Audionerve – stúdió-projekt

Az Omega Diatribe oszlopos tagja, Hájer Gergő nem tétlenkedik szabad idejében sem, hiszen úgy fest, hogy a készülő új OD lemez mellett még kisajtolt magából egy teljes lemeznyi anyagot az Audionerve néven futó stúdió-projektjéhez, amin nem kisebb nevek működnek közre, mint Kevin Talley a Suffocation/Misery Index/Chimaira dobosa, Nick Oshiro a Static-X/Seether dobosa, valamint az egykori Monastery/The Ministers venezuelai származású frontember Andres Vincze, aki a lemezen szereplő összes dalban a vokálokért felel!

Ennek apropójából hallhatjátok ma a Nick Oshiro-val készült dalt, ami ‘My Own Enemy‘ hallgat.


_ELVALASZTO_
Gergő
így nyilatkozott a projekt és a dal kapcsán:
„2013-ban pattant ki a fejemből az ötlet, hogy fel kéne használnom azokat a dalaimat is, amik nem férnek bele az Omega Diatribe profiljába. Az Audionerve-ben egészen letisztult, kézzelfogható dalokra lehet számítani, hagyományos 6 húros gitárokkal.
Mivel meghatározó volt számomra az 1990-es évek végi/2000-es évek eleji modern/groove metal hullám, ezért ahhoz, hogy teljesen kimerítsem a zenei vágyaimat, ennek a projektnek meg kellett születnie!
Ugyan az elején az volt a koncepció, hogy mindegyik dalt más vendégzenésznek tartogatom, de rá kellett jönnöm, hogy egyeztetés, idő és minden egyéb más dolgokból fakadó problémák miatt nem biztos, hogy elkészülne a lemez ebben az évtizedben és aki ismer közelebbről az tudhatja, hogy nem vagyok véget nem érő türelemmel megáldva. 🙂 Így Andres került a fix vokál pozícióra és szerencsém adódott ismét Kevin Talley-vel dolgozni, valamint Nick Oshiro-val, ami egy újabb mérföldkőnek tudható be a zenei pályafutásom alatt.

Nick úgy került a képbe, hogy meghirdetett egy dalszerző versenyt, amire bárki beküldhette a szerzeményét, és az volt a deal, hogy a neki legjobban tetsző dalnak megcsinálja a dobfelvételeit. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy végül az én dalomat választotta ki!

A ‘My Own Enemy‘ c. dal egy hamisítatlan, szörnyeteg groove-okkal ellátott korai modern metal időszakot felidéző dal, amihez tökéletesen passzolt Nick dobolási stílusa. Túl sok kísérletet nem tartalmaz, inkább egy ösztönös, energiától duzzadó ám mégis érzelmekben gazdag dalról beszélünk. Ez az attitűd igazából az egész lemezre érvényes!”

Andres így nyilatkozott a projekt és a dal kapcsán:
Gergővel lassan 11 éve ismerjük egymást, még a Monastery-s időkből és azonnal barátságot kötöttünk. Ezen a projecten már másfél éve titkon dolgozunk. Szememben Nick Oshiro egy állat a groove dobolásban, megtiszteltetès volt vele dolgoznom. Tisztelem és felnézek rá. A felvételek könnyen mentek, zsigerből csináltam, a dallamok már rég megszülettek a fejemben csak most sikerül egyesítenem Gergő sötét és fülbemàászó dallamaival. Könnyű volt vele együtt dolgoznom, néha már úgy érzem szavak nélkül is értjük egymást. Jelenleg több projecten is dolgozom, de mindegyikkel egyforma lelkesedèéssel és erőbedobással foglalkozom.
Kíváncsian várom mit tartogat a jövő az Audionerve számára!”

Nick így nyilatkozott a dal kapcsán:
„Amikor meghirdettem a dalszerző versenyt, eszméletlenül sok dal érkezett be, de Gergő volt az a srác akinek a riffjei falat rombolóak voltak és nem utolsó sorban a Meshuggah-hoz hasonló precizitással szólalt meg a demoja.
Hihetetlen, hogy a világ másik végéről dolgozom együtt egy gitárossal!
A felvételeket nagyon élveztem, a végeredmény pedig rombol!
Remek dal lett, barátom!”
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.