Szeg – május 21-én jön a lemez

Elkészült a debreceni Szeg legújabb videója (a Továbbra kattintva láthatjátok) a hamarosan megjelenő negyedik albumuk Te vagy a jó című dalára. A klip érdekessége, hogy egy 2011 októberi debreceni koncert hangulatát örökítette meg a csapat ezzel hangsúlyozva, hogy ez a dal a rajongókhoz szól és ők is szerves részei a Szegnek.
– „Szerettünk volna, egy olyan klipet, ahol a rajongóink is megmutatják magukat, nem csak bennünket láthatnak, illetve azt a hangulatot erősítettük a videóban, amilyen egy Szeg koncert. Ez a dal egy energiabomba, ami egy bulis, ereszd el a hajam hangulatot nyújt a hallgatónak.”

A 2010-től újra a klasszikus felállásban működő Szeg új albuma Tartsd a szád címmel május 21-én jelenik meg. A lemez – nem először a Szeg életében – teljesen ingyenesen letölthető lesz a csapat honlapjáról és facebook oldaláról, de CD-n is megrendelhető. A 7 új friss szerzemény mellé felkerült a Szeg himnusz is egy kicsit modernebb és frissebb köntösben. A lemez további érdekessége, hogy a borítót egykori basszusgitárosuk, frontemberük Bakos Jozsó rajzolta. Az új album felvételei a debreceni MMP Stúdióban készültek, az album producerei pedig Mosquito és SzegPisti volt.

_ELVALASZTO_
„Életünk első olyan lemezfelvétele volt ez, ahol már teljesen kész dalokkal vonultunk a stúdióba. Hosszú dalszerzési folyamat előzte meg a felvételeket, nagyjából 30 dalvázlatból válogattuk ki azt a nyolcat, amelyek rákerülhetnek a lemezre. Mindenki komolyan felkészült a felvételekre és ez hallatszik is a végeredményen. Sikerült egy pusztítóan erős 26 percet megörökítenünk, amelyben annyi minden történik, hogy a hallgatónak nem lesz ideje megunni.”

A csapat további tervei között természetesen fesztiválfellépések és koncertek szerepelnek, de azt sem titkolják, hogy az új albumhoz még további négy videóklipet készítenek.