Shape of Despair – a finn doom/death csapat első demós dalai



December 9-én, a Season of Mist égisze alatt, Alone in the Mist címmel fog megjelenni a finn doom/death metalos Shape of Despair új albuma, amiről  a Shadowed Dreams című dalukat hallgathatjátok meg.


Az Alone in the Mist lemez egyébként a zenekar 1998-ban, akkor még Raven név alatt felvett első demójának újrarögzített dalait tartalmazza. Mivel eddig csak demó formájában volt elérhető, a Season Of Mist kiadó most felkarolta a csapatot, és 1000 példányra limitált CD-n és 666 példány korlátozott dupla bakeliten fogja megjelenttetni. Előrendelés ITT lehetséges.



A Shape of Despair alapítója, Jarno Salomaa erről így nyilatkozott:

„Azt kérdezitek, mit hallhattok az Alone in the Mist című albumon? Nos, ezen a lemezen lesznek megtalálhatók a Shape of Despair legrégebbi felvételei, amely dalok egyben az első próbálkozásaim voltak a doom műfajon belül. Az inspiráció persze akkor sem volt más, mint most: sötét erdők és jó zene. Az eredeti demó sosem jelent meg teljes egészében. Ne kérdezzétek, miért, mert nem emlékszem az indokokra… Az Alone in the Mist korábban csak kazettákon terjedt a helyi underground színtéren és még borító sem volt hozzá, és mára csak nagyon kevés embernek van meg az eredeti példány.”
  
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.