Hangpróba szabályzat

2023. február 1-től a Hangpróba meghívásos módon működik tovább. Ennek a formának megfelelően a szabályzat is módosul. Ezzel a lépéssel szeretnénk visszatérni ahhoz az időhöz, amikor a Hangpróba valódi célja még tudott érvényesülni és a résztvevők új zenék megismerésének forrását látták benne és objektívan, a zenét pontozták függetlenül attól, hogy az adott stílus/zenekar mennyire volt a kedvencük.

Annak érdekében, hogy a Fémforgács deklaráltan az undergroundot bemutató és támogató jellege még inkább hangsúlyt kapjon ezentúl csak egy meghatározott gárda fog tudni ajánlani és pontozni. A tervek szerint minden körbe meg fogunk hívni egy-két zenészt is, hogy ezzel is színesítsük a pontozógárdát.

Minden kör a hónap első napján indul, hét nap lesz az ajánlási időszak, majd az adott hónap utolsó napjáig lehet pontozni. Ezen kívül tizenháromra emelkedik a pontozandó lemezek száma.

1. Az oldal profiljába illeszkedő és a szellemiségének megfelelő albumot ajánlj, azaz legfőképpen underground metalt, illetve az ehhez kapcsolódó „rokon” műfajokat (death/thrash/black, industrial, -core, drone, ambient, stb.)!
Ha mégis szeretnél ettől eltérni, kérdezz rá a fórumban, vagy írj privát üzenetet Weide-nek vagy King Diamond-nak!

2. Csak friss nagylemezt (LP), illetve kislemezt (EP) ajánlj, tehát nem lehet Live, Remastered, Reissue stb.

3. Az ajánlott album nem lehet régebbi, mint 1 év, és nem ajánlható akkor sem, ha még nem jelent meg hivatalosan, illetve ha korábban bármikor szerepelt már a Hangpróbán. (A legkorábbi megjelenési dátum számít, ha eltérő lenne országonként, kontinensenként stb.).
Egyetlen kivétel, ha az album korábban saját gondozásban, szerzői kiadásban megjelent, majd később egy kiadó újra kiadta. Ilyen esetekben a kiadói megjelenés időpontja a mérvadó, de a fenti pontokat ekkor is figyelembe kell venni!

4. Csak akkor ajánlj, ha vállalod, hogy végigpontozod az adott forduló mind a 13 lemezét.

5. Egy fordulóba maximum 13 lemez kerül be, amelyeket a rendszer véletlenszerűen válogat be. A meghívott vendégek ajánlata automatikusan be fog kerülni a táblázatba. Kivételt képeznek még a speciális HP felelősök ajánlásai, amik automatikusan bekerülnek, de a fenti pontok rájuk is érvényesek (album típusa, lemezmegjelenés időpontjának figyelembe vétele, stb.).

6. Minden kör az adott hónap első napján indul, hét nap lesz az ajánlási időszak, majd az adott hónap utolsó napjáig lehet pontozni.

7. A Hangpróba lehetőséget nyújt kommentekben a körben szereplő lemezek mélyebb kivesézésére, de csakis kulturált keretek között. A személyeskedés és egymás sértegetését továbbra sem toleráljuk. A szerkesztőségnek joga van a nem megfelelő stílusban megírt kommentek törlésére, majd a meghívott státusz megszüntetésére, súlyosabb esetben a felhasználó profiljának törlésére.

8. Egy adott lemez pontozásánál nem muszáj mini-kritikát írni, de örülünk neki, ha valaki részletesebben kifejti a véleményét. 🙂

9. Mindenki a saját megítélésének, értékrendszerének megfelelően pontozhat, de a pontok utólagos, olyan módon és olyan indíttatásból történő megváltoztatása, amely csak azt hivatott szolgálni, hogy egy lemez jobb, vagy rosszabb helyen végezzen az adott forduló végén a HP-ról való kizárást vonhat maga után!

10. Ne feledjétek, ez nem egy vérre menő verseny, sosem az a lényeg, hogy kinek az ajánlása végez az első helyen. A HP esszenciája abban rejlik, hogy minden résztvevő új, eddig számára ismeretlen előadókat, műfajokat fedezzen fel és tágítsa ismeretei spektrumát az underground világán belül.

Bármilyen egyéb felmerülő kérdés, vita esetén keressétek privát üzenetben Weidét, King Diamond-ot vagy 9000Sanyit.


Palaye Royale Palaye Royale
május 29.
Sting Sting
május 30.
Summer Time Tour 2024 Summer Time Tour 2024
június 01.