Ancient – 10 év után új album

10 év után új albummal jelentkezik a legendás norvég (jelenleg görög székhelyű) black metal trió az Ancient, immáron Nick Barker dobossal kiegészülve.

Az új lemez Back To The Land Of The Dead címmel jelenik meg, szeptember-október környékén. Az új album dob témáit Nick Barker (ex-Dimmu Borgir, Cradle Of Filth, Borknagar, Lock Up, Possessed) játszotta fel. A gitár és a basszus felvételeit a bandába 2000-ben érkezett Dhilorz, míg az egyetlen alapító tag, Zel (a.k.a. Aphazel) már 2014 nyarán rögzítette vokál témáit.

Végre teljes mértékben elkészült a lemez! A Back To The Land Of The Dead keverését Mika Jussila végezte, a finn Finnvox Stúdióban. Hamarosan közzétesszük a pontos megjelenési dátumot, az első ízelítőt, az új videoklipet és a turnédátumokat” – közölte Zel, aki egyben bemutatta az album borítóját is. „A képen egy kalandjából hosszú idő után visszatért csuklyás figura látható, egy szikla tetején. A helyszín olyan emberek veszik körül, akik egyfajta „spirituális zombiként” jellemezhetők. Hősünk őket ébreszti fel álmukból, mivel egy hely van, ahol otthon érzi magát: ez pedig a Holtak Földje. Na, a mi zenénk is pont így írható le„.

Ancient – Back To The Land Of The Dead

1. Born In The Land Of The Dead
2. Beyond The Blood Moon
3. The Sempiternal Haze
4. The Empyrean Sword
5. The Ancient Disarray
6. Occlude The Gates

The Excruciating Journey:

1. Part I – Defiance And Rage
2. Part II – The Prodigal Years
3. Part III – The Awakening
4. Death Will Die
5. The Spiral
6. Petrified By Their End
7. Candles ˝Bathory cover˝ (bonus track)
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.