Jon Lord emlék DVD hamarosan


Celebrating Jon Lord – At The Royal Albert Hall‘ címen fog szeptember 26-án megjelenni DVD, Blue-ray és CD formátumban, az a nagyszabású élő koncertanyag, amin a legendás billentyűs pályatársai, zenészkollégái állítanak méltó emléket Jon Lord kiemelkedő pályafutásának.

Még 2006-ban történt, hogy rock sztárok és sztárzenészek évente egy alkalommal összejöttek egy nagyszabású örömzenélésre. Az estek fő célja a The Sunflower Jam névre keresztelt jótékonysági gyűjtés volt. Anno az első pletykák egy olyan estről, ahol a Deep Purple, Robert Plant, Brian May és Alice Cooper együtt zenél, egyszerűen túl jónak tűntek ahhoz, hogy igazak legyenek így sokan úgy gondolták, hogy ez az este csak egy urbánus legenda lehet.

Idővel a ‘The Jam’-re keresztelt esemény igazi kultikus eseménnyé vált, ahol a híres zenészeknek egyetlen művészi szándékuk az volt, hogy mindennemű üzletet, zenekar-politikát az ajtón kívül hagyva, felszabadultan és kötetlenül zenéljenek kollégáikkal, pályatársaikkal, sokszor rivális zenekarok tagjaival.

A most megjelenő ‘Celebrating Jon Lord – At The Royal Albert Hall’ koncertanyag olyan nevek közreműködésével állít méltó emléket a 2012-ben elhunyt zenészóriásnak, mint Glenn Hughes, Bruce Dickinson, Rick Wakeman, Steve Balsamo, Bernie Marsden, Micky Moody és még sokan mások.

Az alábbi kis kedvcsináló kiváló átfogó képet nyújt a nagyszabású estről: