Gyilkos – albumpremier

Megjelent a budapesti post-punk hardcore sludge/stoner Gyilkos második anyaga. Saját elmondásuk szerint rocknak semmiképp sem mondható az, amit csinálnak.

Zenénket valahol a metal és a punk között lehet definiálni, már amennyiben ragaszkodunk a jól bevált címkékhez. De nem akartunk ilyen béna címkékkel pöcsölni, hogy post-pun, hc, sludge és stoner elemekkel. Mert azért ez így elég furán hangzana, meg nem is lenne teljesen igaz. Mindez csak nézőpont kérdése. Fogtuk az elemeket, amiket szeretünk és összeraktuk belőle a saját zenénket.” – mondta korábban Szelfcsik Márton a zenekar rövid bemutatásában.

Második lemezével a Gyilkos egy sötétebb, mélyről fakadó, primer ösztönökből táplálkozó arcát mutatja. Elég messze van ez az igazi pokoltól, ez csupán a mi személyes poklunk, de legalább eléggé jól dokumentált. Általában erős vízióink vannak a zenénkkel kapcsolatban, de ezek azok a helyek, ahol nem kellett felesleges köröket futnunk, vagy túlmagyaráznunk őket. Ahogy a zenekar neve, ez is egyértelmű volt. Ebben a szellemben, minden sallang, vagy mellébeszélés nélkül adtuk a II-es nevet is az anyagnak.”
 

II by GYILKOS

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.