Cult Of Luna – Julie Christmas a Mariner-ben



A hat főből álló svéd post metal, hardcore metal, noise, sludge és progos elemeket ötvöző Cult Of Luna csapata a Brooklyn-i Julie Christmas énekessel közösen alkotta meg Mariner című legfrissebb eposzát, ami április 8-án jelenik meg az Indie recording kiadásában.
Az új album kiemelten ajánlott minden Made Out Of Babies, Battles Of Mice, Isis, Neurosis, Rosetta és The Ocean rajongónak!

A promó szöveg szerint „a dalok szárnyán eljutunk a folyamatosan táguló kozmosz peremére, ahol az emberi törvények már nem alkalmazhatók, nem érvényesek, ahol a hideg, rideg és sötét semmi uralkodik és az univerzum nyers és szigorú valósága.”

A lemez nyitótétele már meg is hallgatható:



Az 1998-as bemutatkozás óta a Cult Of Luna kiadott hét albumot, elnyerte a svéd nemzeti rádió „top rock/metal band” díját és bebetonozták magukat a metal irányzat legprogresszívebb státuszába, mintegy a metal stílusban legnagyobb hatással bíró zenekarrá avanzsáltak. 2013-ban a svéd banda az Indie recordings kiadóhoz szerződött, ahol kiadta két eddigi legsikeresebb albumát, a Vertikal I és Vertikal II c. stúdió munkákat.

A két összefüggő, egybetartozó anyag világszerte hatalmas sikert aratott és egyre nagyobb magasságokba emelte a zenekar ázsióját.
A sludge/prog/post-metal irányzat úttörői nyolcadik lemezük elkészítéséhez speciális vendégként meghívták a tehetséges brooklyni Julie Christmas-t, s ezzel még nagyobb mélységet adtak a Cult Of Luna hangzásnak. Az ő lenyűgöző éneke és hangja már olyan nagy vitalitással dolgozó bandák produkcióit tette még erősebbé és színvonalasabbá, mint például a Made Out Of Babies vagy a Battle Of Mice, ezek hatására pedig az underground sludge és post-metal szín kiemelkedő szereplőjévé vált maga is!

A továbbiakban az album dallistáját és egy előzetest találtok.

1.A Greater Call
2.Chevron
3.The Wreck of S.S. Needle
4.Approaching Transition
5.Cygnus
6.Beyond The Redshift (Vinyl LP bónusz dal)




Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.