Watch My Dying – Az Elválasztás kora – klippremier



4.2
címmel tavaly novemberben jelent meg a Watch My Dying legutóbbi EP-je, melynek Az Elválasztás kora című dalához készítettek egy vadonatúj videót Marosvölgyi Előd rendezésében.


Ennek a dalnak a szövegét Facebook-kommentek alkotják, így nehéz helyzetbe kerültünk az ötletelést illetően, de azt tudtuk, hogy politikával kapcsolatos lesz a történet. Az egyik kiindulópont Orwell 1984 című regénye volt, amelyben a felügyelő államot mutatja be. A közel 3 hónapos munka felét a kellékek, a díszletek és más elemek beszerzése jelentette, hogy létrehozhassuk a miénkhez hasonló, ám elidegenítő hatású világot.

A klipben látható vér fokozatosan válik feketéből intenzív vörössé, s nagyjából két kádnak megfelelő anyag kellett a tökéletes hígitás eléréséhez. Több olyan apró jelet is elrejtettünk a klipben, ami a zenekarra utal, az ajtón például a 42-es szám, de a különítmény járműve is a zenekar sajátja.

Összefoglalva a tudatra ébredés és egy kétes kimenetelű küzdelem jelenik meg a videóban. Egy férfi felfogja, hogy mit tett vele és embertársaival a politika és annak ‘jótékony’ hozadéka
.” – mondta a klipről a csapat frontember, Veres Gábor.

A Watch My Dying-ot legközelebb április 22-én, a Barba Negrában csíphetitek el, ahol is a Dark Tranquillity és a Nailed To Obscurity vendégeként fognak játszani.
 

A 4.2 című EP-jüket az alábbiakban érhetitek el. Kislemezük kritikáját részünkről pedig itt olvashatjátok.
 <a href=”http://klausztrofonia.bandcamp.com/album/42″>4.2 by Watch My Dying</a>
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.