Stereochrist – 10 éves a Live Like a Man album



A Stereochrist (eredetileg Supernatural) 2002-ben alakult a magyar doom-színtér vezető együttese, a Mood romjain. A lassan kultstátuszba kerülő gitáros, Hegyi Kolos és társai kissé eltávolodva a klasszikus dübörgős-elsöprős doom metáltól egy kicsit lazább, klasszikusabb, rockosabb irányt vettek.
Aztán hosszabb szünet után, nagyjából 2 éve Hegyi Kolos és Makó Dávid újra egymásra találtak és ha nem is teljes gázon, de tolják a bandát. Közben a Sedative Bang-ből és a Sunday Fury-ból ismert Herczeg László is beszállt a zenekarba. Kijelenthetjük, hogy régen nem volt ennyire erős a zenekar élőben. Nincs túlpörgetve a dolog, hiszen mindenkinek van más elfoglaltsága a Stereochrist mellett, de egy-egy külföldi, illetve hazai koncert belefér. Idén a szeptember 30-i koncerten kívül nem várható Stereochrist buli a fővárosban.

A buli apropóját az adja, hogy tíz éves a bandalegendás lemeze, a Live Like a Man (Die Like a God). Az évforduló megünneplésére a zenekar összeáll ritka koncertjeinek egyikére, hogy súlyos doom bulit toljon és teljes egészében eljátssza az albumot. Felvezet az Igor és a Red Swamp.


Az A38 oldalán pedig egy interjút is olvashattok Dáviddal és Kolossal a zenekar és a lemezújrajátszó koncert kapcsán.
Hexvessel Hexvessel
április 24.