Immortal – két taggal gördül tovább a Blashyrkh-metal

A legendás norvég balck metal banda, az Imorrtal a tavalyi évben látott neki soron következő kilencedik albumuk megírásának. A banda jelenlegi két tagja Demonaz és Horgh ez év végére, a Nuclear Blast kiadásában fogja kiadni az eddig még cím nélküli lemezt.

Abbath 2014-ben jelentette be, hogy megszerezte az Immortal nevének, logójának és örökségének teljes körű jogát. A Védjegyre vonatkozó pert 2015 júliusában egy bírósági döntés értelmében elvesztette.

Az Immortal sosem állt le. Egyszerűen csak egy nagyon hosszú jogi folyamaton kellett átesnünk. Ez a név több mint egy banda, több mint egy zenei produkció, és ezen egy tag elvesztése sem változtathat! Ennek értelmében tehát ezután is azt folytatjuk, amiben immáron 25 éve hiszünk: Blashyrkh örökké élni fog!” – írta friss közleményében Demonaz és Horgh.
 

A 2009-es All Shall Fall egyelőre cím nélküli folytatására az alábbi számok kerülnek fel: Northern Chaos Gods, Called To Ice, Blacker Of Worlds.

Ez lesz az eddigi legsötétebb és legzordabb lemezünk: színtiszta Blashyrkh-metal, masszív és grandiózus riffekkel, gonosz és fagyos vokálokkal, valamint rémálom-szerű mesékkel. Gyors és dühös, de ugyanakkor epikus és hosszú dalokra kell számítani. Az énekesi posztot ezen túl a bandánk dalszövegírója-gitárosa Demonaz tölti be”.
 

“2010 és 2014 között az Immortal javarészt megírta az All Shall Fall folytatását, de miután Abbath 2014-ben kilépett a bandából, átírta a dalszövegeket, a dalcímeket, és felvette ugyanezeket a számokat úgynevezett „szólóalbumára”. Ezért nekünk nullához közeli pozícióról kellett összeállítanunk egy új albumot – ez a fő oka annak, hogy ilyen sokat kell várni rá. Pillanatnyilag azon vagyunk, hogy minél hamarabb le tudjuk foglalni a stúdiót, és bemutathassuk végre ezeket a dalokat azoknak, akik hűségesen támogattak minket az évek során. Az Immortal mindig is egy különleges és megállíthatatlan erő volt; és ugyanez igaz a rajongóinkra is. Zenénk és hozzáállásunk soha nem fog megváltozni! Hamarosan bejelentjük az album címét, és a további infókat!”

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.