Six Feet Under – Chris Barnes a hamarosan megjelenő Torment albumról


A Six Feet Under február 24-én, Torment címmel adja ki 12. stúdióalbumát. Egy előzetes közlemény szerint az album „rengeteg klasszikus Six Feet Under groove hallható, de rajongók ezúttal felfedezhetnek durva, agresszív témákat, sőt modern blast beat-eket is. Kétségkívül ez a Six Feet Under leghalálosabb formája„.

A frontember Chris Barnes az album kapcsán elmondta: „Szerencsésnek érzem magam, hogy karrierem során számos jelentős albumot tettem le az asztalra. Ennek persze az az elsőszámú oka, hogy az évek során tehetségesebbnél tehetségesebb zenészekkel dolgozhattam együtt. Új albumunk, a Torment, érzésem szerint ismét egy ilyen anyag. Jeff Hughell ezúttal is rendkívül fantasztikus zenei témákkal állt elő, ezekre nem volt nehéz szöveget és vokálokat írnom. Szóval remekül működött most is a kollaboráció. Tudom, hogy a legtöbb zenész állandóan azt mondja: – Ez az eddigi legjobb lemezem… Én épp ezért nem fogom ezt mondani. Mindenkinek megvan a maga kedvence, én azonban annyira élvezem az alkotást, és annyira belelendültem a dologba az utóbbi időben, hogy most azt érzem, ezzel az albummal sikerült beteljesülnünk.

A lemez lentebb látható borítóját Septian Devenum tervezte. Barnes ennek kapcsán elmondta: „Dalszövegek tekintetében az album minden dalához tartozik egy kisebb-nagyobb részlet ezen a képen. Hasonló gyakorlatot hajtottunk tehát most végre, mint a Bringer Of Blood album esetében. A Torment munkálatai meglehetősen élvezetesek voltak; jó móka volt kidolgozni az összes apró részletet – reméljük, mindezt a rajongók is értékelik majd.

Az alábbiakban látható az album korábban már bemutatott Sacrificial Kill című számának szöveges videója, valamint az Exploratory Homicide frissen megjelent playthrough-videója, amit Jeff Hughell gitáros-basszer demonstrál.
 



Six Feet Under – Torment
(Metal Blade Records)

1.Sacrificial Kill
2.Exploratory Homicide
3.The Separation Of Flesh From Bone
4.Schizomaniac
5.Skeleton
6.Knife Through The Skull
7.Slaughtered As They Slept
8.In The Process Of Decomposing
9.Funeral Mask
10.Obsidian
11.Bloody Underwear
12.Roots Of Evil