Niburta – friss hírek

Hosszú hónapok óta nem adott hírt magáról a Niburta, most azonban felpörögtek az események.
A megjelenés küszöbén áll a zenekar második nagylemeze, a Dive Into Ascension. Az eddig elmondottak alapján a zene modernebb irányba mozdult az eddigiekhez képest, a népies motívumok pedig ezúttal főleg a Közel- és Távol-Keletről érkeznek.
A dalokból ízelítőt még nem kaptunk, viszont a borító (a Deadlife Art keze nyomán) és a dalok listája már publikus. (lásd lentebb)

„Az utóbbi időben újra beindultak a munkálatok, az anyag már keverés alatt van a No Silence stúdióban. Kiválóan tudunk együtt dolgozni, értjük egymást, egyet gondolunk. A nyár folyamán 100%, hogy kiadjuk a lemezt.
Szokás szerint ezúttal is találkozhattok velünk a Rockmaratonon, ahol régi is új dalokat is hallhattok majd, sőt, a lemezbemutató időpontja is megvan már: október 29-én mutatjuk meg nektek élőben az album teljes anyagát a Dürer Kertben. Nagy show-ra készülünk, szeretnénk kárpótolni mindenkit a nagyobb csendért.” 
/Hormai Balázs/

Eleinte a zenekar Rózsa Laura énekesnővel dolgozott, akivel azonban nem tartott hosszú ideig az együttműködés; a lemezen már Ladányi Patrícia hangját hallhatjuk. Gábor Zsigmond vette át Rab „Kráken” Attila helyét basszusgitáron, aki Németországban próbál szerencsét. A fotók tanúsága szerint vadul klipforgatásba is kezdett a banda, a tervek szerint két dalból készül majd videó,
amiből az egyiket már rögzítették is.

Bővebb betekintésért kövessétek a zenekar facebook oldalát.

_ELVALASZTO_

1. Ink
2. Dive Into Ascension
3. At the end of all your Nights
4. Old Cherry Tree ( Wh1te5 remix)
5. Moon Ritual
6. The Veil
7. Which You Are (Not)
8. Downtown
9. II
10. Slave of Anger
11. Your Journey just Begins