Borknagar – elárulták a lemezcímet és a megjelenési dátumot

Befejeződtek a Borknagar legújabb stúdióalbumának munkálatai, és a zenekar a napokban az első részleteket is elárulta az új anyaggal kapcsolatban. A Winter Thrice címet viselő tizedik nagylemez 2016. január 22-én fog megjelenni a Century Media Records gondozásában, a keverést és maszterelést pedig ugyanaz a Jens Bogren végezte (Opeth, Kreator, Paradise Lost stb.), aki már a 2012-es Urd lemeznek is végleges megszólalást adott.

Az alapító gitáros Øystein G. Brun szavai az új albummal kapcsolatban: „Végre megvan az új albumunk megjelenési dátuma. A lemezt már júliusban befejeztük, és nem volt könnyű, hogy eddig csendben maradjunk. Rendkívül elégedettek vagyunk az új albummal, úgy a dalok és a megvalósítás, mint az általa közvetített hangulatot illetően. Határozottan kijelenthető, hogy új zenei mérföldkőhöz érkeztünk! Jens Bogren ismét bizonyította, hogy a hangok valódi mágusa, tökéletesen meg tudta ragadni a zenénk lényegét, és képes volt az elképzeléseink formába öntésére.
A Winter Thrice albumcím ismerős lehet azok számára, akik az évek során figyelemmel követték a Borknagar munkásságát. Az új lemez úgy zeneileg, mint szövegvilágban az Olden…időket fogja idézni, ugyanakkor előre is mutat. Az albumcím a skandináv mitológiából ismert 3 egymást követő télre (Fimbulvinter) tesz utalást, amely az istenek pusztulásának (Ragnarök) előjele. A többi a ti képzeletetekre van bízva. Utoljára, de nem utolsó sorban: Első alkalommal szerepel majd egy lemezünkön címadó dal. Vintersorg, ICS Vortex és Lazare mellett nem kisebb személy, mint eredeti énekesünk Fiery G. Maelstrom (Garm) hallható majd a mikrofon mögött. Egyszerűen lélegzetelállító lett, mást nem tudok mondani. Hallgassátok csak meg.”

Hexvessel Hexvessel
április 24.