Sólstafir – Bláfjall – új videó


A 2017-ben jelent meg az izlandi atmoszférikus progresszív metalos Sólstafir legutóbbi nagylemeze Berdreyminn címmel, melynek záró dalához, a Bláfjall-hoz készítettek egy vadonatúj videót.

Íme a harmadik videó a nagyszerű Bowen Staines-től. Amióta csak együtt dolgoztunk vele a Lágnætti videón (2014, Ótta album), szó volt arról, hogy készít majd nekünk egy új klipet. Ahogy az lenni szokott, a közös munka mágnesként vonzotta a kalandokat. Most sem történt ez másképp. Szuper büszkék vagyunk a végeredményre, Bowen ezúttal is bebizonyította, hogy ennek a játéknak ő a mestere. Élvezzétek a Bláfjallt!

A videó Izlandon készült tavaly augusztus és október közös, az utómunka pedig Massachusetts-ben zajlott és idén áprilisig tartott. Noha eredetileg 4K-ban forgattuk, a végeredmény teljes egészében egy 35 mm-es filmre lett átdolgozva. Maga a dal egy gyásszal telt elme történetét meséli el, arról a mentális gimnasztikáról szól, amellyel az emberi agy igyekszik elkerülni a gyászt, a fájdalmat, nehogy szembesülnie kelljen vel
e.