Dimmu Borgir – készül az új album


Legutoljára 2010-ben Abrahadabra címmel adott ki albumot a norvég szimfonikus black metal legenda, a Dimmu Borgir. A csapat tavaly tavasszal meghosszabbította a szerződését a Nuclear Blast kiadóval, és idén új albummal jelentkeznek.

Shagrath, a Dimmu Borgir készüló új albumáról elmondta, hogy 10 dal már megszületett, és azt is tudja, hogy a hét év hosszú idő két album között, de az új anyagra megéri várni.
 
Megértem, hogy az emberek türelmetlenek és bosszantja őket az is, hogy nem szolgáltunk túl sok hírrel. Az az igazság, hogy ez a banda az elmúlt 15-20 évben elég tempósan hasított előre, és óhatatlanul eljön az a pont, amikor szükség van egy kis szünetre.

Annyit mondhatok a készülő lemezről, hogy a Dimmu Borgir minden periódusából vannak benne elemek. Ilyen például az a riffelés, amelyről 1994 óta ismertek vagyunk, de ugyanígy ott vannak az új dalokban az Abrahadabrűn hallott cuccok is. Amolyan kombinációja lesz egy csomó különféle világnak, hangulatnak, szóval, izgatott vagyok miatta. Az biztos, hogy a legjobb anyagaink egyike lesz.

A Dimmu Borgir mindig is az előrehaladásról szólt, nem a visszalépésről. Sosem szabad félni az új megközelítések, az új témák kipróbálásától. A legutóbbi lemeznél fehér ruháink voltak, ami sok rajongót megijesztett. Most ugyanez történt a visszafogott, komor új fotó közzétételénél. Bármit is csinálunk, mindig lesznek olyanok, akik panaszkodnak, kárognak, és az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy haladunk előrefelé, mégpedig abba az irányba, amit jónak tartunk. Önmagunkhoz kell hűnek lennünk
.”



Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.