Undertaking – könyv az egykori hazai thrash legendáról

Megjelent az „Undertaking, thrash metal Magyarországon a rendszerváltás idején” című könyv, amely keménytáblás, cérnafűzőtt kivitelű, 544 oldallal + 24 színes képoldallal, CD-melléklettel rendelkezik, és 4500 Ft-ért lesz kapható. A könyv társszerzői: Dudich Ákos zenei újságíró és Jakab Viktor a zenekar egykori basszusgitárosa.
 
A könyvben – cikkekkel és nagy képanyaggal az Undertaking együttes történetén kívül – visszaemlékezések olvashatók az 1989-ben a Landler Jenő Művelődési Házban megrendezett Thrash Mosh Clubbon fellépett zenekarokról, többek között az Almighty, az Anarchy, az Atomic, a Bedlam, a Beyond, a Mirror, és a Pestilence együttesekről. De a felsoroltakon kívül további közel húsz banda akkori életébe pillanthatunk bele, kezdve a Neckrofight-tól, a Tormentor-ig bezárólag.
 
A Könyv külön fejezetben emlékezik meg a fanzine-ek szerkesztőinek lelkes tevékenységéről, érintve többek között a Metal Attack/Rattle Inc., az Answer, a Fázis, a Metal Mirror, a Mower és a Steel Spider fanzine-ek történetét.
Az „Azok az idők” című fejezetben több mint kétszáz címke alatt olvashatunk történeteket az akkori zenei élettel, a rendszerváltásbeli és az azóta eltelt időkkel kapcsolatban.
A Névjegyzékben pedig rövid leírás, régi és mai igazolványfotók megtekintésével ismerkedhetünk meg azzal a százötven személlyel, akiknek az élménydús visszaemlékezéseit olvashatjuk.

A CD-melléklet a digitálisan remasterelt 1989-es V12BB4U demó számait és Killan György (az egykori Undertaking frontemberének) 1996-os felvételét, a Diarrhea-t tartalmazza. A hanganyag felújítását Scheer „Max” Viktor végezte.

 

A könyvmegjelenés időpontjára Magyarországra érkezett az 1990 óta Torontóban élő George Killan.

A könyvet az együttes tagjai az alábbi eseményeken dedikálják:

2017.04.14. Dürer kert – Moshing Rabbits Fesztivál
2017.04.15. Dürer kert – Mayhem-koncert
2017.04.29. Dürer kert – Az AMD 30 éve + Bandanas, Leukémia, Apokalypsis
Az esetleges további könyvmegvásárlási és dedikálási helyszínekről és időpontokról itt adunk majd tájékoztatást.

KÖNYVRENDELÉSI INFORMÁCIÓK:
Amennyiben több információt szeretnél kapni a könyvről, valamint a rendelési lehetőségről, illetve magáról a zenekarról, akkor íratkozz fel az  „UNDERTAKING ÉS THRASH MOSH CLUB” nevű zárt csoportba!

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.