Fen – közeleg a tél

Nemrég jelentette be az Egyesült Királyságból származó, atmoszférikus post black metalos Fen új, sorrendben ötödik nagylemezének megjelenését. A Winter címen érkező album március 17-től lesz beszerezhető CD-n, illetve 300 példányra limitált dupla vinilen.

The Watcher énekes/gitáros a következőket árulta el: „A Winter albummal vissza kívántunk térni a zenekar gyökereihez, azonban nem abban a klisés, nosztalgikus értelemben, ahogy azt számos banda teszi. Ehelyett azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a lemez a Fen esszenciáját adja át hagulatilag, de mindenekelőtt koncepció szempontjából. Az album 18 hónapnyi dalírás és próba eredménye, és méltó tisztelgés a Fen tíz éves fennállása előtt.”

A zenekar az I, (Pathway) című 17 perces nyitószámot is megosztotta, amellyel kapcsolatban a tagok a következő gondolatokat osztották meg: „Ez a nyitó fejezet a suttogó, vészjósló szelek járta lápvidékre vezet be minket. Itt kezdődik az utazás, kétség és elszántság áll harcban egymással a kérdésekkel, kísérteties hangokkal átszőtt vidéken megtett minden lépésnél. A horizonton egyre jobban kirajzolódik a katedrális – egy menedéket ígérő megalit. Mi vár ránk ott? Bűnbánat? Megváltás? Vagy valami, amire nem számítottunk?”