Burndot – bemutatkozás

A Burndot zenekar a híres Black Hole Sound stúdióban, Vári Gábor közreműködésével rögzítette első EP-jét, ami 4 számot tartalmaz. Ebből egy számnyi ízelítő még januárban felkerült a YouTube-ra.



A csapat bemutatkozását alább olvashatjátok:

„A szegedi Burndot zenekar múltja régebbre nyúlik vissza, még is azt mondanám, hogy 2012-ben alakultunk. Ennek oka, hogy most érzem azt igazán, hogy kiforrott a csapat összetétele mind emberileg és zeneileg egyaránt.
Zenei ízlésvilágát tekintve vegyes a csapat. A Burndot képviseli az érdemi együttműködésünk végeredményét. Alapvetően metál zenét játszunk, mivel elég vegyes stíluselemekből áll, így elég nehéz behatárolni.
_ELVALASZTO_
A fő motiváció az, hogy olyan zenét csináljunk amit természetesen mi, és a közönség is élvezünk. Nagy hangsúlyt fektetünk az igényességre és technikára olyan mennyiségben, hogy az még ne menjen az élvezhető rovására. Zene alapját a drum n bass, zúzós metál riffek, gitárszólók, kemény basszus slapp-ek, tappingek és hasonló elemek jellemzik. Gyakorlatilag egy hangulatos, bulizós zene, ahol betartjuk a kevesebb sokszor több aranyelvet. A frontembernél pedig a durvább énektől kezdve a negédes dallamokokon át a rapp-elős szövegekig megtalálható minden, ami csak egy jó zenéhez kell. Ezért is vagyunk mi Burndot. Egy csapat vegyes összetétellel, akik képesek jól együttműködni. „
Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.