, ajánlj másik lemezt!
   Köszönöm!

Piratefest Budapest
július 03.