Helleborus – a black metal férfias ereje

Saprophytic Divinations címmel jelent meg a Houseman fivérek által működtetett okkult black metal projekt, a Helleborus új lemeze. Az “okkult herbalizmus és szexuális miszticizmus” jegyében fogant anyagról az alábbiakban Blåkulla’s Meadow videójuk nézhető meg.

A Helleborus továbbra is miszticizmussal és érzéki kettősséggel prezentálja tradícionális black metal zenéjét, melynek alapjait olyan professzionális bandákban tapasztalták meg, mint az Execration és az Akhenaten. A Houseman testvérek zenei repertoárja annyira széles, ellentétes pólusú skálán mozog, hogy a Helleborus rajongótábora is ennek megfelelően alakul ki. 

Mindig is volt egy konkrét elképzelésünk a tekintetben, milyen egyedi irányzatot képviseljen a Helleborus projekt. Fel szerettünk volna fedezni a black metal sötétebb, de egyben romantikusabb oldalát. Van ugyanis a metalzenének egy olyan, kevésbé ismert oldala is, ami férfias és erőteljes, de ugyanakkor érzéki és tiszteletreméltó, irányított káoszt sugárzó.” – mondja Wyatt Houseman.

Saprophytic Divinations albumuk az alábbiakban hallgatható végig.

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,