Primordial – az ír pogány metalosok első koncertalbuma



Az ír pogány metalos Primordial  fennállása első koncertalbumát adja ki a Metal Blade Records gondozásában. A lemez november 25-én, Gods To The Godless: Live At Bang Your Head Festival Germany 2015 címmel kerül a boltokba.

„Talán szokatlan lépésnek tűnik bandánktól egy dupla koncertlemez kiadása. De ezen a színtéren elég gyakori, hogy egyes bandák egyfajta fejezet lezárásként ehhez folyamodnak. Arról nem is beszélve, hogy fiatalkorunkban mindannyiunknak volt több klasszikus koncertlemez is a gyűjteményében. Ezek pedig tele voltak turné-fotókkal, hangszerekre vonatkozó infókkal és egyéb érdekességekkel.” – mondja a frontember A.A. Nemtheanga.

„Persze nem azt mondom, hogy mi is letettünk az asztalra egy Live After Death-et, de ha ezt emlegetjük, akkor érezhetitek a dolog súlyát és romantikáját, nem igaz? Mondjuk az is igaz, hogy nem terveztük előre ezt a kiadványt. Alapvetően szerencsés egybeesés volt az egész, miután a Bang Your head fesztivál szervezői vállalták a kockázatot, és egy old-school programmal készültek, bevonván a fellépőket is. Negyedik alkalommal hívtak vissza, főzenekari műsoridőt kaptunk tőlük és ezáltal megadatott az a lehetőség, hogy egy speciális szettet adjunk elő. Habár még ekkor sem készültünk semmi felvételre. Azt már csak utána közölték velünk, hogy professzionális mobil recorderekkel rögzítették az egész bulit. Amikor visszahallgattuk a szalagot, rájöttünk, hogy ez nagyon fasza ötlet volt. Ha szereted bandánkat, tudod, mire kell számítani: vérre, tökösségre és szenvedélyre. És higgyétek el: a dupla bakelites változat fantasztikusan néz ki! Ez a lemez akkor is tökéletes produkció, ha nem ismered igazán bandánkat. Nem is lehetne jobb helyről indítani, lévén a hangzás iszonyatosan masszív, és a régi nóták is extra izmokkal vannak felszerelve. Végül tehát fontosnak éreztük, hogy kihasználjuk a szervezők ajánlatát, és amellett, hogy kiadjunk egy önmagában is egyedülálló albumot, tovább gazdagítsuk saját magunk és a metal műfaj örökségét. Ez a tradíció a ’70-es, ’80-as évekig nyúlik vissza; így örömmel foglalunk mi is helyet ebben a nagy múltú panteonban.”

A koncertlemezről ízelítőkét a címadó dal hivatalos promo-videóját. A lemezt pedig különféle formában a kiadó oldaláról lehet előrendelni.




Primordial – Gods To The Godless: Live At Bang Your Head Festival Germany 2015
(Metal Blade Records)

1.Gods to the Godless
2.Babels Tower
3.Where Greater Men Have Fallen
4.No Grave Deep Enough
5.As Rome Burns
6.The Alchemists Head
7.Bloodied Yet Unbowed
8.The Coffin Ships
9.Heathen Tribes
10.Wield Lightning To Split The Sun
11.Empire Falls

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.