Ghost – Rats – itt az új album első videója


Június elsején új albummal jelentkezik a Ghost. Az okkult rocker csapat nemrég mutatta be „új” frontemberüket, Cardinal Copia-t, akit a jelmez és a maszk alatt továbbra is Tobias Forge személyesít meg. A Prequelle címet viselő lemezről most Rats daluk videóját nézhetitek meg, amelyhez az énekes komoly elvárásokat fűz:

Nyolcéves voltam, amikor láttam a tévében Ozzy Osbourne egyik moszkvai koncertjét, amelyet az I Don’t Know-val kezdett, ami szerintem egy tökéletes nyitódal és azonnal fel is tüzelte vele a 80 ezres tömeget. Nekem is ez a célom a Rats-szel. Egy olyan dalnak, melynek hallatán egyszerre kezd ugrálni 80 ezer ember. Ahhoz, hogy nagyobb helyeken játszhass a zenekaroddal, olyan dalokat kell írnod, amelyek jól illenek az ilyen helyszínekre.

Maga az album a túlélésről szól, noha a halál is kétségkívül fontos szerepet kap a dalokban. Ez egy nagyon tiszta, igazi, őszinte és szívből jövő lemez lesz. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a korábbi albumaink nem voltak őszinték, de ez valahogy még közelebb áll a szívemhez, ráadásul nagyon izgalmas és sokszínű is.



Az új Ghost albuma egy tematikus lemez lesz a középkorról, de a jelenre is utal. „A Fekete Halál, a pestis jó példa egy olyan fordulópontra, ami az egész civilizációra hatással volt. Teljes falvak haltak ki. A legtöbb ember nagyon keveset tudott, mindezt Istennek vagy Ördögnek tulajdonították, az események miatt a hitük is megkérdőjeleződött.
 

Ghost – Prequelle
(Loma Vista)

1.Ashes
2.Rats
3.Faith
4.See The Light
5.Miasma
6.Dance Macabre
7.Pro Memori
8.Witch Image
9.Helvetesfonster
10.Life Eternal