Kuolemanlaakso: M. Laakso – gótikus szalagok

A Finnország egyik leg elismert death-doom bandájának, a Kuolemanlaakso (A Halál völgye) frontembere M. Laakso bejelentette új szólóalbumát.

A Vol. 1: The Gothic Tapes lemez augusztus 26-án fog jelenik a Svart Records gondozásában és egy jóval változatosabb és befogadhatóbb zenét prezentál, amiről Laakso az alábbiakat nyilatkozta róla:

Annak idején a Kuolemanlaakso is egy szóló-projektként indult, viszont nagyon gyorsan átalakult egy teljesen önálló csapattá, amik a legnagyobb finn klubbokban és fesztiválokon mutathatták magukénak. Miután énekesünket Mikko Kotamäki-t hosszú időre lekötötte eredeti bandájának a Swallow the Sun turnéja elérkezettnek láttam az időt, hogy rögzítsek szóló-Kuolemanlaakso albumot. A ezúttal angol nyelven írodtakat, mivel zenei szempontból így sokkal kifejezőbb formában tudom előadni őket. Azonban a Kuolemanlaakso albumok hivatalos nyelve továbbra is a finn marad.”

Az új lemezt a németországi Woodshed Stúdióban rögzítették, a Triptykon / Dark Fortress gitáros V. Santura produceri vezetésével, aki már gitáros és vokalistaként a kezdetektől fogva részt vesz a Kuolemanlaakso munkálataiban. A stúdió felállást maga Laakso – ének, gitár, billentyűk, Tiera – dobok és a basszusgitáros Usva alkotja. Az albumon vendégként szerepel a banda eredeti énekese, Mikko Kotamäki (Swallow the Sun), illetve Helena Haaparanta (Crimfall, Valo) és Jaani Peuhu (Iconcrash).

A Gótikus szalagok premier dala a Roll the Dice with the Devil itt hallható.