Nevermore – Új lemez két éven belül?

Meglepő, hogy Warrel Dane énekes géniusz máris a darabokra hullott Nevermore újjáélesztéséről nyilatkozik, hiszen épp most támadt fel a Sanctuary, Jeff Loomis jól érzi magát az Arch Enemy-ben, Van Williams-nek pedig ott az Ashes of Ares. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy Warrel Dane egy komplett anyagra való Nevermore dalszöveggel rendelkezik, és látja annak a lehetőségét, hogy két éven belül új anyag születhessen.

A karizmatikus énekes a következőket nyilatkozta:

„Nem, a Nevermore nem halt meg. Nekem titkos terveim vannak ezzel kapcsolatban. Végülis a Nevermore nem szűnt meg, hanem Jeff és Van kilépett. Amúgy, minden szöveg készen áll a következő lemez elkészítéséhez. Egy konceptalbumról van szó, amely hű a zenekar hagyományaihoz, szóval a folytatás igenis elképzelhető. A kiadó minden bizonnyal támogatja a döntésünket, és a szakma egyéb szegleteiből is kapunk támogatást, szóval ne lepődjetek meg, ha kijön egy új Nevermore lemez két éven belül.”

A frontember azt is elárulta, hogy reméli, Jeff Loomis is játszani fog az új albumon:

„Nem tudom még, ki alkotja majd a zenekart. Egy biztos: én és Jim Sheppard benne vagyunk. Jó lenne, ha Jeff Loomis is hasonlóan látná a dolgot, hiszen nem vagyunk ellenségek, csakhogy ő most az Arch Enemy-ben van, szóval nem tudom, lehetséges-e. Az igaz, hogy sokat nem beszélünk egymással, de semmiképp sem vagyunk ellenségek. Nem váltunk el rossz viszonyban, úgyhogy… meglátjuk.”

Az angolul értő olvasóink pedig eredetiben is meghallgathatják az interjút, amelyben, többek között, szó esik a Dead Heart In A Dead World korong 15 éves évfordulójának tiszteletére rendezett brazil turnéról is.