Wintersun – egy újabb evolúciós zenetörténeti ugrás


Ez évben új albummal jelentkezik a Wintersun. A Jari Mäenpää (ex-Ensiferum) vezette finn epic- szimfónikus death metal banda bejelentette, hogy idén végre megjelenik 2012-es Time I albumuk régóta várt folytatása.

Az idei igazán nagyszerű évnek ígérkezik! Korábban már közöltük veletek, hogy ˝Elkészült!˝, de azt nem úgy gondoltuk, hogy a Time II készült el. Ez nem is a Time II lesz. Ez annál inkább egy komplettebb album! Ezúttal szerettünk volna kipróbálni valami teljes új, a korábbiaktól eltérő dolgot, ami egyben meghaladja, sőt, felülmúlja előző lemezeinket. Elkészült tehát egy 53 percnyi tömény Wintersun anyag, ami nem tartalmaz intrókat, de egy igazán gyilkos koncepcióval van felvértezve! ” – adták hírül.

Hamarosan eláruljuk az album címét, bemutatjuk a tracklistát és az egyéb részleteket, valamint lassan összeállítjuk az apróbb darabkákat is, és eláruljuk a megjelenés körülményeit. Az biztos, hogy egy totálisan új élményre kell felkészülni. Ismét ledöntjük a metalzene határait, ezúttal is egy evolúciós zenetörténeti ugrás van kilátásban. De nem is akarjuk sokáig csigázni a kedélyeket. Hamarosan minden értelmet nyer!
 


 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.