Naturus – megjelent a debütáló lemez

Hallgatható és letölthető a Love of the Lightside | Live on the Darkside koncepciólemez a hazai Naturus zenekartól, mely nyolc terjedelmes opuszt tartalmaz.

Ha szereted az Opeth, Dream Theater, Porcupine Tree féle zenét, akkor a Naturus is be fog jönni!

<a href=”http://naturus.bandcamp.com/album/love-of-the-lightside-live-on-the-darkside”>Love Of The Lightside | Live On The Darkside by Naturus</a>

A nyolc szám a nyolc fő okot mutatja be, melyek által az ember elpusztítja a Földet és ez által önmagát is. Az anyag négy évig készült, aPhilosopher feloszlása után Riba Gergely és Dénes Ádám úgy döntött, hogy más név alatt, de valamiképp tovább viszik a Philosopher progos de súlyos zenéjét.
„ A Love of the Lightside | Live on the Darkside eredetileg a Philosopher második lemezeként jelenhetett volna, de erre nem került sor. Az évek alatt egyre inkább kifinomítottuk a zenénk minden egyes mozzanatát. Célunk az volt, hogy sok különféle hangszert felhasználva egy olyan lemezt készítsünk, mely elejétől a végéig egy összefüggő koncepció mentén halad, hangzásában valamelyest időtálló. A hallgató leül és a lemez elejétől a végéig annak hatása alá kerül. Minden számnak megvan a maga jelentősége az pusztító okokat illetőleg. A bandcamp oldalon ezekhez külön-külön írtunk némi summát. A szövegek mellett ezek is olvashatóak, így talán direktebb mód megy át a mondanivaló, amely pedig nyilvánvalóan a környezetvédelemmel kapcsolatos. Fontosnak érzem, hogy az alkotás szabadsága által ilyen értékeket is kommunikáljunk a zenén keresztül.” – mondja az énekes Riba Gergely a koncepció megalkotója.

Hexvessel Hexvessel
április 24.