Stúdióba vonul a Symphony X

A héten stúdióba vonul az amcsi veterán progger Symphony X, hogy elkezdje rögzíteni a következő, sorban a kilencedik nagylemezét. A készülő album Michael LePond (basszus) elmondása szerint nem lesz zeneileg egyenes folytatása a 2011-es Iconoclast nagylemeznek.

LePond: „A dalok készen vannak. Tíz számmal indulunk neki, aztán majd eldől, hogy kilencet, vagy tizet rögzítünk. Meglátjuk, hogy alakul. Stilisztikailag nem lesz olyan kemény mint az Iconoclast volt. Ha valamihez hasonlítanom kellene, akkor azt mondanám, hogy egyfajta keveréke a 2002-es The Odyssey-nek és a 2007-es Paradise Lostnak. Egy csomó olyan igazán klasszikus Symphony X-es megoldást tartalmaz, amit talán az utóbbi években hiányolhattak a rajongóink.”

A banda jelenleg még cím nélküli nagylemeze a tervek szerint 2015 tavaszán fog megjelenni.

Stúdióba vonul a Symphony X (3 komment)

  • pistike66 pistike66 szerint:

    [quote=emp:ij929br7]

    Szerintem is erősen izomszagú volt az a lemez. Nem is nagyon hallgattam a kritika óta. Kár, mert addig hibátlan volt a mérlegük. 🙂 Remélem szépítenek. Mind a The Odyssey, mind a Paradise Lost nagy kedvencem.
    [/quote:ij929br7]
    Nekem meg az V-ös, a mitológiás (is). 🙂 Annak számomra nagyon érdekes hangulata van. 🙂

  • pistike66 pistike66 szerint:

    [quote=emp:ij929br7]

    őőőő én kimerem mondani, hogy számomra a pályafutásuk legjellegtelenebb lemeze volt. 🙂
    [/quote:ij929br7]
    Hát igen, egyetértek. 🙂 Ott éreztem először azt, amit korábban soha nem éreztem velük kapcsolatban, hogy nem voltak ötletek és a technikai brillírozással akarták eme tényt elfedni. Nagyon remélem, hogy az új lemezre megint megszállja őket az ihlet. =D

  • pistike66 pistike66 szerint:

    Remélem is, hogy nem lesz egyenes folytatása az Iconoclastnak, mert valljuk be, hogy azért az nem tartozott a csapat pályafutásának legjobban sikerült darabjai közé…