Hangpróba szabályzat

1. Az oldal profiljába illeszkedő és a szellemiségének megfelelő albumot ajánlj, azaz legfőképpen underground metalt, illetve az ehhez kapcsolódó „rokon” műfajokat (death/thrash/black, industrial, -core, drone, ambient, stb.)!
Ha mégis szeretnél ettől eltérni, kérdezz rá a fórumban, vagy írj privát üzenetet Weide-nek vagy King Diamond-nak!

2. Csak friss nagylemezt (LP), illetve kislemezt (EP) ajánlj, tehát nem lehet Live, Remastered, Reissue stb.

3. Az ajánlott album nem lehet régebbi, mint 1 év, és nem ajánlható akkor sem, ha még nem jelent meg hivatalosan, illetve ha korábban bármikor szerepelt már a Hangpróbán. (A legkorábbi megjelenési dátum számít, ha eltérő lenne országonként, kontinensenként stb.).
Egyetlen kivétel, ha az album korábban saját gondozásban, úgymond fű alatt jelent meg, majd később egy kiadó szárnyai alatt került újbóli kiadásra. Ilyen esetekben a kiadói megjelenés időpontja a mérvadó, de a fenti pontokat ekkor is figyelembe kell venni!

4. Csak akkor ajánlj, ha vállalod, hogy végigpontozod az adott forduló mind a 10 lemezét. Ha ezt nem tartod be, akkor a következő 1 illetve 2 fordulóban nem ajánlhatsz, attól függően, hogy bekerült-e az ajánlatod. (Nem került be: 1 forduló eltiltás. Bekerült: 2 forduló eltiltás.)

5. Egy fordulóba maximum 10 lemez kerül be, amelyeket a rendszer véletlenszerűen válogat be. Kivételt képeznek a speciális HP felelősök ajánlásai, amik automatikusan bekerülnek, de a fenti pontok rájuk is érvényesek (album típusa, lemezmegjelenés időpontjának figyelembe vétele, eltiltás lehetősége, stb.).

6. Egy kör két hétig tart, és minden páros héten, szombat 18 órakor zárul és másnap 18 órakor indul. Ebben a 24 órában van lehetőség lemezeket ajánlani.

7. A Hangpróba lehetőséget nyújt kommentekben a körben szereplő lemezek mélyebb kivesézésére, de csakis kulturált keretek között. A személyeskedés és egymás sértegetése nem tolerált. A szerkesztőségnek joga van a nem megfelelő stílusban megírt kommentek törlésére, súlyosabb esetben a felhasználó profiljának törlésére.

8. Egy adott lemez pontozásánál nem muszáj mini-kritikát írni, de örülünk neki, ha valaki részletesebben kifejti a véleményét. 🙂

9. Mindenki a saját megítélésének, értékrendszerének megfelelően pontozhat, de a pontok utólagos, olyan módon és olyan indíttatásból történő megváltoztatása, amely csak azt hivatott szolgálni, hogy egy lemez jobb, vagy rosszabb helyen végezzen az adott forduló végén a HP-ról való kizárást vonhat maga után!

10. Ne feledjétek, ez nem egy vérre menő verseny, sosem az a lényeg, hogy kinek az ajánlása végez az első helyen. A HP esszenciája abban rejlik, hogy minden résztvevő új, eddig számára ismeretlen előadókat, műfajokat fedezzen fel és tágítsa ismeretei spektrumát az underground világán belül.

Bármilyen egyéb felmerülő kérdés, vita esetén keressétek privát üzenetben Weidét, King Diamond-ot vagy 9000Sanyit.


The Roadside Tour 2022
szeptember 25.
Elder, Pallbearer, Irist
szeptember 27.
Yokai EU / UK Tour 2022
szeptember 29.