Hauntologist – Hollow (2024) (6 komment)

 • Emp Emp szerint:

  Frankó lemez, nekem is nagyon beütött. Bazi izgalmas a lengyel black metal színtér.

  • boymester boymester szerint:

   Izgalmas, de szerintem már eléggé kiismerhető. Jó lenne egy olyan alakulat, új arcokkal (vagy arc nélküliekkel:)), ami friss vért pumpál a megfeketedett erekbe. Erős lemezek jönnek folyamatosan, de valahogy az „ejha” érzés nálam elmarad.

  • Emp Emp szerint:

   Nekem utoljára „ejha” faktort a blackened sludge szörnyek tudtak képviselni évekkel ezelőtt pl.:Borgia, Dakhma. Meg persze a metal-on túli vidékeken van (számomra) ejha többször. pl.: Manes, utolsó Oceans of Slumber, Einar Solberg, Von Hertzen Brothers, Ulver. De persze ez mind szubjektív. 🙂

 • Weide Weide szerint:

  Szuper kritika egy remek albumról, ami amilyen váratlanul jött, annyira meg is tudott fogni magának. Kowalski dobolása itt is zseni, akárcsak a többi bandában, ahol pergeti a ‘verőket. A borító meg itt is kifejezetten gyenge, akárcsak a tagok többi bandájánál… szóval le sem tagadhatják magukat az alkotók. 🙂

  • boymester boymester szerint:

   Imádom ezt a borítót! Ködös, rothadt, mocskos féregtanya. Árad belőle a ridegség.

  • Weide Weide szerint:

   Nem is tudom, számomra hiányzik belőle valami extra, valami plusz. A Biesy albumborítója jutott róla eszembe, az is kb. a coverrel próbálta átadni a kiégett, urbán életérzés esszenciáját, aztán az albumon alig jött át ebből bármi is.

   Ellenben mondjuk az Aversio Humanitatis baromi jól meg tudta ragadni ugyanezt a hangulatot úgy, hogy mellette még érdekes is lett a cover. Nem mondom, hogy egyedi, de mindenképpen érdekes.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.